ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   הורדת השומן העיקש בחיטוב (https://israelbody.com/showthread.php?t=32980)

Ronush 14-04-08 10:44

הורדת השומן העיקש בחיטוב

בוקר טוב,

עפ"י כל המאמרים והאשכולות של נושא החיטוב, הבנתי כשבזמן אימון
1. אם הבטן רעבה מתחיל התהליך של צריכת האנרגיות מהשומן, זה נכון ?
2. לא הבנתי כ"כ מתי קורה התהליך של איבוד מסת שריר.

* בבקשה רק אנשים רציניים שיענו, אני לא רוצה למשוך את האשכול מעל ומעבר - תודה!

ramil120 14-04-08 10:49

1אי אפשר לדעת באמת מאיפה הגוף לוקח את המאגר הזה שהוא רעב יכול להיות מהשריר יכול להיות מהשומן 2 בתקופה של חיטוב הגוף לוקח קצת ממסת שריר אבל אם תאכל טוב ותקפיד על ארוחות חלבון אתה לא תרד הרבה מסת שריר תוריד קצת בהצלחה

Ronush 14-04-08 11:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ramil120
1אי אפשר לדעת באמת מאיפה הגוף לוקח את המאגר הזה שהוא רעב יכול להיות מהשריר יכול להיות מהשומן 2 בתקופה של חיטוב הגוף לוקח קצת ממסת שריר אבל אם תאכל טוב ותקפיד על ארוחות חלבון אתה לא תרד הרבה מסת שריר תוריד קצת בהצלחה

אז אם כך מתי מתבצע בעצם שריפת השומן העיקש ?

אני יודע שצריך גרעין קלוריות שלילי בכדי לרדת באחוזי שומן וכ'ו.. אבל מה לגבי
כל שומן העיקש.

Arsan 14-04-08 11:37

השומן העיקש יורד בד"כ באחוזים האחרונים של החיטוב (ז"א שצריך להגיע לאחוז שומן נמוך , וגם שם לא תמיד הוא יורד ופה נכנסים החומרים לעסק).
שים לב אבל להבדל בין שומן עיקש לעור עודף.

Ido 14-04-08 11:41

תהליך האיבוד מסת שריר קורה ביחד עם איבוד מסת השומן.. כל אחד בנפרד. כשאתה נמצא על מאזן שלילי הגוף פורק אנרגייה מהשומן ומהשריר.

תנסה לשמור על מאזן שלילי קטן של 300-400 קלוריות ביום.. עם תזונה טובה ואתה תאבד כמה שפחות שריר ויותר שומן.

בהצלחה אחי

yogev l. 15-04-08 00:35

אני מאמין שזה הרוב גנטיקה גם אחי

yonip 15-04-08 02:51

גם לי יש שאלה שאף פעם לא הבנתי !
שאתה שורף קלוריות באימון רגיל, קלוריות או משהו אחר,
איזה קלוריות אתה שורף!???!!?!? קלוריות של פחמימות? קלוריות של שומנים? קלוריות של חלבון?!

LittleNigga 16-04-08 14:49

נראה לי פחמימות בעיקר כי הם משמשות לאנרגיה

Agoraphobic 16-04-08 21:16

פעילות אירובית הגוף משתמש במאגרי שומן
פעילות אנאירובית- פחמימות

SiX PACK 16-04-08 22:37

הדבר הראשון שהגוף לוקח זה את הסוכר

Ronush 18-04-08 11:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Agoraphobic

פעם ראשונה שאני שומע על זה, אתה בטוח בדבריך ?

Bullet 18-04-08 12:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Agoraphobic

לא נכון, יש גם גליקוליזה אירובית

superguitar 18-04-08 13:48

איזה עקום
פעילות אירובית שורפת שומן רק אחריי שהיא שרפה את כל מקורות האנרגיה האחרות בגוף...

Ronush 18-04-08 15:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי superguitar
איזה עקום
פעילות אירובית שורפת שומן רק אחריי שהיא שרפה את כל מקורות האנרגיה האחרות בגוף...

זה גם מה שידוע לי, כנראה הבחור התבלבל.

m0she 18-04-08 15:53

לא, לא, לא....

המציאות הביולוגית היא לא שחור ולבן. לא שורפים את כל הפחמימות ורק אחרי זה מתחילים לשרוף שומן, לא מאבדים שומן בין 9 ל10 ושריר בין 11 ל12. הכל קורה כל הזמן. התוצאה הסופית היא בעצם סכום של כל התהליכים - הן תהליכי בניה והן תהליכי פירוק.

פחמימות ושומן משמשים כל הזמן לאנרגיה, השאלה היא מי יותר דומיננטי. בפעילות אנאירובית, הפחמימות ישלטו במהלך הפעילות. בפעילות אירובית, ככל שהפעילות מתארכת ומאגרי הפחמימות מדלדלים, השימוש בשומן עולה - אך יש שימוש בשומן כל הזמן. במהלך ההתאוששות, רוב הקלוריות מגיעות משומן.

השומן העיקש יורד כל הזמן ומצטבר כל הזמן. המטרה שלנו היא שהירידה בשומן העיקש תהיה גדולה מההצטברות שלו ולכן סה"כ נראה ירידה. כל השיטות שאמורות להוריד את השומן העיקש בעצם מנסות להגביר את הפירוק שלו ו/או למנוע את ההצטברות שלו. זה הכל.

mishel27 18-04-08 15:54

הסברתי את הנושא כבר כמה וכמה פעמים ,אתה מוזמן לקרוא את הפוסט הבא :
http://www.israelbody.com/showthread.php?t=40992

The Sun 18-04-08 15:55

משה אם אפשר תשובה ברורה לגבי עצימות ריצה והשפעות, לדוגמא : ריצה ב80% מהיכול לעומת 60% ולעומת ריצה בקצב מהיר מאוד(קצב תחרות - 90% למשל ), האם מתבצעת שריפת שריר, איזו עדיפה לשריפת שומן ואיזו לפיתוח סיבולת וכו'...
אני לדוגמא רץ בין 30-40 דקות פעמיים בשבוע על עצימות של 60-75%, משתדל שלא לרוץ מהר מדי כדי לא לעייף תרגליים יתר על המידה.

m0she 18-04-08 16:04

ככל שהפעילות תהיה עצימה, באופן יחסי יהיה במהלכה יותר שימוש בפחמימות. עם זאת, מבחינה כמותית, כמות דומה של שומן תשרף בכל אופן. באופן כללי ההמלצה היא על פעילות יותר עצימה כיוון שכך תשרוף יותר קלוריות - בסופו של יום זה יביא ליותר איבוד של שומן. הסכנה לשריפת שריר רלוונטית בעיקר כשיש מחסור בפחמימות, זה פחות רלוונטי בתזונה נורמלית.

mishel27 18-04-08 16:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
ככל שהפעילות תהיה עצימה, באופן יחסי יהיה במהלכה יותר שימוש בפחמימות. עם זאת, מבחינה כמותית, כמות דומה של שומן תשרף בכל אופן. באופן כללי ההמלצה היא על פעילות יותר עצימה כיוון שכך תשרוף יותר קלוריות - בסופו של יום זה יביא ליותר איבוד של שומן. הסכנה לשריפת שריר רלוונטית בעיקר כשיש מחסור בפחמימות, זה פחות רלוונטי בתזונה נורמלית.

משה יש לך מייל ?
יש לי שאלה אלייך

m0she 18-04-08 16:17

תשאיר מייל ואני אחזור אליך..

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:08.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ