|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() בוקר טוב,
עפ"י כל המאמרים והאשכולות של נושא החיטוב, הבנתי כשבזמן אימון 1. אם הבטן רעבה מתחיל התהליך של צריכת האנרגיות מהשומן, זה נכון ? 2. לא הבנתי כ"כ מתי קורה התהליך של איבוד מסת שריר. * בבקשה רק אנשים רציניים שיענו, אני לא רוצה למשוך את האשכול מעל ומעבר - תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() 1אי אפשר לדעת באמת מאיפה הגוף לוקח את המאגר הזה שהוא רעב יכול להיות מהשריר יכול להיות מהשומן 2 בתקופה של חיטוב הגוף לוקח קצת ממסת שריר אבל אם תאכל טוב ותקפיד על ארוחות חלבון אתה לא תרד הרבה מסת שריר תוריד קצת בהצלחה
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני יודע שצריך גרעין קלוריות שלילי בכדי לרדת באחוזי שומן וכ'ו.. אבל מה לגבי כל שומן העיקש. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() השומן העיקש יורד בד"כ באחוזים האחרונים של החיטוב (ז"א שצריך להגיע לאחוז שומן נמוך , וגם שם לא תמיד הוא יורד ופה נכנסים החומרים לעסק).
שים לב אבל להבדל בין שומן עיקש לעור עודף. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() תהליך האיבוד מסת שריר קורה ביחד עם איבוד מסת השומן.. כל אחד בנפרד. כשאתה נמצא על מאזן שלילי הגוף פורק אנרגייה מהשומן ומהשריר.
תנסה לשמור על מאזן שלילי קטן של 300-400 קלוריות ביום.. עם תזונה טובה ואתה תאבד כמה שפחות שריר ויותר שומן. בהצלחה אחי |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני מאמין שזה הרוב גנטיקה גם אחי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() גם לי יש שאלה שאף פעם לא הבנתי !
שאתה שורף קלוריות באימון רגיל, קלוריות או משהו אחר, איזה קלוריות אתה שורף!???!!?!? קלוריות של פחמימות? קלוריות של שומנים? קלוריות של חלבון?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
![]() נראה לי פחמימות בעיקר כי הם משמשות לאנרגיה
![]() |
#9 |
חבר פעיל
עוסק ב:: תיכון
חדר כושר: B-Fit
|
![]() פעילות אירובית הגוף משתמש במאגרי שומן
פעילות אנאירובית- פחמימות |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() הדבר הראשון שהגוף לוקח זה את הסוכר
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
כללי:: שרירים גדולים,לא שחיף....
|
![]() איזה עקום
פעילות אירובית שורפת שומן רק אחריי שהיא שרפה את כל מקורות האנרגיה האחרות בגוף...
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() לא, לא, לא....
המציאות הביולוגית היא לא שחור ולבן. לא שורפים את כל הפחמימות ורק אחרי זה מתחילים לשרוף שומן, לא מאבדים שומן בין 9 ל10 ושריר בין 11 ל12. הכל קורה כל הזמן. התוצאה הסופית היא בעצם סכום של כל התהליכים - הן תהליכי בניה והן תהליכי פירוק. פחמימות ושומן משמשים כל הזמן לאנרגיה, השאלה היא מי יותר דומיננטי. בפעילות אנאירובית, הפחמימות ישלטו במהלך הפעילות. בפעילות אירובית, ככל שהפעילות מתארכת ומאגרי הפחמימות מדלדלים, השימוש בשומן עולה - אך יש שימוש בשומן כל הזמן. במהלך ההתאוששות, רוב הקלוריות מגיעות משומן. השומן העיקש יורד כל הזמן ומצטבר כל הזמן. המטרה שלנו היא שהירידה בשומן העיקש תהיה גדולה מההצטברות שלו ולכן סה"כ נראה ירידה. כל השיטות שאמורות להוריד את השומן העיקש בעצם מנסות להגביר את הפירוק שלו ו/או למנוע את ההצטברות שלו. זה הכל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() הסברתי את הנושא כבר כמה וכמה פעמים ,אתה מוזמן לקרוא את הפוסט הבא :
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=40992 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]() משה אם אפשר תשובה ברורה לגבי עצימות ריצה והשפעות, לדוגמא : ריצה ב80% מהיכול לעומת 60% ולעומת ריצה בקצב מהיר מאוד(קצב תחרות - 90% למשל ), האם מתבצעת שריפת שריר, איזו עדיפה לשריפת שומן ואיזו לפיתוח סיבולת וכו'...
אני לדוגמא רץ בין 30-40 דקות פעמיים בשבוע על עצימות של 60-75%, משתדל שלא לרוץ מהר מדי כדי לא לעייף תרגליים יתר על המידה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ככל שהפעילות תהיה עצימה, באופן יחסי יהיה במהלכה יותר שימוש בפחמימות. עם זאת, מבחינה כמותית, כמות דומה של שומן תשרף בכל אופן. באופן כללי ההמלצה היא על פעילות יותר עצימה כיוון שכך תשרוף יותר קלוריות - בסופו של יום זה יביא ליותר איבוד של שומן. הסכנה לשריפת שריר רלוונטית בעיקר כשיש מחסור בפחמימות, זה פחות רלוונטי בתזונה נורמלית.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לי שאלה אלייך |
|
![]() |
![]() |