ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 06-03-10, 09:45   #1
psycat1640
חבר מתחיל

כללי:: מתאמן בבית
עוסק ב:: חייל
חדר כושר: בית
ברירת מחדל שאלה על שכיבות שמיחה ומתח

שלום לכולם אני חדש באתר ובאימונים בכללי.
כרגע אני עומד בשבוע ה 10 של תוכנית אימונים שנקראת p90x אני אוהב את התוכנית ואין ברצוני לשנות אותה.

לאחרונה יצא לי לדבר עם מתלמד בתחום הכושר ואמרתי לו שאני מבצע כ30 חזרות של שכיבות שמיחה וכ 12 חזרות מתח פר סט. הבחור המליץ לי שבמקום לעשות 30 שכיבות שמיחה עדיף לעשות עד 15 עם תיק משקל עלי כדבריו זה גורם לשריר להתפתח יותר מאשר מספר רב של חזרות שעובד על סיבולת שריר וכנ"ל גם במתח עדיף לעשות עד 15 חזרות עם משקל. אשמח לדעת מה דעתכם המומחים על הנושא.. בתודה מראש לעונים
psycat1640 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-03-10, 09:49   #2
pala
ת.נ.צ.ב.ה

עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס

אני לא בדיוק יודע מה הרעיון של p90x, האם זה נותן גם דגש על סיבולת או רק לפיתוח השריר. למה אתה עושה שכיבות שמיכה ומתח? ככה האימון המליץ, או ככה אתה רוצה?(או שאין לך חדר כושר ואתה עושה תרגילים בבית?)
כעיקרון, ככול שאתה עושה יותר סטים, אתה תעבוד יותר על סיבולת השריר, כלומר עצימות נמוכה ונפח גבוה.
ככול שתעשה פחות סטים, אולם עם משקל גבוהה יותר, יהיה גירוי של השריר, וכביכול "יתפתח". אם אתה באמת רוצה לפתח מאסה מכובדת, אל תעשה את שניהם ובכלל תעשה לחיצת חזה חופשי, אבל אם יש לך רק שכיבות שמיכה, אז כ10 סטים עם שמקל גבוהה יעבדו יותר טוב..
ישן 06-03-10, 09:56   #3
psycat1640
חבר מתחיל

תשמע לא ציפיתי לתגובה מהירה כל כך תודה. P90x זאת תוכנית שעובדת על הכל בבית בדגש על שכיבות שמיחה ומתח. בתוכנית יש הכל מהכל ואני נהנה ממנה ולא מוציא כסף שאין לי על חדר כושר חייל ג'ובניק מת 350 שקל בקושי שורד.
מזאת אומרת 10 סטים עם משקל גבוה? איך מוסיפים משקל בשכיבות שמיחה ומתח ? תיק או עדיף חגורה למתח ועליה לשים משקל?
ישן 06-03-10, 10:24   #4
pala
ת.נ.צ.ב.ה

עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס

ציטוט:
פורסם במקור על ידי psycat1640 צפה בהודעה
תשמע לא ציפיתי לתגובה מהירה כל כך תודה. P90x זאת תוכנית שעובדת על הכל בבית בדגש על שכיבות שמיחה ומתח. בתוכנית יש הכל מהכל ואני נהנה ממנה ולא מוציא כסף שאין לי על חדר כושר חייל ג'ובניק מת 350 שקל בקושי שורד.
מזאת אומרת 10 סטים עם משקל גבוה? איך מוסיפים משקל בשכיבות שמיחה ומתח ? תיק או עדיף חגורה למתח ועליה לשים משקל?
אני לא מבין כל כך בתוכנית הזאת (למרות ששמעתי עליה) אז אני לא יכול להיות עוזר אפקטיבי. אני דבור שאמור להיות רשום לך כמה סטים וחזרות צריך להיות שם, ואם כתוב שם 30 חזרות אז זה כנראה מה שצריך להיות, אם לא ואתה בחרתה לעשות 30 חזרות, אז תלוי במטרות שלך. אני מניח שאתה רוצה לפתח מאסה? אז חזרות נמוכות זה בשבילך (למרות שקשה לי להאמין שאתה תגיע לתוצאות מרשימות כל כך)
לגבי העלאת משקל...לא יודע, אני בעצמי מנסה למצוא פתרון לבעיית העלאת משקלים במתח (ראיתי אחד שלבש חגורה, קשר אליה תיק ושם בתוכו משקולות, וכאלה ששילבו רגלים וביקשו מפרטנר שישימו להם דאמבלים) תהיה יצירתי, לא ממש יכול לעזור לך בזה..
ישן 06-03-10, 12:12   #5
psycat1640
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי pala צפה בהודעה
אני לא מבין כל כך בתוכנית הזאת (למרות ששמעתי עליה) אז אני לא יכול להיות עוזר אפקטיבי. אני דבור שאמור להיות רשום לך כמה סטים וחזרות צריך להיות שם, ואם כתוב שם 30 חזרות אז זה כנראה מה שצריך להיות, אם לא ואתה בחרתה לעשות 30 חזרות, אז תלוי במטרות שלך. אני מניח שאתה רוצה לפתח מאסה? אז חזרות נמוכות זה בשבילך (למרות שקשה לי להאמין שאתה תגיע לתוצאות מרשימות כל כך)
לגבי העלאת משקל...לא יודע, אני בעצמי מנסה למצוא פתרון לבעיית העלאת משקלים במתח (ראיתי אחד שלבש חגורה, קשר אליה תיק ושם בתוכו משקולות, וכאלה ששילבו רגלים וביקשו מפרטנר שישימו להם דאמבלים) תהיה יצירתי, לא ממש יכול לעזור לך בזה..
לא ממש כתוב הם אומרים לעשות מקסימום במשך זמן מסויים למשל דקה ...
כן הבנתי לנסות לאלתר משהו פשוט חבל עם בטעות זה יקרע וישבור את הריצפה בבית...
ישן 06-03-10, 12:21   #6
SIMAO
חבר פעיל

הסמל האישי שלSIMAO

קנה שלשלת מסיבית עם סוגר.
תכניס משקולות בין השלשלאות ותסגור את הצד עם הסוגר.

אני אישית קניתי אחד כזה,10 שקל למטר,אומנם השלשלת אינה מסיבית מספיק,אך היא יכולה לעמיס על עצמה משקל מכובד,לשם ההתנגדות העיקר במתח,או בשכיבות סמיכה.
ישן 06-03-10, 12:40   #7
psycat1640
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי simao צפה בהודעה
קנה שלשלת מסיבית עם סוגר.
תכניס משקולות בין השלשלאות ותסגור את הצד עם הסוגר.

אני אישית קניתי אחד כזה,10 שקל למטר,אומנם השלשלת אינה מסיבית מספיק,אך היא יכולה לעמיס על עצמה משקל מכובד,לשם ההתנגדות העיקר במתח,או בשכיבות סמיכה.
תודה על התשובה יש מצב לתמונה
ישן 06-03-10, 12:51   #8
SIMAO
חבר פעיל

הסמל האישי שלSIMAO

http://www.4x4.co.il/shop/productsImages/arar.jpg
יש לי משהו פחות חזק מזה,אבל הבנת את הפואנטה.

הסוגר בתמונה הזאת מתאים יותר למכוניות,הסוגר שאני מתכוון אליו זה כמו קליפס כזה,הבעיה שלא מצאתי תמונה להמחשה באינטרנט.
ישן 07-03-10, 16:43   #9
psycat1640
חבר מתחיל

הבנתי למה אתה מתכוון תודה רבה
ישן 07-03-10, 16:49   #10
lebronI
חבר פעיל

קח תמונה שלי מתאמן