ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   מלטודקסטרין פחמימה פשוטה או מורכבת? (https://israelbody.com/showthread.php?t=66568)

Deadlift 31-07-10 19:06

מלטודקסטרין פחמימה פשוטה או מורכבת?

מלטודקסטרין זה פחמימה פשוטה או מורכבת? כי ממש קל לצרוך אותה,היא לא מכבידה,השאלה היא אם זה נחשב לפחמימה פשוטה או מורכבת?

ועוד דבר,במה סוכר ענבים (דסקטרוז) מועיל,מתי כדאי לקחת ובאיזה כמות?

mag707 31-07-10 19:22

לשאלתך הראשונה, לדעתי וזכור לי שהיא פחמימה מורכבת.
שאלה שניה, אפשר אחרי אימון יחד עם השייק חלבון, בגלל הערך הגליקמי שלו.

itzik b 31-07-10 19:27

סוכר ענבים זה טוב לקחת סקופ אחד ביחד אם אבקת חלבון אבל רק אחרי האימון, זה גורם לספיגה מהירה יותר של החלבון דבר שחיוני אחרי אימון, באותה מידה אתה גם יכול לאכול 2 תמרים במקום. אני אישית משתמש בסוכר ענבים כי זה עושה את האבקה יותר טעימה.

Deadlift 31-07-10 20:31

סוכר ענבים יכול לתת לי גם מרץ לפני האימון?
ורגע,אז בעצם אם זה פחמימה מורכבת אני יכול גם לאכול את זה בתור פחמימות לארוחה לא?

mag707 31-07-10 20:38

בגלל שסוכר ענבים הוא עם ערך גליקמי גבוה מאוד הוא יכול לתת לך מה שתמרים נותנים לך, עליה חדה ברמת הסוכר בדם, תהיי יותר נמרץ, ותלוי איך אתה מגדיר נמרץ כי זה לא כמו השפעה של nos או דברים דומים כאלו ,ואם אתה מגיע לאימון בלי משהו בבטן אז כדיי לאכול כמה תמרים או סוכר ענבים לפני האימון, 10-15 דקות.

בתור ארוחה לא נראה לי מה סיבה שוב כמו שציינתי למעלה, תוכל ארוחה גדולה בלי מאכלים שיקפיצו לך את הסוכר מהר מאוד וכך גם הירידה תהיה מהירה.

Deadlift 31-07-10 20:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי mag707 (הודעה 1010762)
בגלל שסוכר ענבים הוא עם ערך גליקמי גבוה מאוד הוא יכול לתת לך מה שתמרים נותנים לך, עליה חדה ברמת הסוכר בדם, תהיי יותר נמרץ, ותלוי איך אתה מגדיר נמרץ כי זה לא כמו השפעה של nos או דברים דומים כאלו ,ואם אתה מגיע לאימון בלי משהו בבטן אז כדיי לאכול כמה תמרים או סוכר ענבים לפני האימון, 10-15 דקות.

בתור ארוחה לא נראה לי מה סיבה שוב כמו שציינתי למעלה, תוכל ארוחה גדולה בלי מאכלים שיקפיצו לך את הסוכר מהר מאוד וכך גם הירידה תהיה מהירה.

לא,אני התכוונתי את המלטודקסטרין בתור פחמימה מורכבת בארוחה. זה נחשב לסוכר או לא?

חח וואלה הלוואי שהיו נותנים לי לצרוך nos...

גל ציון-פור 01-08-10 08:49

חברים שימו לב,
מלטודקסטרין נחשבת פחמימה מורכבת בגלל שהיא בנויה מיותר ממולקולה אחת של גלוקוז.
אבל, ופה יש אבל גדול....
מלטודקסטרין בנויה בסה"כ מ 3-10 מולקולות של גלוקוז, רובה מתפרק כבר ברגע הכניסה לפה והיא מעלה את
רמת הסוכר בדם בצורה חדה מאוד, אפילו יותר מגלוקוז לבדו!
האינדקס הגליקמי שלה נע בסביבות 105-130 (תלוי באורך השרשרת שלה).
האינדקס הגליקמי של גלוקוז או דקסטרוז ("סוכר ענבים") הוא 100.

אני מניח שהכוונה שלכם כשאתם מדברים על פחמימה מורכבת, זה שרמת הסוכר לא תקפוץ בצורה חדה לאחר הצריכה שלה. בשביל זה הפחמימה צריכה להיות מורכבת ממאות ואלפי יחידות גלוקוז, או מיחידות גלוקוז שקשורות ביניהן בצורה שקשה לאנזימים שלנו לפרק אותה. למשל: עמילן,גליקוגן,פלטינוז ועוד...
סיכום על כל הדברים שאמרתי תוכלו לקרוא במאמר הבא:http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=81&Page=1

לכן מומלץ להגביל את צריכת המלטודקסטרין רק לסביבות זמן האימון.
בברכה
גל ציון-פור

Deadlift 01-08-10 13:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1010855)
חברים שימו לב,
מלטודקסטרין נחשבת פחמימה מורכבת בגלל שהיא בנויה מיותר ממולקולה אחת של גלוקוז.
אבל, ופה יש אבל גדול....
מלטודקסטרין בנויה בסה"כ מ 3-10 מולקולות של גלוקוז, רובה מתפרק כבר ברגע הכניסה לפה והיא מעלה את
רמת הסוכר בדם בצורה חדה מאוד, אפילו יותר מגלוקוז לבדו!
האינדקס הגליקמי שלה נע בסביבות 105-130 (תלוי באורך השרשרת שלה).
האינדקס הגליקמי של גלוקוז או דקסטרוז ("סוכר ענבים") הוא 100.

אני מניח שהכוונה שלכם כשאתם מדברים על פחמימה מורכבת, זה שרמת הסוכר לא תקפוץ בצורה חדה לאחר הצריכה שלה. בשביל זה הפחמימה צריכה להיות מורכבת ממאות ואלפי יחידות גלוקוז, או מיחידות גלוקוז שקשורות ביניהן בצורה שקשה לאנזימים שלנו לפרק אותה. למשל: עמילן,גליקוגן,פלטינוז ועוד...
סיכום על כל הדברים שאמרתי תוכלו לקרוא במאמר הבא:http://www.israelbody.org/index.asp?...ryid=81&page=1

לכן מומלץ להגביל את צריכת המלטודקסטרין רק לסביבות זמן האימון.
בברכה
גל ציון-פור

את המאמר אני מקווה לקרוא בקרוב,פשוט היום הזה נורא עמוס אז רק רציתי להגיד תודה.
שמע,אתה ממש תותח,איך שאתה יושב,מסביר ומפרט. ואפילו שזה דבר כזה מסובך אתה גורם לזה להישמע פשוט. כל הכבוד לך :)

ועוד דבר,מה אז ההגדרה לפחמימה שיש למשל... בשיבולת שועל? היא לא נחשבת לגם פחמימה מורכבת?

L1ghtWeighT 01-08-10 14:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי deadlift (הודעה 1010881)
את המאמר אני מקווה לקרוא בקרוב,פשוט היום הזה נורא עמוס אז רק רציתי להגיד תודה.
שמע,אתה ממש תותח,איך שאתה יושב,מסביר ומפרט. ואפילו שזה דבר כזה מסובך אתה גורם לזה להישמע פשוט. כל הכבוד לך :)

ועוד דבר,מה אז ההגדרה לפחמימה שיש למשל... בשיבולת שועל? היא לא נחשבת לגם פחמימה מורכבת?

אחי תעבור לאשכול שלי אני מניח ששם כבר ירחיבו על זה יותר .
וכן , שיבולת שועל זה פחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי נמוך .

גל ציון-פור 01-08-10 17:57

שיבולת שועל מכילה בעיקר עמילן- פחמימה מורכבת בעלת אינדקס גליקמי יחסית נמוך.
בנוסף, שיבולת שועל מכילה כמות גבוהה של סיבים מסיסים ובלתי מסיסים, עליהם תוכל לקרוא במאמר
שצירפתי לך.
בברכה
גל ציון-פור

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:56.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ