|
![]() |
#1 |
גולש עם אזהרה
|
![]() אז ככה כבר איזה חודש-חודשיים היו לי כאבים בכתפיים ובפרק כף היד. ניסיתי לתת מנוחה של שבוע ולחזור להתאמן והכאב חזר. אחרי כמה זמן הבנתי שזה לא עסק הלכתי לאורתופד. האורתופד היה מטומטם אמיתי, זקן ממורמר שהתחיל להסביר לי שאין לי עתיד בחדר כושר בלה בלה בלה. קיצר בסופו של דבר הוא אמר שיש לי דלקות גידים נתן לי מרשם לתרופות (נגד כאב) ואמר לי לשכוח מהחדר כושר לחודשיים הקרובים.
עכשיו אני יודע בעיקרון שתמיד צריך להקשיב לרופא אבל הוא היה אידיוט ברמה בין לאומית. הוא לא הקשיב לי שתיארתי את הכאבים לא הסביר לי מה זה דלקת גידים מה יקרה אם אני אמשיך מתי אני יודע מתי לחזור וזה וזה וזה. ניסיתי להסביר לו שהכאבים לא חמורים והם רק כאשר אני מתאמן אז אין טעם לקחת תרופות נגד כאבים, ושאני ממש לא עומד לוותר בכזאת קלות על האימונים, וגם אני ממש לא אוהב תרופות ואני בדר"כ לוקח אותן רק במקרה שאין אפשרות אחרת וכמובן הוא התעלם מכל אלו.... קיצר הבחור שם עלי זין. אז השאלה שלי, מישהו פה פעם חווה דלקות גידים? מה עשיתם אז? כמה זמן לקחה ההחלמה? אני כרגע מתכנן לקחת מנוחה, לקחת את התרופות עד שאני ארגיש שהכאב נעלם. הבחור בבית מרקחת שהיה טיפה יותר נחמד אמר שחודשיים נשמע לו מוגזם וסביר להניח שזה עניין של שבועיים, אבל אני ממש אשמח לשמוע התרשמויות של אנשים שכבר חוו את זה. תודה לעונים!
![]() |
#2 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() שלום,
המנוחה שהאורטופד המליץ לך עליה היא הערה נכונה בשילוב עם נוגדי הדלקת לתת זמן לאיזור להירפא. לגבי חוסר שביעות הרצון שלך מהאורטופד - אתה יכול ללכת לאורטופד שמתמחה בכתף ובייחוד לאורטופד שמתעסק עם אוכלוסיית ספורטאים ויתן לך מענה הולם יותר. לגבי משך הזמן - מה מצבך כיום? התחלת לקחת את נוגדי הדלקת (מה נתן לך?) - חשוב מאוד הדירוג לכשתחזור לפעילות סדירה בחד"כ ותרגילים מסויימים שכדי להימנע מהם בתחילה, בנוסף לבדיקת טכניקת עבודה נכונה בתרגילים אחרים. תעדכן ותרגיש טוב.. עופר צחר
![]() |
#3 |
גולש עם אזהרה
|
![]() עופר צחר,
אני מודה לך מאוד על תשובתך!! התחלתי כבר לכבר את התרופה, 3 כדורים ביום - ארטופן. האם אתה מאמין שבאמת אצטרך לחכות חודשיים לפני שאוכל לחזור להתאמן? כפי שאמרתי הכאבים חלשים. אגב האם הדלקות אמורות להגביל אותי בפעילויות שחייה ותיפוף?
![]() |
#4 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() פעילויות שחייה ותיפוף מצריכות שימוש רפטטיבי/חוזרני (הרבה חזרות בעצימות נמוכה בד"כ) של מפרקי הכתף בעיקר בשחייה וגם של המרפק ושכה"י בתיפוף.
כך שהפעולות הנ"ל בהחלט יכולות להיות גורם להעלאת הכאב הנובע מהדלקות שצייינת על פני השטח. תנסה, למרות שאני מבין את הרצון לחזור לפעילות, להיות במנוחה גם מהפעילויות הללו ולחזור בהדרגתיות אחרי שבועיים מנוחה לפעילויות השגרתיות שלך - תוך עבודה ללא כאב. תהיה בקשר ותעדכן באם ישנן שאלות. תרגיש טוב.. עופר צחר
![]() |
#5 |
גולש עם אזהרה
|
![]() עופר צחר,
שוב תודה לך על תשובותיך הנפלאות!
![]() |
#6 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() בשמחה..
תרגיש טוב..
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
בעיה רצינית| =[ חוסר איזון ופרופציות בידים | maorsaidy1233 | אימונים | 10 | 18-05-10 12:36 |
בעיה רצינית| חוסר איזון ופרופרוציות בידים | maorsaidy1233 | פיתוח גוף-כללי | 6 | 18-05-10 11:35 |
לימודי מדעי התזונה [יעני דיאטן] באוניברסיטה העברית | P-a-n-1-c | פיתוח גוף-כללי | 12 | 05-08-08 21:19 |
מת מכאבים במרפקים בידים | chingo | פציעות ספורט | 7 | 03-09-07 20:01 |