![]() |
מחקר חדש - דיאטה עשויה לשפר את מצב פצעי הבגרות
המחקר בשביל החבר'ה המחוצ'נים של הפורום :flowers:
23.07.07 אינדקס הגליקמי של מזון, הוא הביטוי למידה ולמהירות בהן עולה רמת הסוכר בדם אחרי הארוחה, יחסית לעלייה שחלה אחרי העמסת 75 גרם סוכר, או אחרי אכילת 75 ג' לחם לבן. אנשים האוכלים פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה, חלה אצלם מיד אחרי הארוחה עלייה מופרזת ברמת הגלוקוז בדם. עליה זו גוררת להפרשת אינסולין, מעל לרצוי, בכדי לחזור ולהוריד את רמת הגלוקוז שבדם לנורמה. האינסולין מכניס חלק מן הגלוקוז לתאים (אם יש לנו די כרום), חלק למאגרי הגליקוגן, וחלק לריקמת השומן. יתר על כן, עודפי אינסולין גורמים לכך שגם חומצות אמיניות הנמצאות בדם הופכות לשומנים, וחומצות שומן רב בלתי רוויות הכרחיות, המצויות בדם, הופכות לשומנים רוויים הנאגרים בריקמת השומן. כך מידלדל מלאי חומצות השומן ההכרחיות מן הגוף. רצוי, איפוא, לאכול מזונות שמרביתם יהיו בעלי אינדקס גליקמי נמוך. בחלוקה גסה, אפשר לחלק את המזון לגבי האינדקס הגליקמי, יחסית לזה של לחם לבן, כך: מעל 100% - גלוקוז ומלטוז, דגנים תפוחים לסוגיהם, פריכיות אורז, קורנפלקס, ירקות מטוגנים ותפוחי אדמה שבושלו במיקרו, לביבות, וופלים. 100%- לחם לבן וטוסט. בין 80 ל-100% - אורז, לחם מלא, מיזלי, תירס, גזר, צימוקים, מישמש, פאפיה, מנגו, גלידות, פריכיות שיפון. בין 50 ל-80% - לקטוז, סוכרוז, חיטה, פסטה, לחם פומפרניקל, דגנים עם סובין, מיזלי ביתי, תפוזים ומיץ תפוזים, בננות בשלות, אפונה, שעועית אפויה, צ'יפס. בין 30 ל-50% - שעורה, שבולת שועל שלמה, שיפון, לחם שיפון, לחם דגנים מעורב, לחמים עם הרבה גריסים ומעט קמח בתוכם, תפוחי עץ, אגסים, ענבים אפרסק, בננות לא בשלות מאוד, עדשים, לוביה, שעועית לימה, מרק עגבניות, חלב רזה, חלב מלא, יוגורט. מתחת ל-30% - פרוקטוז, דובדבן, שזיף, אשכולית, סויה ומוצריה, בוטנים. גליון חודש יולי של הירחון לתזונה American Journal of Clinical Nutrition מביא מחקר המצביע על השפעתה המטיבה של דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך על אקנה - ACNE. הסיבה להופעת האקנה - מה שנקרא בציבור הרחב פצעי בגרות או חצ'קונים, אינה ברורה. מחקרים אפידמיולוגיים באוכלוסיות שאינן מהעולם המערבי, הצביעו על שיתכן וגורמי דיאטה כולל מזונות בעלי אינדקס גליקמי מסוים, עשויות להשפיע על האקנה, או מעורבות בהליכי יצירתו. לבחינת הנושא נבדקו 43 זכרים עם אקנה בגילאים שבין 15 - 25 שנים. קבוצת הטיפול קבלה דיאטה שהורכבה כך ש - 25% מהאנרגיה מקורה בחלבונים, 45% מפחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך. קבוצת הבקרה קבלה דיאטת פחמימות רגילה ללא כל התחשבות באינדקס הגליקמי. המשתתפים היו במעקב של 12 שבועות שבמהלכו נבדקו מספר הנגעים העוריים ונעשתה הערכת התינגודת לאינסולין. במהלך המעקב פחת מספר הנגעים בקבוצת הטיפול בצורה משמעותית יותר מאשר בקבוצת הבקרה . במקביל חלה ירידה בולטת יותר במשקל, ומכאן גם באינדקס מסת הגוף - BMI - בקבוצת הטיפול למול קבוצת הבקרה, תוך שיפור ( הפחתה ) בתנגודת לאינסולין. השיפור באקנה ובתנגודת לאינסולין ע"י דיאטה בעלת אינדקס גליקמי נמוך מצביעה על כך, שיתכן, וגורמי דיאטה הקשורים לאורח החיים, משפיעים על תהליך היווצרות האקנה. יש לבודד גורמים אילו בדיאטה על מנת לנצלם לשיפור תחזית המחלה. http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/1/107 |
צריך לקרוא את המחקר המלא. זה מוזר שהם גם ירדו בbmi. האינדקס הגליקמי לא משפיע על הbmi. צריך לבודד את הgi ולא להתחשב בקלוריות
|
אני יודע שכשאני אוכל דברים עם הרבה שומן רווי יש לי פצעים יום-יומיים לאחר מכן..
תמיד! |
אולי אני טועה אבל פצעי בגרות זה לא גנטיקה נטו ?
אם אתה אמור להיות מחוצקן אתה תהיה לא ככה ? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
לי זה כבר לא משנה בגלל הרקוטן :)
|
ציטוט:
מגיל 12.5 בערך יש לי פצעי בגרות :unsure: :( :( |
רקובה קח ראקוטן אני חודשיים עם זה פנים חלקות כמו תחת של תינוק
וזה לא חוזר אחרי זה, לוקחים חצי שנה וזהו |
לא קראתי את המאמר אבל מה חדש בזה כל כך? ידוע שבאוכל יש שומן והשומן גורם לפצעים.
|
ציטוט:
אני בכל מקרה לא זקוק.. יש לי פעם ב.. פה ושם פצעוני זיעה וזהו. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ואני יודע שהוא מחסל את החצ'קונים סופית, יש לי כמה חברים שלקחו אותו |
שטויות שאי אפשר להתאמן זה רק במקרים חריגים שאתה מתאמן 5 שעות כל יום, שעה ביום 4-6 פעמים בשבוע לא יקרה לך שום דבר, וגם אם כן תרגיש רק חולשה ואז אתה פשוט יכול להפסיק לקחת. אני משתמש עכשיו ומתאמן רגיל, אין שום בעיה
|
אתה לא מרגיש חולשה באימונים?
וגם בתקופה עצמה כשמתחילים לקחת החצ'קונים מתגברים :( |
אני לא מרגיש שום חולשה וכן בהתחלה זה מתגבר לאיזה אולי פחות משבוע ואז זה עובר לגמרי שאתה לא מאמין.
|
איזה שבוע איזה?
הרי התקופה שלוחקים את הראקוטן היא 5-6 חודשים בערך, והרופא אמר לי שבכל התקופה הזו החצ'קונים מתגברים! |
פחחחחחחחחחח רופא מטומטם אין שום דבר כזה במשך כל הטיפול אין לי פצע אחד! רק בהתחלה זה מתגבר טיפה ואחרי זה הכל יורד. לוקחים חצי שנה שמבשך כל החצי שנה האלה חוץ מקצת זמן בהתחלה אין לך אפילו פצע אחד על הפנים!
|
אחי אם זה לא כמו שאתה אומר אני באופן אישי מדבר עם אחמדינג'אד ויהיה חבל עליך :boxing:
|
סמוך עלי :)
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:52. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ