ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 15-10-07, 02:12   #1
XxX-DriX
חבר פעיל

ברירת מחדל רוצה לעלות במאסת שריר,נרשמתי לחדר כושר מקצועי

יש לי כמה שאלות....

1)אם אני הולך לפעמים לישון ב5 בבוקר,אבל יושן את ה7-8 שעות...זה עלול לפגוע לי בעלייה במאסת השריר?,הכוונה חייבם לישון בלילה דווקא? או שזה לא משנה והעיקר שיושנים את ה8 שעות?

2)שאלה קצת מוזרה,אבל בכל זאת...אם אני רוצה לעלות במאסה,אבל לא יוצא לי לאכול מספיק (חוסר תאבון,לא רוצה לדחוף הרבה אוכל וכו'),האם אני עובד לחינם? או שזה "כאילו" אני עושה חיטוב?
כי קראתי איפשהוא שההבדל בין עלייה במאסה לבין חיטוב היא רק בתזונה ובאירובי שאחרי האימון,והתוכנית אימונים של האנארובי לא משתנה בין מאסה לחיטוב,זה נכון?

3)אם לאחר אימון אניאירובי אני ישר עושה איזה חצי שעה אירובי (ריצה\אופניים),האם אני צריך לאכול עוד משהו בנוסף לאבקת חלבון שאחרי האימון כדי לא לשרוף שריר? או שזה לא משנה כל עוד אני משלים את הקלויריות שנשרפו במהלך היום?
נ.ב.
האם מומלץ לשתות את האבקת חלבון ישר אחרי האנאירובי ורק אז לעשות את החצי שעה אירובי כדי לא לאבד שריר,או שזה לא רלוונטי?

תודה לעונים...
XxX-DriX מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-07, 03:15   #2
talvolik
חבר פעיל

הסמל האישי שלtalvolik

דבר ראשון, אם אתה הולך ב5 בבוקר לישון וקם בערך ב-1 בצהריים(לפי 8 שעות) אז אתה תצטרך לחלק את הארוחות שלך ככה שיתאימו לסדר היום הזה, עד 5 בבוקר. ולשאלתך, לא, זה לא פוגע בכלום כי בעצם אתה מזיז את הסדר יום שלך קדימה סה"כ.

דבר שני, לגביי שאלתך בתזונה, בשביל לגדול צריך לאכול ואין פה חוכמות, אגב, גם בחיטוב צריך לאכול כל שעתיים-שלוש כדי שלא ייומר מצב של פירוק שריר ובשביל חילוף חומרים טוב.

דבר שלישי, למה לך לעשות אימון אירובי אם אתה במאסה? אני מציע אם אתה כל כך רוצה תעשה פעם בשבוע אימון אירובי של 20-30 דקות על דופק בינוני, בשביל לשמור על סיבולת לב, אבל אח"כ תשלים את הקלוריות ששרפת.
talvolik מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-07, 03:22   #3
XxX-DriX
חבר פעיל

תודה רבה עזרת לי מאוד!!

מה ששאלתי בקשר לאכילה,זה פשוט בגלל שבזמן האחרון אין לי בכלל תאבון כמעט.. (הרבה סיבות),וגם כשיש לי אני רגיל לאכול בערך 2200 קלוריות ביום גג...
אז יהיה לי ממש קשה להוסיף עוד אוכל
אני אנסח את זה אחרת...אני פשוט רוצה לדעת שאם המצב הזה ישאר ככה,שאני לא אוכל מספיק בשביל לעלות במאסה,לפחות האימונים האנאירובים שאני עושה יחשבו כחיטוב?...כי כמו שאמרתי קראתי באיזה מקום שההבדל בין עלייה במאסה לבין חיטוב הוא בעצם רק בתזונה ואולי גם באירובי שמשלבים,וזה לא קשור לתוכנית של האנאירובי....אז האם,יצא לי משהו מהאימונים האלה,גם אם לא יצא לי לאכול מספיק בשביל לעלות במאסה??

או שבשביל חיטוב צריך גם תוכנית אימונים שונה משל עלייה במאסה?
ישן 15-10-07, 04:57   #4
maya
אחראית תזונה ותוספים.

הסמל האישי שלmaya

עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya

בנוגע לשינה שאתה יושן תעשה שהחדר יהיה חשוך יש הורמונים שמשתחררים רק בחושך
ישן 15-10-07, 10:59   #5
Logout
מה חברה שלך עושה איתך?!- חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי talvolik
דבר ראשון, אם אתה הולך ב5 בבוקר לישון וקם בערך ב-1 בצהריים(לפי 8 שעות) אז אתה תצטרך לחלק את הארוחות שלך ככה שיתאימו לסדר היום הזה, עד 5 בבוקר. ולשאלתך, לא, זה לא פוגע בכלום כי בעצם אתה מזיז את הסדר יום שלך קדימה סה"כ.

דבר שני, לגביי שאלתך בתזונה, בשביל לאכול צריך לגדול ואין פה חוכמות, אגב, גם בחיטוב צריך לאכול כל שעתיים-שלוש כדי שלא ייומר מצב של פירוק שריר ובשביל חילוף חומרים טוב.

דבר שלישי, למה לך לעשות אימון אירובי אם אתה במאסה? אני מציע אם אתה כל כך רוצה תעשה פעם בשבוע אימון אירובי של 20-30 דקות על דופק בינוני, בשביל לשמור על סיבולת לב, אבל אח"כ תשלים את הקלוריות ששרפת.
אתה לא מתכוון לבישביל לגדול צריך לאכול?
Logout מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-07, 12:02   #6
ThaiB0X
חבר פעיל

הסמל האישי שלThaiB0X

ציטוט:
פורסם במקור על ידי maya
בנוגע לשינה שאתה יושן תעשה שהחדר יהיה חשוך יש הורמונים שמשתחררים רק בחושך

חחחחחחחחח

ThaiB0X מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-07, 14:32   #7
XxX-DriX
חבר פעיל

אתה מתכוון ברצינות בקשר להורמונים?
ישן 15-10-07, 14:51   #8
maya
אחראית תזונה ותוספים.

הסמל האישי שלmaya

עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ThaiB0X
חחחחחחחחח

אני לא צחקתי הורמון הגדילה מופרש יותר טוב בחושך

http://www.starmed.co.il/Articles/Briut/89/Hormones זה סתם נחמד לקרוא
http://www.starmed.co.il/Wingate/ImportanceOfSleep
ישן 15-10-07, 14:57   #9
XxX-DriX
חבר פעיל

חח אוקיי תודה...
אבל אם נגיד אני הולך לישון לפנות בוקר,ויש אור מבעד לתריסים,אבל החדר עצמו דיי חשוך זה בסדר?
ישן 15-10-07, 15:09   #10
talvolik
חבר פעיל

הסמל האישי שלtalvolik

כן, תשדל שיהיה כמה שיותר חשוך.
talvolik מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-10-07, 15:12   #11
XxX-DriX
חבר פעיל

אוקיי,ומה בקשר לזה שאם אני לא אוכל מספיק,אז האימון יחשב כ'חיטוב' ולא כעלייה במאסה?
ישן 15-10-07, 17:02   #12
Cortex
חבר פעיל

בקשר לחיטוב אם יהיה לך גירעון קלוריר שלילי זה יחשב כחיטוב ..
Cortex מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 00:30   #13
XxX-DriX
חבר פעיל

עוד משהו,איך אפשר לשלב אירובי כמו שצריך במאסה?
ישן 16-10-07, 00:37   #14
Avi
חבר פעיל

תדאג לאכול מספיק בשביל לפצות על הקלוריות שאתה שורף באירובי
Avi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 07:02   #15
Moshe
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי talvolik

דבר שני, לגביי שאלתך בתזונה, בשביל לגדול צריך לאכול ואין פה חוכמות, אגב, גם בחיטוב צריך לאכול כל שעתיים-שלוש כדי שלא ייומר מצב של פירוק שריר ובשביל חילוף חומרים טוב.

לא צריך לאכול כל שעתיים שלוש , לא יווצר מצב של פירוק שריר , ולא יהיה לך חילוף חומרים טוב יותר.
למה לעשות אירובי במסה? , בשביל הבריאות ולא להרגיש עגלה , כמו כן זה מאזן את רמות הנתרן בגוף מהש מקנה לך אולי "קצת פחות נוזלים" , ואתה מרגיש קצת פחות קבב.
ציטוט:
עוד משהו,איך אפשר לשלב אירובי כמו שצריך במאסה?
תעשה אחרי כל אימון 15 דקות לערך , באינטנסיביות גבוהה ככל האפשר זה אמור להספיק , אם אתה אוהב את זה תעשה יותר , אישית כשאתה תיהיה בחיטוב זה דיי ירתיע אותך ככה שבמסה עדיף לעשות בקטנה.

ציטוט:
יש לי כמה שאלות....

1)אם אני הולך לפעמים לישון ב5 בבוקר,אבל יושן את ה7-8 שעות...זה עלול לפגוע לי בעלייה במאסת השריר?,הכוונה חייבם לישון בלילה דווקא? או שזה לא משנה והעיקר שיושנים את ה8 שעות?

2)שאלה קצת מוזרה,אבל בכל זאת...אם אני רוצה לעלות במאסה,אבל לא יוצא לי לאכול מספיק (חוסר תאבון,לא רוצה לדחוף הרבה אוכל וכו'),האם אני עובד לחינם? או שזה "כאילו" אני עושה חיטוב?
כי קראתי איפשהוא שההבדל בין עלייה במאסה לבין חיטוב היא רק בתזונה ובאירובי שאחרי האימון,והתוכנית אימונים של האנארובי לא משתנה בין מאסה לחיטוב,זה נכון?

3)אם לאחר אימון אניאירובי אני ישר עושה איזה חצי שעה אירובי (ריצה\אופניים),האם אני צריך לאכול עוד משהו בנוסף לאבקת חלבון שאחרי האימון כדי לא לשרוף שריר? או שזה לא משנה כל עוד אני משלים את הקלויריות שנשרפו במהלך היום?
נ.ב.
האם מומלץ לשתות את האבקת חלבון ישר אחרי האנאירובי ורק אז לעשות את החצי שעה אירובי כדי לא לאבד שריר,או שזה לא רלוונטי?

תודה לעונים...
1.זה בסדר
2.תדאג שתיהיה במאזן קלורי חיובי עם מספיק חלבון , אישית אני מעדיף גם לשנות את התוכניות אימונים שלי בחיטוב
3.האבקת חלבון לא חשובה לאחר האימון אלא הפחמימה הזמינה (תמר , אבטיח , ענבים , דבש , לחם לבן , פירכיות אורז וכו').
בקשר לנ.ב , מיותר.
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 07:15   #16
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

אל תעשה אירובי במאסה, אתה תעשה מספיק מהחרא הזה בחיטוב
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 07:31   #17
ThaiB0X
חבר פעיל

הסמל האישי שלThaiB0X

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Moshe
לא צריך לאכול כל שעתיים שלוש , לא יווצר מצב של פירוק שריר , ולא יהיה לך חילוף חומרים טוב יותר.
למה לעשות אירובי במסה? , בשביל הבריאות ולא להרגיש עגלה , כמו כן זה מאזן את רמות הנתרן בגוף מהש מקנה לך אולי "קצת פחות נוזלים" , ואתה מרגיש קצת פחות קבב.

תעשה אחרי כל אימון 15 דקות לערך , באינטנסיביות גבוהה ככל האפשר זה אמור להספיק , אם אתה אוהב את זה תעשה יותר , אישית כשאתה תיהיה בחיטוב זה דיי ירתיע אותך ככה שבמסה עדיף לעשות בקטנה.

1.זה בסדר
2.תדאג שתיהיה במאזן קלורי חיובי עם מספיק חלבון , אישית אני מעדיף גם לשנות את התוכניות אימונים שלי בחיטוב
3.האבקת חלבון לא חשובה לאחר האימון אלא הפחמימה הזמינה (תמר , אבטיח , ענבים , דבש , לחם לבן , פירכיות אורז וכו').
בקשר לנ.ב , מיותר.
לחם לבן ופריכיות אורז זה לא פחמימה זמינה (פשוטה, סוכרים), אלא פחמימה מורכבת בעלת gi גבוה..
ThaiB0X מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 07:56   #18
Moshe
Banned

פירכיות אורז אולי זו פחמימה מורכבת כי זה מחיטה מלאה וכל מיני זבל שמוסיפים שם , לחם לבן זו פחמימה פשוטה , כנ"ל גם אורז לבן ותפוח אדמה
ישן 16-10-07, 08:00   #19
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

האבקת חלבון גם היא חשובה אחרי אימון. אומנם פחות מהפחמימה, אבל עדיין.
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-10-07, 08:03   #20
Moshe
Banned

חשוב לצרוך חלבון , אבל לא משנה אם זה בתור אבקה , עוף , דלי של קוטג' או מה שזה לא יהיה , כמו כן זה לא משנה גם אם זה 40 דקות או שעתיים או 5 לאחר האימון.
תגובה