ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 26-09-07, 18:14   #1
abcnte
חבר פעיל

ברירת מחדל שאלה בקשר לאימון שלי.

לפני כמעט חודש נרשמתי למכון כושר, עכשיו המדריך הביא לי תוכנית אימונים, ובתוכנית אימונים הוא רשם רק תרגילים ממכונות, ולא רשם לי אף תרגיל שהוא עם משקולות חופשי זה נורמלי או שצריך לשלב גם תרגילים עם משקולות רגילות?
ועוד משהו, כרגע אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, ואני רוצה להתאמן 4 פעמים, השאלה שלי היא איך אפשר להתאמן 4 פעמים אם אומרים שצריך להתאמן יום כן יום לא במשך השבוע? :\
שאלות קצת דפוקות אבל תסלחו לי כי אני מתחיל חח
abcnte מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-09-07, 18:22   #2
Danzig
חבר פעיל

הסמל האישי שלDanzig

כללי:: גבר שבגברים

מי אמר שצריך להתאמן יום כן יום לא?
דבר שני, תבקש או תשלב בעצמך תרגילים חופשיים עם משקולות וברזלים, אי אפשר להתבסס על מכונות נטו
Danzig מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-09-07, 18:22   #3
SuperDude
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי abcnte
לפני כמעט חודש נרשמתי למכון כושר, עכשיו המדריך הביא לי תוכנית אימונים, ובתוכנית אימונים הוא רשם רק תרגילים ממכונות, ולא רשם לי אף תרגיל שהוא עם משקולות חופשי זה נורמלי או שצריך לשלב גם תרגילים עם משקולות רגילות? משקולות חופשיות זה יותר טוב אבל מכונות יותר בטוח, תבקש ממנו שיכין לך עם משקולות חופשיות ואני לא חושב שהוא יתנגד (תלוי בן כמה אתה אבל..)
ועוד משהו, כרגע אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, ואני רוצה להתאמן 4 פעמים, השאלה שלי היא איך אפשר להתאמן 4 פעמים אם אומרים שצריך להתאמן יום כן יום לא במשך השבוע?אפשר לעשות אימון AB שבו אתה עובד על שרירים שונים בA וב B וככה אתה לא עובד על השריר יום אחרי יום אז השריר מספיק לנוח, תבקש מהמדריך שיכין לך תכנית AB אחרי שתהיה שבועיים-חודש עם התכנית הזאת כי זאת תכנית להתחלה בשביל שלשרירים יהיה זמן להתרגל לעומס. :\
שמתי תשובות בBOLD
SuperDude מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-09-07, 18:28   #4
zrizi
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי SuperDude
שמתי תשובות בBOLD
אם משווים בין טכניקה נכונה עם משקל חופשי לבין מכונה אז המשקל החופשי תיהיה פחות סיכוי לפציעה לפי דעתי כי זו התנועה הטבעית של הגוף ולא מקובעת לפי המכונה.
למשל סקוואט בסמית משין לא מומלץ בגלל סיכוי גדול לפציעה.
zrizi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-09-07, 18:25   #5
zrizi
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי abcnte
לפני כמעט חודש נרשמתי למכון כושר, עכשיו המדריך הביא לי תוכנית אימונים, ובתוכנית אימונים הוא רשם רק תרגילים ממכונות, ולא רשם לי אף תרגיל שהוא עם משקולות חופשי זה נורמלי או שצריך לשלב גם תרגילים עם משקולות רגילות?
ועוד משהו, כרגע אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, ואני רוצה להתאמן 4 פעמים, השאלה שלי היא איך אפשר להתאמן 4 פעמים אם אומרים שצריך להתאמן יום כן יום לא במשך השבוע? :\
אפשר לפצל את האימון ל2 למשל יום אחד חזה כתפיים ויד אחורית וביום השני גב רגליים ויד קדמית.
לאימון 1 נקרא A ולאימון 2 נקרא B. כל אימון עושים פעמיים בשבוע.
בתור מתחיל כדאי לך להתחיל עם תכנית 3 פעמים בשבוע כל הגוף.
תרגילים עם משקל חופשי יותר טובים ממכונות בגלל שהשרירים המייצבים עובדים יותר והתנועה יותר טבעית.
בתור מתחיל כדאי לך לעשות את התרגילים המורכבים ביותר כמו דדליפט וסקוואט כי פוטנציאל הגדילה שלך עכשיו גדול.
תעשה חיפוש על starting strengh.
ישן 26-09-07, 18:29   #6
SuperDude
חבר פעיל

סמית' מאשין זה יחסית לא מכונה כמו לג פרס שזה יותר מכונה מסמית' מאשין סמית' זה רק מוט מקובע..
ישן 26-09-07, 18:30   #7
zrizi
חבר פעיל

ציטוט:
סמית' מאשין זה יחסית לא מכונה כמו לג פרס שזה יותר מכונה מסמית' מאשין סמית' זה רק מוט מקובע..
רק המוט מקובע?
מה לא מקובע?
ישן 27-09-07, 13:27   #8
///Efi///
חבר פעיל

הסמל האישי של///Efi///

שלח הודעה דרך ICQ אל ///Efi/// שלח הודעה דרך MSN אל ///Efi///

ציטוט:
פורסם במקור על ידי zrizi
רק המוט מקובע?
מה לא מקובע?
ההבדל העיקרי בין סמית לבין מוט חופשי זה שבסמית לא מופעלים השרירים המייצבים. בזמן שאם חופשי מופעלים רוב השרירים בגוף (כמו בדד ליפט)

///Efi/// מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-09-07, 18:33   #9
SuperDude
חבר פעיל

בלג פרס הגב גם מקובע והתחת על הכיסא כאילו אז אין בכלל מייצבים וכו' ובסמית' כשאתה עומד המייצבים עובדים אבל אתה צודק שזה יותר מסוכן כי כשהגב הולך כזה אחורה זה יכול להיות מסוכן..
ישן 26-09-07, 18:35   #10
zrizi
חבר פעיל

ציטוט:
בלג פרס הגב גם מקובע והתחת על הכיסא כאילו אז אין בכלל מייצבים וכו' ובסמית' כשאתה עומד המייצבים עובדים אבל אתה צודק שזה יותר מסוכן כי כשהגב הולך כזה אחורה זה יכול להיות מסוכן..
תשווה בין סקוואט במכונה לבין סקוואט בסמית לא ללחיצת רגליים בכל מקרה אני לא יכול לעשות לחיצת כתפיים במכונות
ישן 26-09-07, 18:43   #11
Dubano
חבר פעיל

פותח הפוסט, אפשר לשלב מכונות עם המשקל החופשי

כמובן שלא חייבים להתחיל עם סקוואט דדליפט בנץ' פרס ובנט אובר ראוז

אפשר להתחיל עם תרגילים הרבה יותר פשוטים כמו מקבילים מתח לג פרס ופשיטות גב, בכדי לבנות כוח בהתחלה ואז לאט לשלב לימוד טכניקה של התרגילים המורכבים שדורשים טכניקה טובה

"With a gun barrel between your teeth, you speak only in vowels. "
(Fight Club)
Dubano מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה