ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור
חברים שימו לב,
מלטודקסטרין נחשבת פחמימה מורכבת בגלל שהיא בנויה מיותר ממולקולה אחת של גלוקוז.
אבל, ופה יש אבל גדול....
מלטודקסטרין בנויה בסה"כ מ 3-10 מולקולות של גלוקוז, רובה מתפרק כבר ברגע הכניסה לפה והיא מעלה את
רמת הסוכר בדם בצורה חדה מאוד, אפילו יותר מגלוקוז לבדו!
האינדקס הגליקמי שלה נע בסביבות 105-130 (תלוי באורך השרשרת שלה).
האינדקס הגליקמי של גלוקוז או דקסטרוז ("סוכר ענבים") הוא 100.
אני מניח שהכוונה שלכם כשאתם מדברים על פחמימה מורכבת, זה שרמת הסוכר לא תקפוץ בצורה חדה לאחר הצריכה שלה. בשביל זה הפחמימה צריכה להיות מורכבת ממאות ואלפי יחידות גלוקוז, או מיחידות גלוקוז שקשורות ביניהן בצורה שקשה לאנזימים שלנו לפרק אותה. למשל: עמילן,גליקוגן,פלטינוז ועוד...
סיכום על כל הדברים שאמרתי תוכלו לקרוא במאמר הבא: http://www.israelbody.org/index.asp?...ryid=81&page=1
לכן מומלץ להגביל את צריכת המלטודקסטרין רק לסביבות זמן האימון.
בברכה
גל ציון-פור
|
את המאמר אני מקווה לקרוא בקרוב,פשוט היום הזה נורא עמוס אז רק רציתי להגיד תודה.
שמע,אתה ממש תותח,איך שאתה יושב,מסביר ומפרט. ואפילו שזה דבר כזה מסובך אתה גורם לזה להישמע פשוט. כל הכבוד לך
ועוד דבר,מה אז ההגדרה לפחמימה שיש למשל... בשיבולת שועל? היא לא נחשבת לגם פחמימה מורכבת?