|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() המאמן שלי נתן לי היום לעבוד על יד אחורית אם פולי עליון במוט ישר אבל האחיזה שתהיה הפוכה
עכשו שאלה מה זה נותן ? זה עושה תהבדל בין הרגלי לזה
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() זה פשוט משנה את הזווית שבה אתה עובד,גיוון תרגילים תמיד עוזר!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מקצועי
|
![]() תנועת הפשיטה עובדת על יד אחורית.כל זווית שונה של פשיטה עובדת על סיבי שריר שונים ביד אחורית.לכן,טוב לגוון,ואם זה עם התרגיל הזה אז זה בסדר גמור.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() זה ממש לא עוזר בכלום. מנח כף היד לא רלוונטי מבחינת עבודה על יד אחורית , ככה שעדיף לתפוס איך שתעמיס הכי הרבה משקל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אני הייתי מוותר על התרגיל הזה ונשאר עם פושדאוון רגיל
א.בגלל שאפשר להרים פחות משקל בגלל שיותר קשה להחזיק את המוט ב.בגלל שהטווח תנועה בו הוא יותר קצר מפושדאוון רגיל(הידיים נתקעות ברגליים ואי אפשר לסיים את כל התנועה) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
נתחיל בכך שהמשקל הוא לא מדד להתפתחות של השריר. יותר קשה להחזיק את המוט זה נכון אבל זה ממש בקטנה. הטווח תנועה הוא בסדר גמור,ולי לפחות לא נתקע ברגליים(איך לעזעזל זה מצליח להתקע לך ברגליים לא הבנתי..) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() כמובן שהמשקל הוא מדד , הכל עניין של עומס. אם אתה מעמיס פחות כי אתה מתקשה להחזיק את המשקל כמו שצריך בגלל האמות , אתה סתם מבזבז את הזמן. עדיף לתפוס ככה שיהיה אפשר להעמיס משקל. במיוחד כשהשינוי במנח כף היד לא משנה מבחינת שריר המטרה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
כשאתה עושה פושדאון(עם פולי עליון)החזה לוקח חלק(הוא מתכווץ מעט)הבטן מתגייסת. והגוף נשען קצת. לכן המשקל ששמים הוא יותר גבוה. לעומת פושדאון הפוך,שהגוף מתרחק מהמוט זאת אומרת,לא עוזר לדחיפה למטה. אז המשקל בהתאם. לכן במקרה הזה,עדיף לא להכניס את נושא המשקל ליעילות התרגיל. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() כמו שאמרו פה אין שום משמעות, ואם אני לא טועה זה בגלל שנקודת החיבור של הטרייספס, בניגוד לשרירי כופפי המרפק, נמצאת מעל המרפק מה שאומר שהוא לא מושפע ממנח כף היד.
![]() |
#10 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() החזה לא לוקח חלק אם אין תזוזה במפרק הכתף , ולא אמורה להיות תנועה כזו בפושדאון. זו תנועה נקייה ומבודדת של המרפק. אנחנו לא מדברים על צ'יט , מדברים על ביצוע נקי.
shikoLM , הסיבה היא שהinsertion של הטרייספס נמצא בעצם הulna ולא בradius בניגוד לשרירים שבמדור הקדמי של הזרוע. הulna לא מושפעת משינויים במנח כף היד , הradius מתגלגלת עליה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
![]() זיכרוני בגד וטעיתי לחשוב שהנק' חיבור היא על ה-humerus ולא ה-ulna. מה שמזכיר לי שהבייספס מתחבר על ה-radius והוא בעצם מבצע את הסיבוב מפרונציה לסופינציה. עכשיו כבר מאוחר מחר כבר נחזור לספרים לסדר קצת דברים שהתבלבלו.
![]() |
![]() |
#12 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
זאת אומרת,שאין הבדל אם להחזיק ככה או ככה? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() ההבדל הוא בזה ככול שהיד בכפיפה כלומר מורמת למעלה הראש הארוך (לונג הד) של היד האחורית (טריספס) במצב מאורך ולהפך
לדוגמא: בפשיטת מרפקים כנגד פולי תחתון או משקולת מאחורי הראש הטריספס מאורך תרגילים שהוא מקוצר שהיד בפשיטה כמו פשיטת מרפקים בהטית גב או מקבילים צר הפוך ביד קדמית לדוגמא כפיפת מרפקים בשיפע 60 הביספס מאורך כפיפת מרפקים בכסא כומר (פריצר) השריר מקוצר כי היד בכפיפה
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#15 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
כל זווית עובדת עם דגש בצורה כזאת או אחרת על ראש מסויים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() יש עוד שריר שעושה פשיטה במרפק , אבל גם בספרי אנטומיה כתוב שהוא לא חשוב אז נעזוב אותו.
taus , אין משמעות למנח כף היד. הדבר היחיד שמשפיע הוא מנח הכתף - בגלל שהorigin של הראש הארוך הוא בinfraglenoid tubercle [זה נמצא בעצם השכמה (scapula).. לא חשוב] יש השפעה של הכתף על פעילות השריר. אם הכתף בhyperextension , משמע הזרוע "מאחורי הגב" , הראש הארוך יוכל לספק פחות כח ורוב העומס יפול על שני הראשים האחרים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
משה, יש לך עוד אתרי נתונים של מחקרים חוץ מpubmed? גם באנגלית וגם בעברית יעזרו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#19 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() scholar.google.com
מריץ חיפוש בכל מאגר מחקרי שקיים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() כן , אני מדבר על anconeus. אפילו בMOORE הוא מוגדר כשריר קטן ולא חשוב.
נראה שהעתקת את הפעולות מהטבלה שלהם ![]() |
![]() |
![]() |