|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() ערב טוב!
רציתי לדעת אם יש בעיה לצרוך פירות עשירים בסוכר כגון תמרים מג'הול (הגדולים הבשרניים) כארוחת ביניים? למשל 2 תמרים עם איזה יוגורט או משהו או אפילו רק 2 תמרים.. אני במסה אבל זה לא כזה משנה כי אני שואל לידע כללי בגלל כמות הסוכר הגדולה שיש בתמרים האלה.. לדעתי בתמר מג'הול אחד יש קרוב ל15 גרם סוכר שזה בערך 3 כפיות סוכר.. מה אתם אומרים? חשוב לציין שאני לוקח את התמרים האלה בחישוב של התפריט ככה שאני לא עובר את מספר הקלוריות היומי או משהו.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מה זה יתן לך בדיוק? סוכר פירות או פרוקטוז כמו שזה ניקרא משמש למלוי האגרי הגיקוגן בכבד שיכול להכיל גם ככה רק 100ג גליקוגן אחרי אימון לשלב פרי זה טוב אבל אני א רואה יתרון לעשות את זה באמצע היום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אז אם בא לי פרי סתם ככה באמצע היום אז מה פשוט לוותר?
אתה רוצה להגגיד לי שאנשים שלא מתאמנים ואין להם לפני ואחרי אימון לא אוכלים פירות בכלל ועוד משמינים מזה? נשמע לי תמוהה לחלוטין.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() לא לא אמרתי את זה
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() אם נאי לא טועה בתמר אין 15 גרם פרוכטוז..בתפוח יש הכי הרבה וגם 4-5 תפוחים זה איזה 50 גרם..
כעיקרון רוב הפרוקטוז נובעה לרוב לא מהפרת עצמם(כלומר הפירות הן לא המקור העשיר ביותר) , אלה משקאות מתוקים כמו קולה \פאנטה ככה שאם תוכל תפוח שתיים ביום לא תיהיה בעיה , אבל בכל מקרה אם אתה רוצה להיות בטוח שלא "יקרה לך כלום" תוכל אותם על הבוקר או או סביב האימון(עדיף אחרי). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() בתפוח יש 20 גרם פחמימה שהם פרוקטוז אחי אתה טועה במה שאתה אומר משקאות מתוקים קולה פאנטה וכל הזבל הזה זה סוכרלוז (סוכר שולחן) שהוא רק בחציו פרוקטוז אין בעיה בלאכול 2-3 מנות פרי ביום
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
מה שיש במשקאות נקרא HFSC זה פרוכטוז שמיוצר מתירס |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מדובר פה על תפוחים בינוניים שלא ברור מה גודל שלהם http://www.nutritiondata.com/facts/f...-juices/1809/2 גודל בינוני של תפוח 19ג סוכר (פרוקטוז) אתה צודק לגבי corn syrup אבל זה מעובד ונהפך לסוכר פשוט שמתפרק מייד וגורם לעליה מהירה של אניסולין בכלל לא מומלץ לצרוך מאכלים שיש בהם corn syrup זה סוכר מעובד |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() 19
אתה לא מסתכל על הכמות הנכונה 25 ג פחמימה שמהם 6ג סיבים ו 19 גרם סוכר אתה צריך לבחור ב serving size medium |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() מה שזה מראה לי זה:
65 קלוריות 13 סוכר 3 סיבים פחמימות בכללי:17 וגם רשום פחמימות 95 % זה בערך 17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() שיהיה לא חשוב לא קריטי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() זה כן
אבל לגבי מה שאמרת על הספיגה אני חושב אתה טועה..פרוכטוז נספג לאט יותר מגלוקוז אבל עירבוב של השניים גורם לספיגה מהירה יותר..כמו כן פרוכטוז בקושי מקפיץ אינסולין: Unlike glucose, fructose doesn't stimulate a substantial insulin release. Fructose is transported into cells via a different transporter than glucose. Once fructose is in the liver, it can provide glycerol, the backbone of triglycerides (fat), and increase fat formation Fructose is absorbed through the intestine via different mechanisms than glucose. In addition, fructose has a slower rate of uptake. Consuming glucose with fructose at the same time accelerates the absorption of fructose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() אתה צודק פרוכטוז מתפרק יותר לאט מגלוקוז מן הסתם. אני לא בטוח לגבי התגובה האינסולינית של שילוב של שניהם
במה שהבאת אומרים ששילוב של שניהם יזרז את הספיגה של פרוכטוז אבל זה לא קשור לתגובה האינסולינית לפני מה שקראתי פרוכטוז כמעט ולא ישפיע על הפרשת האינסולין או שהוא משפיע ממש מעט |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אני אמרתי דבר כזה?! מתי?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() אבל זה מעובד ונהפך לסוכר פשוט שמתפרק מייד וגורם לעליה מהירה של אניסולין בכלל לא מומלץ לצרוך מאכלים שיש בהם corn syrup זה סוכר מעובד
שזה בגדול גם פרוקטוז.. עכשיו שומע יש משהו שאני לא בטוח בוא הCORN SYROפ זה כולל תירס רגיל ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() טוב אני יראה תתגובה כבר יום שני ..
חייב לחזור לבסיס |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() הא כן אחי זה לא פרוכטוז בצורתו הטיבעית אחי כמו בתפוח לדוגמא ב- corn syrup זה מופק ע"י תהליכים תעשייתים כמו לחם לבן אחי שמפשיטים ממנו כל זכר לסיבים ואת כל הערכים התזונתיים המועילים של הדגן וזהו שלא corn syrup זה לא תירס רגיל זה תוצר לוואי של תירס אחי יש הבד עעעעננננקקקקק בין פרוכטוז שקיים בצורתו הטבעית בפירות לאומת מה שקיים במשקאות תוססים אחי זה כמו פחמימה מעומלנת יש פשוטה ויש מורכבת יש הבדל בניהם אחי למרות שהם יכולות להיות מופקות מאותו מקור חיטה לדוגמא אתה מבין למה אני מתכוון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
__________________
גלעד שליט עדיין חי כבר למעלה מ-1000 ימים בשבי!!! ![]() שחררו את גלעד! |
|
![]() |
![]() |