ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 21-04-07, 20:40   #1
maya
אחראית תזונה ותוספים.

הסמל האישי שלmaya

עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya
ברירת מחדל חשיבות השתיה בחיטוב

איך שתיית מים עוזרת לירידה במשקל?

1. במים אין קלוריות, שומן, כולסטרול ומלח ולכן ניתן לצרוך אותם כמעט ללא הגבלה. למרבה השמחה מתברר ששתיית מים מדכאת את התיאבון באופן טבעי ומעניקה תחושת שובע, גם אם זמנית. מחקר שנערך באוניברסיטת וושינגטון הראה ששתיית כוס מים אחת העלימה תחושת רעב אצל 98 אחוז מהאנשים שהיו בדיאטה.

2. התהליך הביו-כימי של פירוק שומנים מחייב מים. תא שנמצא בהידרציה טובה (רווי במים) יפרק ביתר קלות את השומן שבתוכו, ואילו תא מיובש יאגור את השומן. כלומר, המים חיוניים לתהליך פירוק השומנים בתא!
3. די בחסר מים קטן (סדר גודל של שני אחוזים) כדי לגרום לירידה בקצב חילוף החומרים בשלושה אחוזים.

4. כדי לרדת במשקל אנחנו צריכים גם לאבד נוזלים. הבעיה היא שאם איננו מספקים לגוף מים בכמות מספקת, הוא נוטה לשמר את המים ואינו מפריש אותם. דווקא אספקה רבה של מים מבטלת את מנגנון ההגנה הזה ומאפשרת לגוף "לוותר" על המים.

5. הכליות שלנו לא יכולות לפעול ביעילות גבוהה כשאין בגוף די מים. במקרה כזה חלק מהעומס שלהן מועבר לכבד. אחד מתפקידיו של הכבד הוא להפוך שומן אגור לאנרגיה שימושית לגוף. אבל אם הכבד נדרש לעשות חלק מהפעילות של הכליות, הוא אינו יכול לפעול בניצול גבוה ולכן פחות שומן מפורק.

6. הגוף נזקק למים כדי לדלל את רמת המליחות שלו. מליחות גבוהה גורמת לגוף לשמור על המים כדי שריכוז המלחים לא ישתנה. שתיית מים רבה שוטפת את המלחים והגוף אינו נזקק למים רבים על מנת לשמור על ריכוז מלחים תקין.

7. מים חשובים למנוע את תופעת העור העודף המידלדל לאחר ירידה במשקל. בתהליך התכווצות תאי השומן בזמן הרזיה הם מוצפים במים וכך העור נשאר גמיש ובריא.

8. במהלך פירוק השומנים נוצרים חומרי פסולת והמים עוזרים לשטוף אותם מהגוף.

9. ובונוס אחרון מיוחד למיטיבי שתייה. שתיית מים קרים מחייבת את הגוף לחמם אותם לטמפרטורה שלו (37 מעלות ). חישוב פשוט מראה ששתיית שני ליטר של מים קרים (בטמפרטורה של עשר מעלות) מדי יום, מביאה לאובדן של עד ארבעה קילו בשנה.
ישן 21-04-07, 20:44   #2
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

יפה מאוד!
אני אישית שונא מים קרים! לא יכול לשתות מים קרים, אני שותה שלוק וזהו.
שהמים פושרים אני יכול לחסל בקבוקים.
ישן 21-04-07, 20:45   #3
עבו
חבר פעיל

הסמל האישי שלעבו

כרגיל מאיה התותחית הזאת עם הידע הזה....
תודה מאיה ושבוע טוב
עבו מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 20:46   #4
shay
חבר פעיל

הסמל האישי שלshay

מים קרים זה הכי

-אני פה בשביל האנשים ובשביל התשוקה לפיתוח גוף,לא בשביל מוצרים!
shay מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 20:52   #5
slim shady
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלslim shady

שלח הודעה דרך MSN אל slim shady

תודה רבה לך מאיה!
הסעיף השני מאוד מעניין אף פעם לא שמעתי על זה. תודה וסחטיין על ההשקעה
slim shady מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:03   #6
Deja Vu
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי omri-turbo
יפה מאוד!
אני אישית שונא מים קרים! לא יכול לשתות מים קרים, אני שותה שלוק וזהו.
שהמים פושרים אני יכול לחסל בקבוקים.
גם אני ככה בחורף שותה רק פושרים מהארון ובכמויות אבל שמגיע הקיץ אן על מים קרים ויש לי שאלה שאומרים שמותר לשתות מים כמאט בלי הגבלה על איזה כמות מדובר חמש ליטר ביום זה מוגזם?
Deja Vu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:05   #7
damn
חבר פעיל

5 ליטר ביום זה אחלה

מאיה, איזה שירשור... שיחקת אותה.
damn מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:07   #8
slim shady

הסמל האישי שלslim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Deja Vu
גם אני ככה בחורף שותה רק פושרים מהארון ובכמויות אבל שמגיע הקיץ אן על מים קרים ויש לי שאלה שאומרים שמותר לשתות מים כמאט בלי הגבלה על איזה כמות מדובר חמש ליטר ביום זה מוגזם?
אני משער שזה תלוי במשקל שלך ואיבוד הנוזלים שלך באותו יום, שמעתי איפהשהו שצריך 13 כוסות ביום תעשה את החישוב.

אני יודע ש-20 זה מוגזם. היה סיפור די מפורסם על ילדים שעו תחרות שתיית מים ושתו כל אחד בסביבות ה-20 ליטר (20 קילו!!!). אישפזו אותם והם כמעט מתו חחח
ישן 21-04-07, 21:27   #9
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

מאיה -- יופי של פוסט לא ניראה לי שמישהו כתב על זה פה פעם, אני מחזק אותך בכל הסעיפים אבל יש משהו שחשוב להוסיף לפוסט וזה הסכנה "בהרעלת מיים", זאת אומרת בכדי לאפשר לגוף לבצע חילוף חומרים\פירוק\ניוד שומן יעיל עליינו ליצרוך כמות מסויימת של מים ביום (בהתאם למישקל הגוף ואיכות הפעילות היומית) שתהיה מחולקת על פניי כל היום בצורה שווה פחות או יותר.
הכבד שלנו מסוגל ליקלוט ביום יותר מ-4 גאלון \ בסביבות ה-15 ליטר... אך אם ניצרוך כמות גדולה מידיי במכה אחת התאים בגופנו יתנפחו ויכולים להגיע למצב שהם לוחצים המוח ומערכת העצבים לפלוש לריאות וליגרום לקצב לב מהיר מהרגיל תופעה דומה מאוד לטביעה במיים, ובלי טיפול בזמן יכולים להביא למוות!!!
וכמובן שכמות גבוהה מידיי של מים בתאים גורמת לחוסר מאזן מלחים - ההפך ממה שהבאת בבפוסט שלך...
שורה תחתונה-- מים הם בעל כח רב מהרבה בחינות רק תצרכו אותם בתבונה!!!!

http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

chivas90210 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:32   #10
Deja Vu
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי slim shady
אני משער שזה תלוי במשקל שלך ואיבוד הנוזלים שלך באותו יום, שמעתי איפהשהו שצריך 13 כוסות ביום תעשה את החישוב.

אני יודע ש-20 זה מוגזם. היה סיפור די מפורסם על ילדים שעו תחרות שתיית מים ושתו כל אחד בסביבות ה-20 ליטר (20 קילו!!!). אישפזו אותם והם כמעט מתו חחח
חח אנ יזוכר שפעם התערבנו כמה חברים ולא היה לנו על מה להתערב אז התערבנו על מים חח זה נשמע קל אבל אנשים הגיעו למצב שהם שתו ארבעים כוסות מים בחצי שעה ועוד מי ברז מגעילים וחמים
Deja Vu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:33   #11
slim shady

הסמל האישי שלslim shady

ציטוט:
פורסם במקור על ידי chivas90210
מאיה -- יופי של פוסט לא ניראה לי שמישהו כתב על זה פה פעם, אני מחזק אותך בכל הסעיפים אבל יש משהו שחשוב להוסיף לפוסט וזה הסכנה "בהרעלת מיים", זאת אומרת בכדי לאפשר לגוף לבצע חילוף חומרים\פירוק\ניוד שומן יעיל עליינו ליצרוך כמות מסויימת של מים ביום (בהתאם למישקל הגוף ואיכות הפעילות היומית) שתהיה מחולקת על פניי כל היום בצורה שווה פחות או יותר.
הכבד שלנו מסוגל ליקלוט ביום יותר מ-4 גאלון \ בסביבות ה-15 ליטר... אך אם ניצרוך כמות גדולה מידיי במכה אחת התאים בגופנו יתנפחו ויכולים להגיע למצב שהם לוחצים המוח ומערכת העצבים לפלוש לריאות וליגרום לקצב לב מהיר מהרגיל תופעה דומה מאוד לטביעה במיים, ובלי טיפול בזמן יכולים להביא למוות!!!
וכמובן שכמות גבוהה מידיי של מים בתאים גורמת לחוסר מאזן מלחים - ההפך ממה שהבאת בבפוסט שלך...

http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

צריך להדגיש שיותר מידי מים יכול לגרום לדילול הדם... מה שיכול לגרום בעיות בהעברת חומרים וספיגתם בתאים.
ישן 21-04-07, 21:42   #12
maya
אחראית תזונה ותוספים.

הסמל האישי שלmaya

עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya

כמה מים צריך לשתות?
על חולי כליות להתייעץ עם הרופא הפרטי בדבר כמות השתייה היומית. כמו כן להיזהר מדיאטות מים מטורפות שבהן "חובה" לשתות ארבעה ליטרים מים ביום בתנאי בית, מה שיכול לגרום) כן ,יש כזה דבר!( הרעלת מים! (מהילה של מלחי הגוף בצורה מסוכנת).
אבל ככלל, אדם במשקל 60 קילו צריך לשתות שבע-שמונה כוסות מים צלולים ביום. לכל עשרה קילו נוספים יש להוסיף כוס אחת (כוס = 250 מיליליטר).
המים מצויים יותר בשרירים מאשר ברקמת שומן ולכן גופם של אנשים שמנים מכיל פחות אחוזי מים. מאחר שלמים יש תפקיד מפתח בתהליך פירוק שומנים, אנשים בעלי עודף משקל שרוצים לרזות, זקוקים ליותר מים!
כדאי לזכור כיצד אנו מאבדים נוזלים: זה קורה בהזעה, בנשימה (עד שתי כוסות ביממה) ובהשתנה. כמו כן גם בזמן מחלה - כאשר חום גופנו עולה, בהקאה ובשלשולים. חשוב להתאים את השתייה לנסיבות. כך, למשל, פעילות גופנית מוגברת או מזג אוויר חם במיוחד מחייבים שתייה נוספת.
יש דרך קלה לדעת האם אנו שותים מספיק. צבע השתן צריך לנוע בין שקוף לצהבהב בהיר. אם הצבע כהה, סימן שהאדם מיובש. לפעמים תחושת הצמא כה ירודה שהיא מתפרשת כרעב
ישן 21-04-07, 21:46   #13
Eli
חבר פעיל

תודה למאיה שהביאה את הכתבה, ותודה לאודטה על הכתבה המקורית:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/933/054.html

כמה קושיות:
ציטוט:
. הגוף נזקק למים כדי לדלל את רמת המליחות שלו. מליחות גבוהה גורמת לגוף לשמור על המים כדי שריכוז המלחים לא ישתנה. שתיית מים רבה שוטפת את המלחים והגוף אינו נזקק למים רבים על מנת לשמור על ריכוז מלחים תקין.
בריצה ושאר אירובי מאבדים הרבה מלחים, כלומר זה יכול לתת עוד אפקט.

.
ציטוט:
ובונוס אחרון מיוחד למיטיבי שתייה. שתיית מים קרים מחייבת את הגוף לחמם אותם לטמפרטורה שלו (37 מעלות ). חישוב פשוט מראה ששתיית שני ליטר של מים קרים (בטמפרטורה של עשר מעלות) מדי יום, מביאה לאובדן של עד ארבעה קילו בשנה.
לפי זה, בעצם מי שרוצה להעלות את חילוף החומרים בחורף פשוט יכול להסתובב בחולצה קצרה, הגוף ישקיע יותר אנרגיה בשמירה על הומאוסטזיס - חום גוף קבוע.
Eli מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 21:50   #14
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

אין מצב 4 קילו בשנה.
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-04-07, 23:56   #15
KOZA
חבר פעיל

תודה רבה קבלי במוניטין
KOZA מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-04-07, 00:27   #16
Fatty
חבר פעיל

הסמל האישי שלFatty

שלח הודעה דרך ICQ אל Fatty שלח הודעה דרך MSN אל Fatty

אחלה כתבה. תודה רבה.

הבעיה אצלי עם שתיית מים זה שאני משתין בכמויות, וכל מה שאני שותה, אחרי שלוש דקות אני משתין הכל. (זה ממש ככה), ותמיד בלילה אם שתיתי אפילו טיפה לפני שהלכתי לישון אז בלילה אני חייב לקום להשתין. ככה שלמרות שהייתי רוצה לשתות יותר, זה יוצא לי לא ממש נוח (כי רוב היום אני נמצא בלימודים וכד', שבהם אי אפשר ללכת לשירותים מתי שרק רוצים.)

חיטוב 2007
נתונים התחלתיים: משקל: 76, היקף טבור: 86.5, אחוז שומן: 22%
לפני אחרונה אצל גיל (8 ביולי, 2007): משקל: 70, היקף טבור: 79, אחוז שומן: 14%
לאחרונה אצל גיל (16 באוגוסט, 2007): משקל: 67.7, היקף טבור: 75, אחוז שומן: 12.5%

יאללה עוד קצת כוסעמק.
בסוף החיטוב - תמונות, פאטי נחשף. :P סבלנות!
Fatty מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-04-07, 10:50   #17
סהר!
חבר פעיל

תודה רבה מאיה את אלופה
גם אני לא ממש אוהב מים קרים.
מים פושרים רגילים הכי טוב לדעתי
סהר! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-04-07, 11:46   #18
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ציטוט:
פורסם במקור על ידי chivas90210
מחזק, שום דבר בצורה מופרזת הוא טוב, ואפילו דבר כלכך פשוט ובסיסי כמו מים שאכן יכולים להיות מאוד קאונטרפרודקטיביים במקרים מסויימים. עם דגש על תקופת החיטוב.

הדגשים על מאזן המלחים צריכים להיות כאן באותיות של קידוש לבנה. אני מצרף קישור מהעמוד הזה, שמדבר על נתרן, בנוסף לשרשור ישן שדיברתי בו על חשיבות השמירה על נפח התאים בחיטוב ע"י איזון מלחים ושתייה שדי הולכים יד ביד בכל מצב.

1. http://www.atraf-f.net/or/showthread.php?t=5804
2. http://www.atraf-f.net/or/showthread.php?t=18934

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-04-07, 13:36   #19
שריר
חבר פעיל

הסמל האישי שלשריר

שלח הודעה דרך MSN אל שריר

אחלה כתבה.. מוניטין
ישן 22-04-07, 13:58   #20
Antonator1
הושעה

מים זה הדבר היחיד בתפריט שאני לא ממש מקפיד עליו. יש ימים שאני שותה 4 ליטר, יש ימים של איזה חצי ליטר... מים קרים גם גורמים לכאבי תופת המוכרים לכולנו באזור המצח.
Antonator1 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה