![]() |
Fresh & Brutal Workout
בפעם הראשונה FBW.
התכנית מחולקת ל-3 אימונים בשבוע (ראשון, שלישי וחמישי). Olympic Squat 4x6-10 RDL 2x6-10 Bent Over Row 2x6-10 Chin-up 2x6-10 Barbell Curl 2x6-10 Military Press 2x6-10 Incline Press 2x6-10 Dip 2x6-10 Hanging Leg Raise 2-4x6-10 אני נותן 4 סטים לשריר עיקרי/גדול ו-2 סטים לשריר משני/קטן. הכוונה: למרות שה-Posterior Chain הם שרירים גדולים, אני נותן להם רק 2 סטים ב-RDL כי הם עובדים כבר מספיק בסקוואטים. אותו הדבר לגבי כתפיים שהם שרירים גדולים אבל מקבלים מספיק עבודה (לדעתי) בתרגילי חזה וגב, לכן הם מקבלים רק 2 סטים. אחת המטרות שלי בבניית התכנית הייתה כמה שיותר לצמצם סטים ולהשאיר את "מעט הכמות ורב האיכות". בכל תרגיל אני עובד בטווח של 6-10 חזרות, בכל סט אני אנסה להוסיף משקל ובסט האחרון של כל תרגיל או קבוצת שרירים אני אנסה להגיע לכשל חיובי. בסקוואטים לפעמים אני אשתמש בפירמידה הפוכה וב-PAP. צירפתי לרוב התרגילים לינקים המראים את הטכניקה הספציפית בה אני מבצע כל תרגיל. לתרגיל אחד לא צירפתי לינקים כי לא מצאתי באינטרנט תמונה/אינמציה/סרטון עם ביצוע מדויק של התרגיל. עדכון 22/10/2006 - התרגיל Good Morning התחלף ב-RDL כי הוא יותר יעיל. |
בהצלחה
|
היום היה אימון ראשון מפתיחת הלוג ואימון שני השבוע. האימון הלך ככה:
|
תוכנית טובה, אני בטוח שהתוצאות של התוכניות יספקו אותך.
רק תזהר עם הגוד מורנינג,תקפיד על טכניקה מושלמת עד לפרט הכי קטן כדי שלא יגרם לך נזק לעמוד השדרה, ובאמת שאתה בתרגיל הספציפי הזה לא צריך לעבוד עם משקל גדול. בהצלחה. |
עמוס מדי, קשה מדי, יותר מדי כשל - בהחלט לא אימון למתאמנים מתחילים כמוך ולהערכתי בכלל לא לטבעיים.
מה גורם לאנשים לעשות Fbw ? אולי בחודש הראשון כשרק מחממים את השריר... לא לעבודה אמיתית זה בטוח. |
מה רע בfbw? עדיף Abcdefgh?
|
ציטוט:
מנסיון שלי, אפשר לגדול גם מכמות סטים נמוכה. בחרתי ללכת על FBW כי רק חזרתי להתאמן לאחר מחלה והפסקה קצרה מאימונים, לכן החלטתי ש-FBW זה סוג האימונים שיעזור לי לחזור לעצמי ואפילו להתפתח יותר. בנוסף, פעם הייתי רגיל להתאמן בכל מיני שיטות חלוקה מורכבות/מסובכות עם ווליום גבוה וחשבתי שיהיה נחמד לנסות משהו חדש פשוט ויעיל. לגבי העניין של הטבעיות, אני לא חושב שהתכנית שלי לא מתאימה למתאמנים טבעיים, ועם זאת יש עניין מצחיק ומדהים של שילוב בין 3 דברים הגורמים לי להרגיש ב"מצב על". ZMA, קריאטין, שמירה על הברית (תאמינו או לא). אלו כמובן ללא קשר לתזונה נכונה, שינה ובריאות הנפש שהם בסיס. |
יפה אחי, בהצלחה !
|
ציטוט:
בהצלחה בתוכנית אבל יש לי בעיה פה, למה אתה עושה כתפיים לפני חזה?? |
הסיבה העיקרית היא שזה נראה לי הגיוני לאמן את הכתפיים בין הגב לחזה, ככה אני מאמן את הכתפיים (ושאר שרירי הגוף העליון) ברצף מאחורה קדימה.
הסיבה השנייה היא שכרגע אני מעוניין לחזק את הדחיפה שלי למעלה יותר מהדחיפה קדימה. |
zma זה פרו-הורמונים?
|
ציטוט:
|
כתוב אבל שזה פורמולה שמגבירה את הטוסטסטרון וכל זה..
|
נכון, הפורמולה הספציפית הזאת יכולה להגביר את הטסטוסטרון בדם עד ל-130%, כנראה משם באה הרגשת הכוח המנטלי.
פרו-הורמונים הם חומרים שבאופן ישיר מגבירים הורמון מסויים בדם, גם לא מוכרים אותם סתם ככה על המדפים. |
ציטוט:
|
אהבתי מאוד את התכנית.
כמה הערות קטנות: אם אתה כבר מוסיף עבודה על שרירים קטנים, עדיף שהיא תהיה במישור הסגיטלי. לדוגמא - התרגיל טרייספס שלך הוא Dips. הייתי מחליף אותו לתרגיל פשיטה כלשהוא עם דמבלס או מוט. אין שום סיבה לעשות תרגיל רב-מפרקי אחרי שהפצצת את השרירים הגדולים בתרגילים מורכבים וכבדים כל כך. בנוסף, העבודה על שרירים קטנים צריכה להיות קלה יחסית, אל תרד מה8 חזרות. תחלק את השבוע לעבודה כבדה/קלה/בינונית. התכנית עצימה מאוד וזו אחת השיטות הטובות ביותר להתמודד עם העומס. אל תשכח לבצע Deloading מדי פעם, וחופש מוחלט למשך כשבוע לאחר סיום התכנית. תעזוב את ההרמת רגליים בתלייה. אפילו אם הטכניקה שלך נכונה, תיצמד לכפיפות בטן מסורתיות, עם שיפוע או בלי שיפוע, עם משקל או בלי, זה לא משנה. גם פה הייתי ממליץ שתעלה את הטווח חזרות, משהו בסביבות 10. עוד הערה אחת - טוב מאוד שבחרת בתכנית עם שמתבססת על תרגילים מורכבים. מכיוון ששילבת גם תרגילים אולימפיים, אתה תהנה מאפקט הורמונלי מוגבר שיעלה אותך כמה רמות למעלה. שלא נדבר על השיפור בקוארדינציה, בטכניקה וביציבה. רק תהיה בטוח שרמת הביצוע שלך טובה מספיק, תרגילים אולימפיים הם מתכון לפציעות. שיהיה לך הרבה בהצלחה, תעדכן אותנו בתוצאות. פופו. |
נראת תוכנית חזקהה!! הרבהה בהצלחה גבר!! תעדכן ותגיד לנו איך משפיע עליך fbw ובכלל.
תגיד, חשבת לנסות כל מיני טריקים כאלו של שבועיים 15 חזרות שבועיים 10 שבועיים 5? האמת אני לא יודע אם זה עובד סתם אני שואל :X דבר שני, דד ליפט לא יותר חזק מגוד מורנינג? |
ציטוט:
ציטוט:
החילוק לעבודה כבדה/קלה/בינונית ו-Deloading נשמעים טוב מאד. אני אבדוק איך אוכל ליישם את זה. תודה על העצה. אני לא יכול לוותר על ההרמות רגליים (בשיטה האקרובטית) מהסיבה שזה התרגיל ההכי טוב לבטן שעובד על כל הבטן והוא יותר טוב מתרגילים אחרים גם מדרישות מיומנות וגמישות. אני יודע לבצע אותו נכון בטווח מלא עם משקולות קרסול. ציטוט:
דדליפט בהחלט יותר חזק מגוד מורנינג וזאת שאלה טובה שידעתי שמישהו ישאל. הנה הסיבות לכך שאני עושה את הגוד מורנינג: 1. בעבר הייתי עושה הרבה דדליפט עם אובססיה והגעתי ל-5RM של 120-125 ק"ג, זה אומר שה-1RM שלי בסביבות ה-140 ק"ג. אני חושב שזה יהיה טוב לגוון בתרגילים ולהחליף את הדדליפט לזמן מסויים, במיוחד כי זאת הפעם ראשונה בה אני משלב גוד מורנינג בתכנית האימונים שלי. 2. מנסיון אני יודע שלעשות באימון אחד סקוואט, דדליפט וחתירה עם מוט זה מעשה אכזרי לגב התחתון. לעשות דדליפט לאחר הסקוואט זה לא כיף ולעשות סקוואט לאחר הדדליפט זה יותר גרוע. ועוד לעשות חתירה לאחר הדדליפט זה מתיש את הגב התחתון. הדדליפט הוא תרגיל שמעמיס על כל הגוף ולכן אני נוהג להפריד אותו מתרגילים קשים אחרים. 3. הגוד מורנינג, במיוחד בשיטה האולימפית עובד ממש טוב על כל ה-posterior chain כולל התאומים, וייתכן שהדדליפט עובד עליהם פחות ועובד יותר על הגוף בכללי. תודה על כל התגובות. |
מה זה גוד מורינינג? :wacko:
|
בהצלחה, תוכנית מעניינת מאוד
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:27. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ