ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 23-05-07, 15:17   #10
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
shahaflol]עומרי, כיום במדינה הערכים הדמוקרטים נחשבים נעלים יותר מהערכים הדתיים.
לא, עובדה שאתה חי במסגרת של חוקים דתיים, בין אם אתה רוצה ובין אם לא.

ציטוט:
המדינה, ד"א, לא חייבת להיות יהודית במובן הדתי.
זה לא משנה איך אתה מגדיר אותה, היא מדינה יהודית על פי ההגדרה הרשמית , עובדה זאת לבד בלי שום דבר אחר נוגדת כל דבר דמוקרטי ליברלי.

ציטוט:
במגילת העצמאות, עם כל הכבוד, המדינה מוגדרת כמדינה יהודית ודמוקרטית.
זאת בדיוק הבעיה שאני מסביר לך, אין כזה דבר מדינה יהודית דמוקרטית כי דת ודמוקרטיה אלה ערכים שלא יכולים לעבוד במקביל כיון שהם נוגדים אחד את השני. היהודים כרגיל מנסים להמציא את הגלגל, אבל כמו שאנחנו רואים ההגדרה הזאת לא עובדת והיא מאוד מעורפלת אפילו מבחינה חוקית ומשפטית כאשר לבג"ץ יש אפשרות לפרש את ההגדרה הזאת איך שהוא רוצה בכל פעם. אי בהירות חוקית היא חלק מאותם דברים שאין במדינה דמוקרטית ליברלית, יש חוקה שמטרתה להגדיר את הזכויות והחוקים כאשר למערכת המשפט אין אפשרות לפרש חוקים אלה כמו שהיא רוצה ולאלתר. ההגדרה אצלינו היא מאוד מעורפלת בדיוק בגלל זה, תאמין לי עשיתי יחידה שלמה על זה לפני שבוע אני מאוד בקיע בזה.
דבר שני, מגילת העצמאות אינה מסמך מדיני רישמי, היא נחשבת כהצהרה חגיתית ורוב הדברים שרשומים בא מעולם לא יושמו (כמו למשל כתיבת חוקה).
בן גוריון,כדמות אנטי דמוקרטית(בא מעולם המזרח אירופאי של קומוניזם וסוציאליזם) התנגד לכתיבת חוקה מהסיבה שהיא תוריד מכוחו לשלוט ותבטל את החופש הטוטאלי שהיה לממשלה באותו זמן ששם אותה הרבה מעל המערכת המשפטית או כל הגבלות שהם.

ציטוט:
בפועל, חוקה לא מגבילה בכלל את השלטון. השלטון יעשה מה שירצה גם אם יהיו במדינה אלף חוקות דמוקרטיות מהטובות ביותר. לעומת זאת, במדינה דמוקרטית במהותה - אין צורך בחוקה שתגן על האזרחים כי המדינה עם תרבות פוליטית דמוקרטית מיסודה.
יפה אתה מצדיק את מה שאמרתי עוד יותר. האזרחים הם אלה שיכולים לגרום למדינה להיות ליברלית. הציבור הישראלי אינו ציבור סובלני בשום סקטור שקיים במדינה בין אם זה שמאל או ימין. צורת שלטון צריכה להתאים עצמה לאנשים, לכן שיווין זכויות/סובלנות ושאר הדברים שקיימות במערב הליברלי לא יכולים לעבוד בגן חיות שלנו.
למרות זאת השילוב של חוקה עם תרבות מסויימת כן עוזרת כיון שהזכויות שרשומות בה נמצאות באופן ששם אותם מעל המערכת המשפטית והממשלה.
2 הדברים האלה לא קיימים כאן, לא החוקה, ולא הסבלנות בין הצדדים במדינה שמחולקת לכל כך הרבה שסעים.

ציטוט:
החוקים היהודים יותר לאומיים ויותר קשורים למורשת המדינה ופחות לדת.
הם קשורים בצורה עיקרית לדת מכיון שחוק השבות שהוא החוק העיקרי במדינה מתבסס על הדת.

ציטוט:
חוק השבות באמת לא דמוקרטי. פה אני מסכים איתך ומצדיק את קיום חוק השבות( לא אמרתי שאני בעד שויון מלא).
לא משנה מה שאר הדברים שיש במדינה, מספיק שיש את החוק הזה המדינה כבר לא יכולה להיחשב כדמוקרטיה ליברלית כיון שהיא מפלה.

לא
ציטוט:
מדוייק בכלל. החוק מאפשר חכירה(=השכרה) של קרקעות בלבד ולא מאפשר מכירה, אלא במקרים מיוחדים. גם ליהודים המדינה בקושי מוכרת קרקעות אלא משכירה אותן בלבד. המדינה לא משכירה קרקעות לערבים בפועל, ושוב, את זה אני מצדיק.
למדינה אסור למכור קרקעות אלא לחכירן בלבד.
כאשר הוא מאפשר מכירה זה רק לידיים יהודיות , לא לנוצרי ולא ערבי.
אם אתה מצדיק את זה שהמדינה לא משכירה קרעקעות לערבים אתה לא יכול להיות ליברל , או להגיד שהמדינה דמוקרטיה ליברלית.

החוק
ציטוט:
הזה בא להגן על הדמוקרטיה משום שהיא בסכנה קיומית. לכל מדינה דמוקרטית מערבית יש הזכות לכך ואף תממש אותה במצב של סכנה קיומית כמו שלנו, וזאת על מנת להגן על המדינה ועל המשטר הדמוקרטי.
התירוץ לא משנה את העבודה שאתה חיי במציאות מסויימת. התירוץ אולי מסביר למה, אבל הוא לא מבטל את המציאות ואת הצורת חיים שאינה ליברלית. גם היטלר השתמש בדיוק באותם תירוצים כאשר חקק את צווי החירום שמאפשרים לו לעשות א,ב,ג מכיוון שהמדינה בסכנה.
המצב חירום שמאפשר חוקים כמו אצלינו הוא לא זמני, הוא קבוע מיומה הראשון של המדינה והוא ימשיך להיות עד סופה, מצד קבוע זה הוא אינו ליברלי בלי קשר לסיבה שלו, המציאות אינה ליברלית.

ציטוט:
פעולה זו נועדה לשרת את הדמוקרטיה - את עקרון הגבלת השלטון. אם הרשויות היו מופרדות לגמרי, הרי שכל רשות היתה דיקטטורה בתחומה ואפילו כלפי הרשויות האחרות.
אז אתה לא מבין מה אומרת הפרדת רשויות.
הפרדת רשויות אמורה למנוע שליטה של שליט דקטטורי ששולט בכל שלושת המערכות- משפטית,רשות מבצעת, מחוקקת.
הפרדת רשויות מלאה היא לא בהכרח יתרון כיון שהיא גורמת לסירבול, אבל היא מונעת ממקור כוח אחד לשלוט בכל המדינה.
הפרדת רשויות לא צריכה להיות מלאה לגמרי, אבל כאן היא פשוט לא קיימת כאשר כל רשות מעורבת בתוך התחת של השניה והסמכויות של הרשות המבצעת(ממשלה) עקב זה שהמדינה מוגדרת במצב סטטי של "מצב חירום" נותן סמכויות אדירות לממשלה שלא קיימות במודל של הפרדת הרשיויות.

ציטוט:
קיימת בכל מדינה דמוקרטית כאשר יש סכנה בטחונית לציבור כדי להגן עליו.
לא במצב תמידי, רק בזמן מלחמה. אם יש מלחמה תמיד המדינה לא יכולה להיות ליברלית כי היא מבטלת זכויות פרט ומונעת בדלות של האזרחים,מתערבת בחיים של האנשים וכופה עליהם אורח חיים אנטי ליברלי.
לא קיים אפילו דיון בביטול מצב החירום, וזהו מצב תמידי קבוע שיהיה עד סופה של המדינה.

ציטוט:
זה כמעט ולא קורה, אלא במקרי חירום בלבד.
זה לא משנה, זה קרה,זה אפשרי, זה לא ליברלי.

.

ציטוט:
זזתי לאימון, ד"א, עומרי, למה לא רואים אותך פה יותר?
מצטער אני לא אוכל להתחבר בזמן הקרוב אני עמוס בעבודות, גם עכשיו בזבזתי יותר מדי זמן כאן על חשבון לימודים.