|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() המחקר בשביל החבר'ה המחוצ'נים של הפורום
![]() 23.07.07 אינדקס הגליקמי של מזון, הוא הביטוי למידה ולמהירות בהן עולה רמת הסוכר בדם אחרי הארוחה, יחסית לעלייה שחלה אחרי העמסת 75 גרם סוכר, או אחרי אכילת 75 ג' לחם לבן. אנשים האוכלים פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה, חלה אצלם מיד אחרי הארוחה עלייה מופרזת ברמת הגלוקוז בדם. עליה זו גוררת להפרשת אינסולין, מעל לרצוי, בכדי לחזור ולהוריד את רמת הגלוקוז שבדם לנורמה. האינסולין מכניס חלק מן הגלוקוז לתאים (אם יש לנו די כרום), חלק למאגרי הגליקוגן, וחלק לריקמת השומן. יתר על כן, עודפי אינסולין גורמים לכך שגם חומצות אמיניות הנמצאות בדם הופכות לשומנים, וחומצות שומן רב בלתי רוויות הכרחיות, המצויות בדם, הופכות לשומנים רוויים הנאגרים בריקמת השומן. כך מידלדל מלאי חומצות השומן ההכרחיות מן הגוף. רצוי, איפוא, לאכול מזונות שמרביתם יהיו בעלי אינדקס גליקמי נמוך. בחלוקה גסה, אפשר לחלק את המזון לגבי האינדקס הגליקמי, יחסית לזה של לחם לבן, כך: מעל 100% - גלוקוז ומלטוז, דגנים תפוחים לסוגיהם, פריכיות אורז, קורנפלקס, ירקות מטוגנים ותפוחי אדמה שבושלו במיקרו, לביבות, וופלים. 100%- לחם לבן וטוסט. בין 80 ל-100% - אורז, לחם מלא, מיזלי, תירס, גזר, צימוקים, מישמש, פאפיה, מנגו, גלידות, פריכיות שיפון. בין 50 ל-80% - לקטוז, סוכרוז, חיטה, פסטה, לחם פומפרניקל, דגנים עם סובין, מיזלי ביתי, תפוזים ומיץ תפוזים, בננות בשלות, אפונה, שעועית אפויה, צ'יפס. בין 30 ל-50% - שעורה, שבולת שועל שלמה, שיפון, לחם שיפון, לחם דגנים מעורב, לחמים עם הרבה גריסים ומעט קמח בתוכם, תפוחי עץ, אגסים, ענבים אפרסק, בננות לא בשלות מאוד, עדשים, לוביה, שעועית לימה, מרק עגבניות, חלב רזה, חלב מלא, יוגורט. מתחת ל-30% - פרוקטוז, דובדבן, שזיף, אשכולית, סויה ומוצריה, בוטנים. גליון חודש יולי של הירחון לתזונה American Journal of Clinical Nutrition מביא מחקר המצביע על השפעתה המטיבה של דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך על אקנה - ACNE. הסיבה להופעת האקנה - מה שנקרא בציבור הרחב פצעי בגרות או חצ'קונים, אינה ברורה. מחקרים אפידמיולוגיים באוכלוסיות שאינן מהעולם המערבי, הצביעו על שיתכן וגורמי דיאטה כולל מזונות בעלי אינדקס גליקמי מסוים, עשויות להשפיע על האקנה, או מעורבות בהליכי יצירתו. לבחינת הנושא נבדקו 43 זכרים עם אקנה בגילאים שבין 15 - 25 שנים. קבוצת הטיפול קבלה דיאטה שהורכבה כך ש - 25% מהאנרגיה מקורה בחלבונים, 45% מפחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך. קבוצת הבקרה קבלה דיאטת פחמימות רגילה ללא כל התחשבות באינדקס הגליקמי. המשתתפים היו במעקב של 12 שבועות שבמהלכו נבדקו מספר הנגעים העוריים ונעשתה הערכת התינגודת לאינסולין. במהלך המעקב פחת מספר הנגעים בקבוצת הטיפול בצורה משמעותית יותר מאשר בקבוצת הבקרה . במקביל חלה ירידה בולטת יותר במשקל, ומכאן גם באינדקס מסת הגוף - BMI - בקבוצת הטיפול למול קבוצת הבקרה, תוך שיפור ( הפחתה ) בתנגודת לאינסולין. השיפור באקנה ובתנגודת לאינסולין ע"י דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך מצביעה על כך, שיתכן, וגורמי דיאטה הקשורים לאורח החיים, משפיעים על תהליך היווצרות האקנה. יש לבודד גורמים אילו בדיאטה על מנת לנצלם לשיפור תחזית המחלה. http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/1/107
![]() |
#2 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() צריך לקרוא את המחקר המלא. זה מוזר שהם גם ירדו בbmi. האינדקס הגליקמי לא משפיע על הbmi. צריך לבודד את הgi ולא להתחשב בקלוריות
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אני יודע שכשאני אוכל דברים עם הרבה שומן רווי יש לי פצעים יום-יומיים לאחר מכן..
תמיד! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אולי אני טועה אבל פצעי בגרות זה לא גנטיקה נטו ?
אם אתה אמור להיות מחוצקן אתה תהיה לא ככה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
כללי:: aristocrat
עוסק ב:: web developing
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
כללי:: Miss Bikini 2d place 2012 NAC
עוסק ב:: מאמנת כושר,ספינינג,פילאטיס וקטלבלס
חדר כושר: great shape
|
![]() ציטוט:
אצלי במשפחה לאפחד לא היו פצעי בגרות, ומשום מה הייתה לי שנה שלמה שהסתובבתי כמו עגבניה, לפי דברי הרופא פשוט בטח פוצצתי כמה פצעונים קטנין שהיו לי (כמו שיוצאים לכולם מדי פעם) וזה התשפט לי על כל הפנים כמו פטריות שגוזרים... מעין סוג של תגובת שרשרת. בכל מקרה תודה לאל הכל נעלם לי. וכמובן שיש את המיתוס על השקודלד שגורם לפצעונים ודברים מטוגנים.... והאמת אוכל בריא, שומר גם על עור בריא, וצעיר ליותר זמן!! כל הגוף שלנו מושפע מהאוכל שאנחנו אוכלים (אמרה הידלה שלפני רגע אכלה חבילת שוקולד ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() רופאים אומרים, כי האוכל שאנחנו מכניסים לפה מהווה רק כ 10% לגורם לאקנה..
כך שזה לא ממש משמעותי....
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
Love The Pain - He Will Remind You That Youre Still Alive השואומי שלי:http://www.showme.co.il/profile.asp?u=darkangel2k פלקס וילר - האסתטיקה האהובה עליי: http://www.youtube.com/watch?v=YsQ6ZRJjSWI http://www.youtube.com/watch?v=JvWUKhEb2WA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() ציטוט:
מגיל 12.5 בערך יש לי פצעי בגרות ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() לי זה כבר לא משנה בגלל הרקוטן
![]()
![]() |
#11 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
אחלי לפי מה ששמעתי הדבר הזה זה רצח אתה לא יכול להתאמץ יותר מדי אתה צריך לשתות המון זה סיוט לא? וזה הורס את הכבד.. (את כל זה שמעתי פה לפי זכרוני) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
איזה נזקים יש לטווח הארוך? הכבד מתחדש. אם אתה לא גורם לו נזק רציני הוא ירפא את עצמו ויהיה כמו חדש
![]() |
![]() |
#14 | |
|
![]() ציטוט:
ושוגרזזה "הכימקל" שאני לוקח אל תעיז להשוות אותו לרפואה סינית עם זה שדוחפים לך 1500 מחטים לגב. ורק שתדע זה שקראת לראוקטן כימיקל מראה שאתה לא יודע הרבה. יש חומרים טבעיים שיכולים לגרום הרבה יותר נזק מחומרים לא טבעיים. אין טעם להיות באובססיה על הכל טבעי כי זה פשוט לא נכון
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|