ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים > לוגי אימונים

לוגי אימונים לוגים בנושאי אימונים, תקופות חיטוב ועלייה במסה.

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 17-10-06, 17:14   #1
Takima
חבר פעיל

ברירת מחדל Fresh & Brutal Workout

בפעם הראשונה FBW.
התכנית מחולקת ל-3 אימונים בשבוע (ראשון, שלישי וחמישי).

Olympic Squat 4x6-10
RDL 2x6-10
Bent Over Row 2x6-10
Chin-up 2x6-10
Barbell Curl 2x6-10
Military Press 2x6-10
Incline Press 2x6-10
Dip 2x6-10
Hanging Leg Raise 2-4x6-10

אני נותן 4 סטים לשריר עיקרי/גדול ו-2 סטים לשריר משני/קטן. הכוונה: למרות שה-Posterior Chain הם שרירים גדולים, אני נותן להם רק 2 סטים ב-RDL כי הם עובדים כבר מספיק בסקוואטים. אותו הדבר לגבי כתפיים שהם שרירים גדולים אבל מקבלים מספיק עבודה (לדעתי) בתרגילי חזה וגב, לכן הם מקבלים רק 2 סטים. אחת המטרות שלי בבניית התכנית הייתה כמה שיותר לצמצם סטים ולהשאיר את "מעט הכמות ורב האיכות".

בכל תרגיל אני עובד בטווח של 6-10 חזרות, בכל סט אני אנסה להוסיף משקל ובסט האחרון של כל תרגיל או קבוצת שרירים אני אנסה להגיע לכשל חיובי. בסקוואטים לפעמים אני אשתמש בפירמידה הפוכה וב-PAP.

צירפתי לרוב התרגילים לינקים המראים את הטכניקה הספציפית בה אני מבצע כל תרגיל. לתרגיל אחד לא צירפתי לינקים כי לא מצאתי באינטרנט תמונה/אינמציה/סרטון עם ביצוע מדויק של התרגיל.

עדכון 22/10/2006 - התרגיל Good Morning התחלף ב-RDL כי הוא יותר יעיל.
Takima מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-06, 19:01   #2
Daniel-Barak
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלDaniel-Barak

בהצלחה
ישן 17-10-06, 21:16   #3
Takima
חבר פעיל

היום היה אימון ראשון מפתיחת הלוג ואימון שני השבוע. האימון הלך ככה:
  • סיבובי מפרקים לחימום
  • מעט מתיחות
  • סקוואט:
    3 סטים חימום
    1x6x80kg
    PAP של 120kg עשר שניות.
    1x10x75kg
    1x8x75kg
    1x8x77.5kg
    1x6x80kg
  • גוד מורנינג:
  • 1x10x62.5kg
    1x8x65kg
  • חתירה עם מוט 2x10x60kg
  • עליות מתח משקל גוף 2x8.
  • כפיפות עם מוט:
    1x10x30kg
    1x8x32.5kg
  • לחיצה בעמידה עם מוט:
    1x10x42.5kg
    1x6x45kg
  • לחיצה בשיפוע עליון:
    1x8x60kg
    1x6x62.5kg
  • מקבילים:
    1x10xBW
    1x8xBW+2.5kg
  • הרמות רגליים:
    3x10xBW+5kg
האימון היה טוב ובמאמץ לא קשה מדי. באימונים הבאים אשתדל להוסיף משקלים. עכשיו אני הולך לבצע מתיחות לכל הגוף לאחר האימון.
ישן 17-10-06, 21:41   #4
powersnake
חבר פעיל

תוכנית טובה, אני בטוח שהתוצאות של התוכניות יספקו אותך.
רק תזהר עם הגוד מורנינג,תקפיד על טכניקה מושלמת עד לפרט הכי קטן כדי שלא יגרם לך נזק לעמוד השדרה, ובאמת שאתה בתרגיל הספציפי הזה לא צריך לעבוד עם משקל גדול.

בהצלחה.

powersnake מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-06, 22:03   #5
Dr. Muscle
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלDr. Muscle

כללי:: אלון
עוסק ב:: כלמיני

עמוס מדי, קשה מדי, יותר מדי כשל - בהחלט לא אימון למתאמנים מתחילים כמוך ולהערכתי בכלל לא לטבעיים.
מה גורם לאנשים לעשות Fbw ? אולי בחודש הראשון כשרק מחממים את השריר... לא לעבודה אמיתית זה בטוח.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

עזרים מומלצים:

רפידות גובה תוספת גובה למתעניינים.
סיגריה אלקטרונית להפסקת עישון קלה.
כאבי גב - אתר שמציע את שיטת אפוס להקלה בכאבי ברכיים.

-------------------------------
גלעד שליט כבר יותר מ-1,000 יום בשבי.
אל תיתן לו להשכח.
Dr. Muscle מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-06, 22:36   #6
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dr. Muscle
עמוס מדי, קשה מדי, יותר מדי כשל - בהחלט לא אימון למתאמנים מתחילים כמוך ולהערכתי בכלל לא לטבעיים.
מה גורם לאנשים לעשות Fbw ? אולי בחודש הראשון כשרק מחממים את השריר... לא לעבודה אמיתית זה בטוח.
אחי, ***אני לא מתאמן מתחיל***.

מנסיון שלי, אפשר לגדול גם מכמות סטים נמוכה. בחרתי ללכת על FBW כי רק חזרתי להתאמן לאחר מחלה והפסקה קצרה מאימונים, לכן החלטתי ש-FBW זה סוג האימונים שיעזור לי לחזור לעצמי ואפילו להתפתח יותר. בנוסף, פעם הייתי רגיל להתאמן בכל מיני שיטות חלוקה מורכבות/מסובכות עם ווליום גבוה וחשבתי שיהיה נחמד לנסות משהו חדש פשוט ויעיל.

לגבי העניין של הטבעיות, אני לא חושב שהתכנית שלי לא מתאימה למתאמנים טבעיים, ועם זאת יש עניין מצחיק ומדהים של שילוב בין 3 דברים הגורמים לי להרגיש ב"מצב על". ZMA, קריאטין, שמירה על הברית (תאמינו או לא). אלו כמובן ללא קשר לתזונה נכונה, שינה ובריאות הנפש שהם בסיס.
ישן 18-10-06, 19:50   #7
Gamerrrrr
חבר פעיל

הסמל האישי שלGamerrrrr

גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Takima
לגבי העניין של הטבעיות, אני לא חושב שהתכנית שלי לא מתאימה למתאמנים טבעיים, ועם זאת יש עניין מצחיק ומדהים של שילוב בין 3 דברים הגורמים לי להרגיש ב"מצב על". ZMA, קריאטין, שמירה על הברית (תאמינו או לא). אלו כמובן ללא קשר לתזונה נכונה, שינה ובריאות הנפש שהם בסיס.
סייקל חרדי??? חחחחח
בהצלחה בתוכנית
אבל יש לי בעיה פה, למה אתה עושה כתפיים לפני חזה??
Gamerrrrr מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-11-06, 13:39   #8
Dr. Muscle

הסמל האישי שלDr. Muscle

כללי:: אלון
עוסק ב:: כלמיני

ציטוט:

יקירי, סתכל מה רשמתי לך בתחילת הלוג.
עכשיו תשתחווה
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

עזרים מומלצים:

רפידות גובה תוספת גובה למתעניינים.
סיגריה אלקטרונית להפסקת עישון קלה.
כאבי גב - אתר שמציע את שיטת אפוס להקלה בכאבי ברכיים.

-------------------------------
גלעד שליט כבר יותר מ-1,000 יום בשבי.
אל תיתן לו להשכח.
Dr. Muscle מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-11-06, 18:06   #9
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
יקירי, סתכל מה רשמתי לך בתחילת הלוג.
עכשיו תשתחווה
חחח צדקת, והמטרה גם הייתה פחות או יותר "להתחמם".

עשיתי כמה שינויים בתכנית הזאת ואני מתכנן להמשיך את הלוג ברגע שאחליט לעשות חיטוב.
ישן 05-11-06, 18:45   #10
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

הסיבה שלא הסתדרת עם התוכנית, לא נובעת מהסיבה שזה אימון כל הגוף 3 פעמים בשבוע, אלא בגלל שפשוט תכננת אותה בצורה לא טובה. דרך טובה לתכנן אימון כזה, תהיה חילוק לפי ימים קלים וימים כבדים. הבעיה אצלך שכל הימים היו פשוט כבדים ומטבע הדברים - אי אפשר לעמוד באימון כזה לאורך זמן. מה גם שהעמסת יותר מידי ווליום, בעיקר לפלג גוף התחתון, אבל גם לתנועות הדחיקה (גם דיפ, גם בנצ', גם מיליטרי).

אגב, אני עובד ככה כבר מאז המלחמה (לא בדיוק ככה, כאמור תכננתי את האימון בצורה שונה כדי לא ליצור עומס גבוה) ואני מאוד אוהב את האימון הזה. מאוד נוח לטעמי. כמובן שזה עניין אינדיוידואלי, כל אחד וההעדפות שלו.
ישן 17-10-06, 22:06   #11
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

מה רע בfbw? עדיף Abcdefgh?
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-10-06, 19:07   #12
Psychopath
חבר פעיל

הסמל האישי שלPsychopath

יפה אחי, בהצלחה !

סקס, סמים וסקוואטים.
Just Remember, Trance Forever
הגודל כן קובע!

---------------------------
Psychopath מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-10-06, 22:56   #13
Takima
חבר פעיל

הסיבה העיקרית היא שזה נראה לי הגיוני לאמן את הכתפיים בין הגב לחזה, ככה אני מאמן את הכתפיים (ושאר שרירי הגוף העליון) ברצף מאחורה קדימה.

הסיבה השנייה היא שכרגע אני מעוניין לחזק את הדחיפה שלי למעלה יותר מהדחיפה קדימה.
ישן 18-10-06, 23:08   #14
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

zma זה פרו-הורמונים?
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-10-06, 23:26   #15
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
zma זה פרו-הורמונים?
לא, zma זה 2 מינרלים (אבץ ומגנזיום) וויטמין B6. מוצר טוב שבאמת משפיע, במיוחד בערנות לדעתי.
ישן 18-10-06, 23:48   #16
P-a-n-1-c
Banned

כתוב אבל שזה פורמולה שמגבירה את הטוסטסטרון וכל זה..
ישן 19-10-06, 00:18   #17
Takima
חבר פעיל

נכון, הפורמולה הספציפית הזאת יכולה להגביר את הטסטוסטרון בדם עד ל-130%, כנראה משם באה הרגשת הכוח המנטלי.

פרו-הורמונים הם חומרים שבאופן ישיר מגבירים הורמון מסויים בדם, גם לא מוכרים אותם סתם ככה על המדפים.
ישן 19-10-06, 11:18   #18
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Takima
נכון, הפורמולה הספציפית הזאת יכולה להגביר את הטסטוסטרון בדם עד ל-130%, כנראה משם באה הרגשת הכוח המנטלי.

פרו-הורמונים הם חומרים שבאופן ישיר מגבירים הורמון מסויים בדם, גם לא מוכרים אותם סתם ככה על המדפים.
בגיל כמו שלך (16-17) האם זה בטוח לצרוך כזה תוסף?
ישן 19-10-06, 13:43   #19
mr popo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmr popo

אהבתי מאוד את התכנית.
כמה הערות קטנות:

אם אתה כבר מוסיף עבודה על שרירים קטנים, עדיף שהיא תהיה במישור הסגיטלי. לדוגמא - התרגיל טרייספס שלך הוא Dips. הייתי מחליף אותו לתרגיל פשיטה כלשהוא עם דמבלס או מוט. אין שום סיבה לעשות תרגיל רב-מפרקי אחרי שהפצצת את השרירים הגדולים בתרגילים מורכבים וכבדים כל כך. בנוסף, העבודה על שרירים קטנים צריכה להיות קלה יחסית, אל תרד מה8 חזרות.

תחלק את השבוע לעבודה כבדה/קלה/בינונית. התכנית עצימה מאוד וזו אחת השיטות הטובות ביותר להתמודד עם העומס. אל תשכח לבצע Deloading מדי פעם, וחופש מוחלט למשך כשבוע לאחר סיום התכנית.

תעזוב את ההרמת רגליים בתלייה. אפילו אם הטכניקה שלך נכונה, תיצמד לכפיפות בטן מסורתיות, עם שיפוע או בלי שיפוע, עם משקל או בלי, זה לא משנה. גם פה הייתי ממליץ שתעלה את הטווח חזרות, משהו בסביבות 10.

עוד הערה אחת - טוב מאוד שבחרת בתכנית עם שמתבססת על תרגילים מורכבים. מכיוון ששילבת גם תרגילים אולימפיים, אתה תהנה מאפקט הורמונלי מוגבר שיעלה אותך כמה רמות למעלה. שלא נדבר על השיפור בקוארדינציה, בטכניקה וביציבה. רק תהיה בטוח שרמת הביצוע שלך טובה מספיק, תרגילים אולימפיים הם מתכון לפציעות.

שיהיה לך הרבה בהצלחה, תעדכן אותנו בתוצאות.

פופו.
mr popo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-10-06, 18:35   #20
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
בגיל כמו שלך (16-17) האם זה בטוח לצרוך כזה תוסף?
כן, המינרלים והויטמין במוצר מצויים גם במאכלים במינונים קטנים יותר.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mr popo
אהבתי מאוד את התכנית.
כמה הערות קטנות:

אם אתה כבר מוסיף עבודה על שרירים קטנים, עדיף שהיא תהיה במישור הסגיטלי. לדוגמא - התרגיל טרייספס שלך הוא Dips. הייתי מחליף אותו לתרגיל פשיטה כלשהוא עם דמבלס או מוט. אין שום סיבה לעשות תרגיל רב-מפרקי אחרי שהפצצת את השרירים הגדולים בתרגילים מורכבים וכבדים כל כך. בנוסף, העבודה על שרירים קטנים צריכה להיות קלה יחסית, אל תרד מה8 חזרות.

תחלק את השבוע לעבודה כבדה/קלה/בינונית. התכנית עצימה מאוד וזו אחת השיטות הטובות ביותר להתמודד עם העומס. אל תשכח לבצע Deloading מדי פעם, וחופש מוחלט למשך כשבוע לאחר סיום התכנית.

תעזוב את ההרמת רגליים בתלייה. אפילו אם הטכניקה שלך נכונה, תיצמד לכפיפות בטן מסורתיות, עם שיפוע או בלי שיפוע, עם משקל או בלי, זה לא משנה. גם פה הייתי ממליץ שתעלה את הטווח חזרות, משהו בסביבות 10.

עוד הערה אחת - טוב מאוד שבחרת בתכנית עם שמתבססת על תרגילים מורכבים. מכיוון ששילבת גם תרגילים אולימפיים, אתה תהנה מאפקט הורמונלי מוגבר שיעלה אותך כמה רמות למעלה. שלא נדבר על השיפור בקוארדינציה, בטכניקה וביציבה. רק תהיה בטוח שרמת הביצוע שלך טובה מספיק, תרגילים אולימפיים הם מתכון לפציעות.

שיהיה לך הרבה בהצלחה, תעדכן אותנו בתוצאות.

פופו.
אני נותן 4 סטים לחזה ו-Dip הוא אחד מ-2 התרגילים. הוא התוספת המושלמת ללחיצה בשיפוע עליון כי הוא עובד עם דגש על החזה התחתון+Pectoralis Minor, הטרייפס ואחיזה צמודה שמפעילה יותר את החלק הפנימי של החזה. אני נותן לבייספס תרגיל מבודד (שגם הוא לא מבודד לגמרי) ולטרייספס לא מתוך הסיבה שהטרייספס מקבל 6 סטים (4 בחזה ו-2 בכתפיים) לעומת הבייספס שעובד רק ב-4 סטים של הגב וצריך עוד 2 סטים של תרגיל מבודד.

החילוק לעבודה כבדה/קלה/בינונית ו-Deloading נשמעים טוב מאד. אני אבדוק איך אוכל ליישם את זה. תודה על העצה.

אני לא יכול לוותר על ההרמות רגליים (בשיטה האקרובטית) מהסיבה שזה התרגיל ההכי טוב לבטן שעובד על כל הבטן והוא יותר טוב מתרגילים אחרים גם מדרישות מיומנות וגמישות. אני יודע לבצע אותו נכון בטווח מלא עם משקולות קרסול.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Nimrod
נראת תוכנית חזקהה!! הרבהה בהצלחה גבר!! תעדכן ותגיד לנו איך משפיע עליך fbw ובכלל.
תגיד, חשבת לנסות כל מיני טריקים כאלו של שבועיים 15 חזרות שבועיים 10 שבועיים 5?
האמת אני לא יודע אם זה עובד סתם אני שואל :X

דבר שני, דד ליפט לא יותר חזק מגוד מורנינג?
חח HST לא, איני מתכוון לנסות בזמן הקרוב כי אני מעדיף לסיים את התכנית הזאת כמו שצריך ואז לעבור לתכנית אחרת עם דגש על כוח, מהירות וחזרות נמוכות כמו שאני אוהב

דדליפט בהחלט יותר חזק מגוד מורנינג וזאת שאלה טובה שידעתי שמישהו ישאל. הנה הסיבות לכך שאני עושה את הגוד מורנינג:
1. בעבר הייתי עושה הרבה דדליפט עם אובססיה והגעתי ל-5RM של 120-125 ק"ג, זה אומר שה-1RM שלי בסביבות ה-140 ק"ג. אני חושב שזה יהיה טוב לגוון בתרגילים ולהחליף את הדדליפט לזמן מסויים, במיוחד כי זאת הפעם ראשונה בה אני משלב גוד מורנינג בתכנית האימונים שלי.
2. מנסיון אני יודע שלעשות באימון אחד סקוואט, דדליפט וחתירה עם מוט זה מעשה אכזרי לגב התחתון. לעשות דדליפט לאחר הסקוואט זה לא כיף ולעשות סקוואט לאחר הדדליפט זה יותר גרוע. ועוד לעשות חתירה לאחר הדדליפט זה מתיש את הגב התחתון. הדדליפט הוא תרגיל שמעמיס על כל הגוף ולכן אני נוהג להפריד אותו מתרגילים קשים אחרים.
3. הגוד מורנינג, במיוחד בשיטה האולימפית עובד ממש טוב על כל ה-posterior chain כולל התאומים, וייתכן שהדדליפט עובד עליהם פחות ועובד יותר על הגוף בכללי.

תודה על כל התגובות.
תגובה