ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 04-06-09, 00:34   #1
black
חבר פעיל

ברירת מחדל מספר שאלות

שלום לכולם.
יש לי מספר שאלות:
1. מתי כדאי לעשות את האימון האירובי? אחרי האימון משקולות, בימים נפרדים או לפני?
2. אני אשמח להסבר או מאמר בנוגע להעמסת פחמימות, והאם צריך לעשות את זה גם בזמן חיטוב?
3. זה משנה אם אני עושים סטים של מתח כל יום בנוסף לאימון במכון, או שזה פוגע במנוחה?

תודה לעוזרים!
black מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-06-09, 10:14   #2
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

1) עדיף אחרי.
אם תעשה לפני, יתרוקנו מאגרי אנרגיה חיוניים והאימון של יפגם. אם תעשה אחרי תגיע לאירובי כשכל מאגרי הגליקוגן(או רובם) מרוקנים, ואז יהיה פוטנציאל גבוה יותר לשריפת שומן.

2) אין לי מאמר בנושא...

3) זה יפגע בהתקדמות, מהסיבה הפשוטה שהשריר צריך מנוחה.
אם באמת חשוב לך לשפר את מספר החזרות המקסימלי שלך אז פשוט תכניס מתח לאימוני הגב שלך בתור תרגיל ראש ותעשה מספםר סטים(בהתאם לתוכנית ולחלוקה) של מקסימום חזרות, לדוגמא 3 סטים של מקסימום.
רק תקח בחשבון שכשאשר אתה עושה דבר כזה, כל שאר אימון הגב יחלש משמעותית כי אתה תיהיה מותש מהמתח,
אבל זה שווה את זה.

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-06-09, 14:31   #3
or 17
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoshi-moto צפה בהודעה
1) עדיף אחרי.
אם תעשה לפני, יתרוקנו מאגרי אנרגיה חיוניים והאימון של יפגם. אם תעשה אחרי תגיע לאירובי כשכל מאגרי הגליקוגן(או רובם) מרוקנים, ואז יהיה פוטנציאל גבוה יותר לשריפת שומן.

2) אין לי מאמר בנושא...

3) זה יפגע בהתקדמות, מהסיבה הפשוטה שהשריר צריך מנוחה.
אם באמת חשוב לך לשפר את מספר החזרות המקסימלי שלך אז פשוט תכניס מתח לאימוני הגב שלך בתור תרגיל ראש ותעשה מספםר סטים(בהתאם לתוכנית ולחלוקה) של מקסימום חזרות, לדוגמא 3 סטים של מקסימום.
רק תקח בחשבון שכשאשר אתה עושה דבר כזה, כל שאר אימון הגב יחלש משמעותית כי אתה תיהיה מותש מהמתח,
אבל זה שווה את זה.

אתה צודק,אני שמעתי בקורס שאני לומד,שמעתי למדנו קצת על זה והמרצה אמר שאפשר לעשות ניפני(אם המטרה ארובי)יש מצב שאפשר לעשות ניפני כי ככה אתה מביא דגש יותר טוב לפעילות שבאה ניפני,והוא אמר שאם מישו המטרה שלו אימוני מישקולות בצורה חזקה,אז באמת עדיף לו לעשות בסוף האימון ...בישביל לתת דגש יותר לאנאורבי,מצד אחד זה לא רע ניפני,שמע אפשר להגדיר את זה כמו חימום,אבל תכלס תלוי על איזה ארובי מדברים!!
or 17 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-06-09, 14:37   #4
opaland
חבר פעיל

עוסק ב:: תלמיד תיכון
חדר כושר: אורלייף

בתוכנית שלי אני עושה 2 סטים מקסימום של מתח ואז ממשיך את הגב
להוציא את המתח ?
opaland מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-06-09, 14:39   #5
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

ציטוט:
פורסם במקור על ידי or 17 צפה בהודעה
אתה צודק,אני שמעתי בקורס שאני לומד,שמעתי למדנו קצת על זה והמרצה אמר שאפשר לעשות ניפני(אם המטרה ארובי)יש מצב שאפשר לעשות ניפני כי ככה אתה מביא דגש יותר טוב לפעילות שבאה ניפני,והוא אמר שאם מישו המטרה שלו אימוני מישקולות בצורה חזקה,אז באמת עדיף לו לעשות בסוף האימון ...בישביל לתת דגש יותר לאנאורבי,מצד אחד זה לא רע ניפני,שמע אפשר להגדיר את זה כמו חימום,אבל תכלס תלוי על איזה ארובי מדברים!!
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=785

קרא את טעות מספר 4.

בלי שום קשר אני ממליץ על המאמר, קרא אם זה מעניין אותך.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 04-06-09, 14:44   #6
Yoshi-Moto

הסמל האישי שלYoshi-Moto

ציטוט:
פורסם במקור על ידי opaland צפה בהודעה
בתוכנית שלי אני עושה 2 סטים מקסימום של מתח ואז ממשיך את הגב
להוציא את המתח ?
תלוי מה המטרה ומה המצב שלך.
הכל עניין של סדרי עדיפויות.

אם 2 סטים של מקסימום זה אומר 2 סטים של 15+, אז העבודה היא על סיבולת, מה שאומר שהמטרה היא סיבולת בעיקר(וגם היפרטרופיה מן הסתם)
במקרה כזה שאתה עושה 15+ ורוצה לשים דגש על היפרטרופיה, תשים עליך משקל ככה שלא תוכל לעשות יותר מ15, ושתוכל לעשות לפחות 6-8

אם 2 סטים של מקסימום זה 2 סטים של 5-12, זה סבבה גם להיפרטרופיה(עלייה במאסת השריר) וזה גם ישפר לך את היכולת לעשות הרבה מתח.

בשני המקרים תסיים את המתח ותגיע לשאר התרגילים מותש ועייף.
השאלה היא כמה באמת חשוב לשפר את המתח שלך.

Eitan Davidovich
עוזר גם בפייסבוק.

ישן 06-06-09, 04:05   #7
מקסימוס1
Banned

:d
ציטוט:
פורסם במקור על ידי black צפה בהודעה
שלום לכולם.
יש לי מספר שאלות:
1. מתי כדאי לעשות את האימון האירובי? אחרי האימון משקולות, בימים נפרדים או לפני?
2. אני אשמח להסבר או מאמר בנוגע להעמסת פחמימות, והאם צריך לעשות את זה גם בזמן חיטוב?
3. זה משנה אם אני עושים סטים של מתח כל יום בנוסף לאימון במכון, או שזה פוגע במנוחה?

תודה לעוזרים!
שלום לך....! קצת פנוי וראיתי תשאלות,אז נתכבד לענות לך!

לגבי ארובי, ליפני/אחרי אימון...? זה תלוי במאגר האנרגיה שתירצה לישמור...??אנארובי,או מישקולות בכללי,דורש מאגר אנרגטי גדול,ויש לישמור עליו,לכן אולי לרוב עושים את הארובי אחרי,כשלמרות זאת,זה עשוי ליפגום בו,ולהמעיט את זמן העשיה,מבחינת אנרגיה וכוח המשכיות!!ובמיוחד בתקופת אוף-סיזן,כשפחות חשוב החיטוב,אפשר לעשותו ליפני..!ולהמשיך במישקולות,למרות שזה עשוי לקחת מימך,די הרבה כוח להמשך!

לגבי מתח כל יום,ובמידה סבירה,אני סבור,שזה אפשרי,וזאת עם ממש אתה מיתכוון לעלות תנתון הזה(גב) כי הוא חשוב לך!
סך הכל,משך האימון הבודד לגב,שהוא המת בכללותו,אורך אולי כ10 דקות,ואין עליו להעיב על המשך היום,או תרגילים אחרים,שבעצם לא קימים,לכן,זה לא כל כך נורא...!!כל יום,זה קצת הגזמה,אז שההיה במנון סביר!הדבר היחיד שיכול קצת ליפגום ביום למחרת,זה אם יש לך יד קידמית,כי המתח קשור בה/וכבר יום אחרי,אתה עלול להיות עייף בנושא,בגלל יום קודם(מתח שמפעיל יד-קידמית)
לגבי גב,יום אחרי,לא תמיד נורא,כבר אמרנו,מתח בילבד הוא נקודתי,ויש לגוף במיוחד לגב,יום להתאושש!

כל טוב לך....! בהצלחה...!!
ו
מקסימוס1 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה