|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() האם ארוחה של 100 גרם חלבון היא ביזבוז של חלבונים, או שהם נספגים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אולי 25-30 גרם מתוך זה נספג
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אל תהיה מטומטם ברור שזה יספק מהגוף ישחק אם זה מסירות בפנים ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() היה על זה כתבה לא מזמן באתר,
כתבו שכן זה נספג רק שזה לא מומלץ כי זה לא טוב לקיבה כמות כזאת של אוכל על בסיס קבוע אבל אם זה פעם בכמה זמן אז אין לך מה לדאוג. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
נפיחון
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
הרס רש"י שליטא
|
![]() עיגור סתום ת'פה טפויומאט
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא כל כך הרבה אוכל... גביע קוטג' וסנדוויץ' מפחית טונה טונה עם חביתה שמורכבת רק מ-3 לבנים = 60~ גרם חלבון
פתחתי את הנושא כי זו הארוחת אפטר אימון שלי, אני שוקל להעלות את זה בעוד פחית טונה ואז אנחנו מתקרבים ל3 ספרות |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
כללי:: TIIMEEE TO BLEED MOTHERFUCKER
עוסק ב:: ריצה
חדר כושר: g-max
|
![]() 30-40 גרם חלבון זה כמות שאתה צריך בארוחה תלוי במשקל שלך וברמת הספורט שלך
יותר מזה הספיגה של החלבון תלויה במה שאתה אוכל בארוחה - הספיגה של החלבון חלב היא הרבה יותר נמוכה מהספיגה של בשר ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
הקדוש האישי של ארבל
עוסק ב:: לעצבן אנשים כשמשעמם
חדר כושר: על הספה בבית
|
![]() ציטוט:
פפ הארוחת בוקר שלי זה 130. 2X Protein Shakes (2 Scoops each) = 100 + 4 Whole Eggs |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
מנהל מקצועי
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() א1פק ב1חב1ט הקרנ9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() התשובה לכמות המירבית שהגוף יכול לספוג בבת אחת, היא בעצם מורכבת יותר.
מכיוון שתהליך ספיגת המזון במערכת העיכול הוא תהליך מורכב שמשלב כמות לא מבוטלת של הורמונים ומסרים מכאניים ועצביים, קשה לתת תשובה חד-משמעית, אבל הניסוח הבא הוא אולי המדוייק ביותר. יכולת ספיגת החלבון מהמזון תלויה במצב הצבירה שלו (מוצק לעומת נוזל) ובכמות השומן שבמזון. בואו נעשה השוואה בין 300 גרם סטייק אנטריקוט (מוצק שמכיל 16% שומן וכ-80-90 גרם חלבון) לבין אותה כמות חלבון מאבקת חלבון מי-גבינה(נוזל שמכיל עד 5% שומן). כאשר אנחנו אוכלים את הסטייק, מערכת העיכול שלנו (באמצעות מסרים מכאניים, עצביים והורמונלים) יודעת לווסת את קצב שחרור המזון לזרם הדם ולכן החלבון אינו "מתבזבז" אלא מוזרם לגוף אפילו בזמן ממושך שיכול להגיע עד 10 שעות. לעומת זאת, כאשר נצרוך את אותה כמות חלבון מאבקת חלבון, הספיגה תהיה מהירה מאוד (בגלל מעקף של מרבית המסרים ממערכת העיכול) ורובו של החלבון לא ילך לבניית שריר. לאן הוא ילך? התשובה בסוף המאמר הבא: http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=81&Page=1 בברכה גל
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
כללי:: TIIMEEE TO BLEED MOTHERFUCKER
עוסק ב:: ריצה
חדר כושר: g-max
|
![]() גל מאמר ממש טוב !!
דרך אגב משו לגבי חלבוני חלב - הקיבה שלנו מפרקת את חלבוני החלב בין שליש לשני שליש רק נספגים מחלבוני החלב לעומת חלבונים ממקורות מזון אחרים וכמו שגל אמר כמות השומן היא גם מדד חשוב לספיגת החלבון דרך אגב אני לא מדבר על האבקת מי גבינה שעברה שינוי ( לגבי האבקה הזו אני עדיין לא יודע להגיד) אבל לגבי שתיית חלב בכמויות גבינה לבנה וקוטג' אני אישית לא נוגע במוצרי חלב בכלל עברתי לסויה התעסקתי הרבה זמן בתחום הזה והבנתי שחלב ומוצריו הם לא טובים לגוף !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מחקרים מראים ששימוש מרובה בסויה לא בריא, ואפילו משרד הבריאות לא ממליץ להפריז את השימוש בו! על החלב עצמו ישנם דעות לכאן ולכאן אבל על הגבינה הרוב מסכימים שהיא בריאה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() סויה = פיטואסטרוגנים. לא נראה לי שזה הולך יד ביד עם אימונים מכל סוג שהוא.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
מנהל מקצועי
|
![]() מיתוס הסויה והפיטואסטרוגנים(צריך לצרוך כמויות מאוד גדולות כדי שזה יתחיל להשפיע לרעה)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שילוב ארוחה עם אבקת חלבון | oz18 | תזונה ותוספים | 13 | 27-07-09 14:33 |
תוסף חלבון או תחליף ארוחה | mitamen | תזונה ותוספים | 2 | 25-05-09 00:02 |
חייב חלבון בכל ארוחה? | gozal | תזונה ותוספים | 18 | 06-08-07 09:27 |