|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() איך שתיית מים עוזרת לירידה במשקל?
![]() ![]() ![]() ![]() 2. התהליך הביו-כימי של פירוק שומנים מחייב מים. תא שנמצא בהידרציה טובה (רווי במים) יפרק ביתר קלות את השומן שבתוכו, ואילו תא מיובש יאגור את השומן. כלומר, המים חיוניים לתהליך פירוק השומנים בתא! 3. די בחסר מים קטן (סדר גודל של שני אחוזים) כדי לגרום לירידה בקצב חילוף החומרים בשלושה אחוזים. 4. כדי לרדת במשקל אנחנו צריכים גם לאבד נוזלים. הבעיה היא שאם איננו מספקים לגוף מים בכמות מספקת, הוא נוטה לשמר את המים ואינו מפריש אותם. דווקא אספקה רבה של מים מבטלת את מנגנון ההגנה הזה ומאפשרת לגוף "לוותר" על המים. 5. הכליות שלנו לא יכולות לפעול ביעילות גבוהה כשאין בגוף די מים. במקרה כזה חלק מהעומס שלהן מועבר לכבד. אחד מתפקידיו של הכבד הוא להפוך שומן אגור לאנרגיה שימושית לגוף. אבל אם הכבד נדרש לעשות חלק מהפעילות של הכליות, הוא אינו יכול לפעול בניצול גבוה ולכן פחות שומן מפורק. 6. הגוף נזקק למים כדי לדלל את רמת המליחות שלו. מליחות גבוהה גורמת לגוף לשמור על המים כדי שריכוז המלחים לא ישתנה. שתיית מים רבה שוטפת את המלחים והגוף אינו נזקק למים רבים על מנת לשמור על ריכוז מלחים תקין. 7. מים חשובים למנוע את תופעת העור העודף המידלדל לאחר ירידה במשקל. בתהליך התכווצות תאי השומן בזמן הרזיה הם מוצפים במים וכך העור נשאר גמיש ובריא. 8. במהלך פירוק השומנים נוצרים חומרי פסולת והמים עוזרים לשטוף אותם מהגוף. 9. ובונוס אחרון מיוחד למיטיבי שתייה. שתיית מים קרים מחייבת את הגוף לחמם אותם לטמפרטורה שלו (37 מעלות ). חישוב פשוט מראה ששתיית שני ליטר של מים קרים (בטמפרטורה של עשר מעלות) מדי יום, מביאה לאובדן של עד ארבעה קילו בשנה.
![]() |
#2 |
מנהל ראשי
|
![]() יפה מאוד!
אני אישית שונא מים קרים! לא יכול לשתות מים קרים, אני שותה שלוק וזהו. שהמים פושרים אני יכול לחסל בקבוקים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() כרגיל מאיה התותחית הזאת עם הידע הזה....
תודה מאיה ושבוע טוב ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() מים קרים זה הכי
![]() |
#5 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() תודה רבה לך מאיה!
הסעיף השני מאוד מעניין אף פעם לא שמעתי על זה. תודה וסחטיין על ההשקעה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() 5 ליטר ביום זה אחלה
![]() מאיה, איזה שירשור... שיחקת אותה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() ציטוט:
אני יודע ש-20 זה מוגזם. היה סיפור די מפורסם על ילדים שעו תחרות שתיית מים ושתו כל אחד בסביבות ה-20 ליטר (20 קילו!!!). אישפזו אותם והם כמעט מתו ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
משתמש ותיק
|
מאיה -- יופי של פוסט לא ניראה לי שמישהו כתב על זה פה פעם, אני מחזק אותך בכל הסעיפים אבל יש משהו שחשוב להוסיף לפוסט וזה הסכנה "בהרעלת מיים", זאת אומרת בכדי לאפשר לגוף לבצע חילוף חומרים\פירוק\ניוד שומן יעיל עליינו ליצרוך כמות מסויימת של מים ביום (בהתאם למישקל הגוף ואיכות הפעילות היומית) שתהיה מחולקת על פניי כל היום בצורה שווה פחות או יותר.
הכבד שלנו מסוגל ליקלוט ביום יותר מ-4 גאלון \ בסביבות ה-15 ליטר... אך אם ניצרוך כמות גדולה מידיי במכה אחת התאים בגופנו יתנפחו ויכולים להגיע למצב שהם לוחצים המוח ומערכת העצבים לפלוש לריאות וליגרום לקצב לב מהיר מהרגיל תופעה דומה מאוד לטביעה במיים, ובלי טיפול בזמן יכולים להביא למוות!!! וכמובן שכמות גבוהה מידיי של מים בתאים גורמת לחוסר מאזן מלחים - ההפך ממה שהבאת בבפוסט שלך... שורה תחתונה-- מים הם בעל כח רב מהרבה בחינות רק תצרכו אותם בתבונה!!!! http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() כמה מים צריך לשתות?
על חולי כליות להתייעץ עם הרופא הפרטי בדבר כמות השתייה היומית. כמו כן להיזהר מדיאטות מים מטורפות שבהן "חובה" לשתות ארבעה ליטרים מים ביום בתנאי בית, מה שיכול לגרום) כן ,יש כזה דבר!( הרעלת מים! (מהילה של מלחי הגוף בצורה מסוכנת). כדאי לזכור כיצד אנו מאבדים נוזלים: זה קורה בהזעה, בנשימה (עד שתי כוסות ביממה) ובהשתנה. כמו כן גם בזמן מחלה - כאשר חום גופנו עולה, בהקאה ובשלשולים. חשוב להתאים את השתייה לנסיבות. כך, למשל, פעילות גופנית מוגברת או מזג אוויר חם במיוחד מחייבים שתייה נוספת. אבל ככלל, אדם במשקל 60 קילו צריך לשתות שבע-שמונה כוסות מים צלולים ביום. לכל עשרה קילו נוספים יש להוסיף כוס אחת (כוס = 250 מיליליטר). המים מצויים יותר בשרירים מאשר ברקמת שומן ולכן גופם של אנשים שמנים מכיל פחות אחוזי מים. מאחר שלמים יש תפקיד מפתח בתהליך פירוק שומנים, אנשים בעלי עודף משקל שרוצים לרזות, זקוקים ליותר מים! יש דרך קלה לדעת האם אנו שותים מספיק. צבע השתן צריך לנוע בין שקוף לצהבהב בהיר. אם הצבע כהה, סימן שהאדם מיובש. לפעמים תחושת הצמא כה ירודה שהיא מתפרשת כרעב
![]() |
#13 | ||
חבר פעיל
|
![]() תודה למאיה שהביאה את הכתבה, ותודה לאודטה על הכתבה המקורית:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/933/054.html כמה קושיות: ציטוט:
. ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אין מצב 4 קילו בשנה.
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה קבלי במוניטין
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אחלה כתבה. תודה רבה.
הבעיה אצלי עם שתיית מים זה שאני משתין בכמויות, וכל מה שאני שותה, אחרי שלוש דקות אני משתין הכל. (זה ממש ככה), ותמיד בלילה אם שתיתי אפילו טיפה לפני שהלכתי לישון אז בלילה אני חייב לקום להשתין. ככה שלמרות שהייתי רוצה לשתות יותר, זה יוצא לי לא ממש נוח (כי רוב היום אני נמצא בלימודים וכד', שבהם אי אפשר ללכת לשירותים מתי שרק רוצים.)
![]() ![]() ![]() נתונים התחלתיים: משקל: 76, היקף טבור: 86.5, אחוז שומן: 22% לפני אחרונה אצל גיל (8 ביולי, 2007): משקל: 70, היקף טבור: 79, אחוז שומן: 14% לאחרונה אצל גיל (16 באוגוסט, 2007): משקל: 67.7, היקף טבור: 75, אחוז שומן: 12.5% יאללה עוד קצת כוסעמק. בסוף החיטוב - תמונות, פאטי נחשף. :P סבלנות! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה מאיה את אלופה
גם אני לא ממש אוהב מים קרים. מים פושרים רגילים הכי טוב לדעתי |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
הדגשים על מאזן המלחים צריכים להיות כאן באותיות של קידוש לבנה. אני מצרף קישור מהעמוד הזה, שמדבר על נתרן, בנוסף לשרשור ישן שדיברתי בו על חשיבות השמירה על נפח התאים בחיטוב ע"י איזון מלחים ושתייה שדי הולכים יד ביד בכל מצב. 1. http://www.atraf-f.net/or/showthread.php?t=5804 2. http://www.atraf-f.net/or/showthread.php?t=18934 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() אחלה כתבה.. מוניטין
![]() |
#20 |
הושעה
|
![]() מים זה הדבר היחיד בתפריט שאני לא ממש מקפיד עליו. יש ימים שאני שותה 4 ליטר, יש ימים של איזה חצי ליטר... מים קרים גם גורמים לכאבי תופת המוכרים לכולנו באזור המצח.