|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() לדוגמא חזה בשכיבה 4*10 - לעשות את כל הארבעה עד לכישלון(rm) או רק בסט האחרון להגיע לכשלון ? כלומר להפסיק חזרה אחת לפני שאני יודע שאני לא אצליח לעשות עוד אחד..
תודה מראש |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מפקח ראשי
|
![]() אם אתה רוצה להגיע לכשל הייתי מבצע פירמידה ובסט האחרון נעזר במישהו ל1-2 חזרות אחרונות.
12-10-8-6 בסט האחרון לבקש תמיכה מהמדריך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() אין שום יתרון בלהגיע לכשל, תעצור חזרה לפני.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() שטויות....העדיפות היא להגיע לכשל אין שום סיבה לעצור לפני הכשל[אלא אם כן אתה עושה סקוואט או לחיצת חזה לבד ואז זה מסוכן]
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: אורי
עוסק ב:: חייל ב8200
חדר כושר: אוניברסיטת תל אביב
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עם כול הכבוד ?@!? אבל מיייייייי אתהההההההההה לעזעלללללללללללללללל?????????? עברת הסמכה כול שהיא?אתה מקצוען בתחום או שאתה סטייל סראגזוזן 2 שקרא שתי מאמרים באינטרנט באנגלית וחושב שהוא מישהו?למה להתווכח עם אנשים שעברו קורסים ועובדים עם אנשי מקצוע ומתאמנים איתם?אני מתאמן עם אלון מקום שלישי מר ישראל עד 90 קילוגרם היה באותו קטגוריה עם האדל ויודה בן נעים רוצה לדעת איך אנחנו מתאמנים? אנחנו מתאמנים עד שבחזרה האחרונה אנחנו מקיאים דם עד אז לא מפסיקים!! תגיד לי אתה- אוכל 3 ארוחות ביום בטענה "אני מגיע לסך הקלורי שלי" מתאמן 2-3 פעמים בשבוע הרי מי צריך יותר מה אנחנו על סטרואידים? הולך למכון כושר עושה 4 סטים לשריר גדול ו2 סטים לשריר קטן ולא מגיע לכשל למה צריך?מה זה נותן לנו? אז אני אומר לעצמי מה שונה ממך מסבא שלי שעושה שכיבות שמיכבה בבית ועובד עם משקולות של קילו ל100000 חזרות בבית ??? מה שונה ממך ומשאר מתאמני העמך חסרי הידע והבורים? די לנסות "לדפוק את המערכת " וזה שאתה אוכל 2 וחצי ארוחות ביום ומאתמן 2 בשבוע וחושב שזה טוב לו סבבה אבל חלאס לבוא לאנשים פה בפורום ולהטיף להם שכול מה שהם ידעו עד עכשיו היה לא נכון אתה רוצה לטעות סבבה תטעה על אצמך אל תטעה אחרים!!!
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
יודע מה - לא אכפת לי |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() זה שאתה מגיע לכשל לא תורם שום דבר להתקדמות שלך. הדבר היחיד שעשית זה הגעת לכשל. מה שתורם להתקדמות זה להוסיף משקל ולהתקדם. אם הרמת היום יותר מפעם שעברה, אז התקדמת בלי שום קשר לעובדה שהגעת לכשל או לא הגעת לכשל. זה שאתה מגיע לכשל רק מקשה על מערכת העצבים להתאושש ואולי עושה אותה טיפה יותר יעילה. זה לא השריר שמגיע לכשל, אל מערכת העצבים. עכשיו תגיד לי אתה. אתה מגיע 3 פעמים בשבוע לחדר כושר ועושה סקווטים מלאים 5X5? כשתעשה את זה תדבר איתי על אימונים עד כשל. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() ![]() אחי מה זה התגובה הזו? יש דרך לדבר גם אם אתה לא מסכים איתו ....
![]() |
![]() |
#12 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ולנושא, הכשל הוא בעייתי בגלל שיש לו אפקט בעייתי על מערכת העצבים המרכזית מה שיגרום להתאוששות ארוכה יותר במקרה הטוב ולאימון יתר ופציעה במקרה הרע. האידיאל הוא חזרה לפני הכשל בתרגילים המרכזיים, אבל צריך לקחת בחשבון שצריך רמת אימון יחסית מתקדמת בשביל לדעת מתי ובאיזה שלב העבודה הופכת לOverreaching.
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() 1. מחקרים הראו שאין כמעט הבדל בין הגעה לכשל לבין אי הגעה מבחינת השפעה על תוצאות האימון.
2. מחקרים אחרים הראו שסינטזת חלבון מוגברת בשריר לאחר אימון נמשכת לא יותר מ-48 שעות, מה שמפריך את הטענה של hypertrophy שהתאוששות השריר ארוכה יותר מהתאוששות מערכת העצבים (כי אם זה היה נכון, אז הרי שהיה אפשר לעשות 349867568 סטים לכשל כל יומיים לאותו שריר). 3. ברמה הפרקטית, לדעתי, אין סיבה ואין צורך להגיע לכשל בכל סט בכל אימון, במיוחד בתוכניות אימון תדירות יחסית (FBW, AB וכו'). סט אחרון לכשל זה אפשרי ולפעמים רצוי מסיבות שונות (פיק לאחר תקופה, תחושת שביעות רצון מהאימון וכו') תלוי באימון ומטרתו. כמו כן זה גם תלוי באיזה תרגיל מדובר, בכפיפות מרפקים - ניחא, בסקוואט - זאת התשה של מערכת העצבים (אם נעשה באופן קבוע). הבעיה עם רוב התוכניות הפופולאריות כמו אלה שמלמדים בקורס מדריכים, שאין מאחוריהן שמץ של מחשבה, אפילו שהן אמורות להיות פשוטות בסופו של דבר. פשוט לבחור מגוון תרגילים מהבופה, אחד מפה, אחד מכאן, קצת מזה, קצת מההוא, הכל לכשל, ובסוף מסיימים עם איזה סלט לא ברור בלי כיוון מסוים, "כשאני ארגיש שהמשקל קל לי, אני אוסיף", אח"כ מה הפלא שרוב המתאמנים לא מתמידים, אין להם לאן לשאוף. המתאמן לא יודע בכלל מה הוא יעשה אימון הבא אז הוא סוחט את עצמו עד הסוף בכל אימון כדי להרגיש טוב עם עצמו. 4. אתה גם מציג את הקורס מדריכים כאילו זה מינימום תואר שלישי בפיזיולוגיה וביומכניקה, וגם הכי מצחיק שבקורס עצמו מלמדים שלמתאמנים ברמה של מתחיל-בינוני שזה הרוב פה בפורום, אין צורך להגיע לכשל, ואפילו מתאמנים ברמת מתקדם שהם מייחסים להם בין היתר גם מפתחי גוף מקצועיים, רשום במצגת "עצימות - RM ולעיתים עד כשלון". כלומר במילים אחרות לא להגיע לכשל באופן קבוע.
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() מאמרים אין לי לתת לך אבל זאת תכנית אימון מקובלת ואפקטיבית מאוד....אני לא אומר פה דברים שאני סתם חושב או מתאר לעצמי אני אומר פה דברים על סמך ניסיון של מתאמנים ואנשי מקצוע [קצת יותר בכירים ממדריכי כושר] שקבעו את זה
תן לי מחקר שיוכיח חד משמעית אחרת ואני אשמח לקרוא
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
בהגעה לכשל ההתאוששות היא איטית יותר. Masquerade - תעצור חזרה לפני כשל, התחושה של ה"שורף" או "כואב" לא בהכרח מעידה שהאימון טוב. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]() לא אני קבעתי את הדברים האלה זה דבר ראשון
ואתה בעצם די תמכת בעמדתי שמה שאמרת אמרת שזמן ההתאוששות ארוך יותר נכון? זמן התאוששות ארוך יותר=גירוי גדול יותר שהשריר קיבל באימון.... ובנאדם שמתאמן חודש חודשיים לא יתפס אחרי אימון שבו הוא מגיע לכשל זאת אומרת שהוא גם גירה את השריר עד למקסימום וגם לא פגע בשאר האימונים בשבוע מסכים איתי? ו-וואלה אחי צודק בקשר לזה שאמרתי שטויות....מצטער..
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מכאן, שבמקום לאמן שריר (שמוכן לגרוי נוסף) אתה צריך עדיין להתאושש. לא נשמע לי אפקטיבי במיוחד. סאראמאגו. |
|
![]() |
![]() |