|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
במילטרי פרס אם מנתחים את התנועה, אז במפרק הכתף מתבצעת הרחקת כתף ובמפרק המרפק יש תנועה של פשיטה. הרחקת כתף מבוצעת על יד שריר הדלתואיד האמצעי ולא הקדמי . במפרק המרפק עובד הטרייספס. הדלתואיד גדול יותר מהטרייספס לכן התרגיל "מיליטרי פרס" מיועד לדלתואיד. לחיצה צרפתית זה תרגיל פשוט שמיועד לטרייספס ישירות, כי מתבצעת בו רק התנועה פשיטת מרפק בלבד. איך הגעת פה לחזה בכלל? גבר, אני ממליץ לך לחזור על החומר ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#24 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ב. צר לי שזה מה שלימדו אותך בקורס. החלוקה לאגוניסט/סינרגיסטים מתייחסת לכל מפרק ומפרק בנפרד וגם היא לא מתבצעת רק לפי חתך הרוחב של השריר אלא גם על ידי עוד פרמטרים (כיוון סיבים, הבדלים מכניים ומבנה השריר). בחירת המפרק "העיקרי" בתנועה (prime mover) לא נוגעת לגודלו של השריר אלא לטווח התנועה באותו מפרק.
![]() |
![]() |
#25 |
חבר פעיל
|
![]() idan אז בקיצור כל עוד לא לוחצים חזק את המוט אז הכתף\ידיים בכלל לא מייצבות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
את המיליטרי פרס המקורי עושים עם כפיפה בכתף, מה שאומר שהאגוניסט לתנועה הוא הדלתואיד הקדמי, אם כבר אתה חייב להיאחז דווקא בנתון הזה שהוא לא משנה מבחינת הנושא שלנו. אבל שיהיה. הפקטורליס הקלויקולרי מסייע בכפיפה בכתף (סינרגיסט) כמו בתנועות נוספות בכתף. Shoulder Articulations. גם בהרחקת כתף הפקטורליס הקלויקולרי מסייע, אז בכל מקרה, לא משנה באיזו ואריאציה של מיליטרי פרס מדובר. אגב, אני בכלל בספק אם אחד מהדלתואידים יותר גדול מהטרייספס. לחיצה צרפתית זאת כמובן תנועה מבודדת, אבל זה לא שולל עבודה של מייצבים, וגם פה הפקטורליס נכנס לתמונה (גם קלויקולר וגם סטרנל), הפעם בתור מייצב בכתף. אתה טענת שהשריר העיקרי בתרגיל נקבע עפ"י גודלו ולכן הבאתי לך דוגמאות לתרגילים בהם השריר הכי גדול בתרגיל הוא שריר שממלא עבודת ייצוב או סיוע ולמעשה לא אגוניסט בשום מפרק בתרגיל. ציטוט:
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בקשר לשריר הגדול ביותר מומלץ שתעיין פה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...90%D7%A9%D7%99 אני לא מבין למה אתה בכלל מזכיר כל הזמן את הסינרגיסטים. כפי שניתן לראות כאן http://exrx.net/WeightExercises/Delt...taryPress.html התרגיל מיועד לאנטריור דלתואיד אכן אחד הסינרגיסטים שלו זה השריר הקלוויקולרי אך כמו שמצויין הוא שריר עזר ולא אגוניסט לכן התרגיל לא יכול להיות מיועד אליו גם אם הוא גדול יותר מהכתף הקדמית וחוץ מזה הכיוון סיבים של השריר הקלוויקולרי בכלל שונות מהכיוון סיבים של האנטריאור דלתואיד. שוב, לחיצה צרפתית זה תרגיל מבודד אך ורק לטרייספס שהוא האגוניסט הפקטורליס רק מייצב. אני חושב שלא הבנת אותי נכון. כשאמרתי שתרגיל מורכב מסויים מיועד לשריר הגדול ביותר מבין המפרקים, התכוונתי אך ורק לאגוניסטים בכל מפרק. שההשוואה צריכה להתבצע רק בין האגוניסטים
![]() |
![]() |
#28 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |