ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 21-12-08, 11:17   #1
Mr Big
חבר פעיל

הסמל האישי שלMr Big

ברירת מחדל Bmr וסוכרוז

שלום חברים, מה שלומכם?
יופי.

יש לי שתי שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן:

1. האם צריכת סוכרוז (סוכר) היא פחות טובה באיזשהו אופן מאשר פחמימות אחרות? האם אין הפירוק המהיר של הסוכרוז (דו סוכר) והפיכתו לגלוקוז (חד סוכר) מקנה לו ערך דומה לזה של הקלוקוז? האם יש להמנע מסוכרוז רב בתפריט (מאסה)?

2. בחישוב הbmr יצא שאני שורף 1800 קל' במנוחה. לאחר הכפלת המספר ב1.4 (הפעילות היומיומית) והוספת 500 קל' יוצא שעליי לצרוך 3000 קל' ליום.
האם עליי להוסיף גם את מס' הקלוריות שנשרפות באימון (300 קל'), ומס' הקל' שנשרפות בפעילות ספורטיבית מתונה עד בינונית (הליכה של חצי שעה-100 קל')? כך ייצא שעליי לצרוך כ-3400-3500 ליום, ואין מצב שאני מסוגל לבלוס כל כך הרבה...

מצטער על החפירה ותודה מראש לעונים!!!!
Mr Big מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-12-08, 11:27   #2
IsMe
חבר פעיל

2. כן אם אתה רוצה להיות בחיובי של 500 אתה צריך לאכול 3400-3500 קלוריות. (אתה יכול להוסיף אגוזים,שמן זית , חמאת בוטנים כדאי להשלים את הערך הקלורי ועוד חלבון ופחממה , אני נתתי לך את הדברים שיש להם את הערך הקלורי הרב ביותר לגרם מכיוון שהם שומנים)
1. אני לא בטוח אבל לפי מה שהתחלנו ללמוד כל הסוכרים הם פחממות ככה שבסוף כולם יתפרקו לגלוקוז (גם פחממות מורכבות כשהגוף יהיה צריך אותם כי פחממות מורכבות הוא מאחסן)
אל תתפוס אותי על מילה כי יכול להיות שטעיתי (רק התחלנו ללמוד על הנושא)
ישן 21-12-08, 11:28   #3
adimenia
חבר פעיל

1. סורכוז זאת פחמימה פשוטה אם אתה צורך אותה תדאג שזה מתאים לצריכת הפחמימות היומית שלך הבעיה פה בגלל שסוכר זה פחמימה נטו 100ג סוכר זה 98ג פחמימה וזה לא משביע בכלל תהייה בעיה לשלוט על הכמות שאתה צורך אני הייתי משתדל להמנע מזה אם אתה מרגיש שאתה חייב לצרוך סורכוז אז הייתי מגביל את זה לאחרי האימון בלבד
2. אתה צריך להוסיף את כמות הקלוריות שאתה שורף באימון ל bmr שלך ואז להוסיף קלוריות אם אתה במסה או להחסיר אם אתה בחיטוב 3500 קלוריות ביום זה הרבה אוכל שיהיה בתיאבון
adimenia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-12-08, 11:31   #4
adimenia
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי isme צפה בהודעה
2. כן אם אתה רוצה להיות בחיובי של 500 אתה צריך לאכול 3400-3500 קלוריות.
1. אני לא בטוח אבל לפי מה שהתחלנו ללמוד כל הסוכרים הם פחממות ככה שבסוף כולם יתפרקו לגלוקוז (גם פחממות מורכבות כשהגוף יהיה צריך אותם כי פחממות מורכבות הוא מאחסן)
אל תתפוס אותי על מילה כי יכול להיות שטעיתי (רק התחלנו ללמוד על הנושא)
כל פחמימה מתפרקת לגלוקוז לא משנה אם היא מורכבת או פשוטה בסופו של דבר היא נכנסת למחזור הדם כגלוקוז פחמימה נאגרת בשריר כגליקוגן אם מאגרי הגליקוגן יהיו נמוכים העדיפות של הגוף תהיה למלאות אותם לא משנה אם צרכת פחמימה פשוטה או מורכבת (זה כמובן יותר מורכב ומעורבים פה עוד תהליכים אבל בכלליות זה מה שקורה)
ישן 21-12-08, 12:06   #5
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

ציטוט:
פורסם במקור על ידי adimenia צפה בהודעה
כל פחמימה מתפרקת לגלוקוז לא משנה אם היא מורכבת או פשוטה בסופו של דבר היא נכנסת למחזור הדם כגלוקוז פחמימה נאגרת בשריר כגליקוגן אם מאגרי הגליקוגן יהיו נמוכים העדיפות של הגוף תהיה למלאות אותם לא משנה אם צרכת פחמימה פשוטה או מורכבת (זה כמובן יותר מורכב ומעורבים פה עוד תהליכים אבל בכלליות זה מה שקורה)
כן רק שסוכרוז זה 50 גלוקוז 50 פרוקטוז , ופרוקטוז שונה מהספיגה של הגלוקוז..
בקיצור אל תצרוך את זה יותר מדי
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-12-08, 12:18   #6
adimenia
חבר פעיל

זה לא משנה מה מקור הפחמימה בסופו של דבר כל פחמימה מגיעה למחוזר הדם כגלוקוז ההבדל הוא במהירות הפירוק וכמו שאמרתי סוכר בגלל שאין לו אפקט על השובע בכלל (ואני לא רוצה להכנס לנוסא האינסולין כי זה כבר נטחן פה מספיק) תהייה בעיה לשלוט בכמות הפחמימות שנצרכות ביום אני הייתי נמנע מזה אני לא מבין למה מישהו ירצה לצרוך כמויות גבוהות של סוכר מה הטעם בזה?
ישן 21-12-08, 12:23   #7
Mr Big
חבר פעיל

הסמל האישי שלMr Big

ציטוט:
זה לא משנה מה מקור הפחמימה בסופו של דבר כל פחמימה מגיעה למחוזר הדם כגלוקוז ההבדל הוא במהירות הפירוק וכמו שאמרתי סוכר בגלל שאין לו אפקט על השובע בכלל (ואני לא רוצה להכנס לנוסא האינסולין כי זה כבר נטחן פה מספיק) תהייה בעיה לשלוט בכמות הפחמימות שנצרכות ביום אני הייתי נמנע מזה אני לא מבין למה מישהו ירצה לצרוך כמויות גבוהות של סוכר מה הטעם בזה?

נניח ואני מגיע למצב שאני פשוט לא יכול לאכול יותר?
ישן 21-12-08, 12:31   #8
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים הוא יכול להפוך לגלוקוז במקרה שהם מלאים הוא הופך לשומן ונאגר באיזור הכבד(לדוגמא בגב תחתון וכאלה)

נערך לאחרונה על ידי !Demon!, 21-12-08 בשעה 12:39.
ישן 21-12-08, 12:37   #9
adimenia
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
פרוקטוז יכול להיספג רק בכבד כאשר מאגרי הגליקוגן ריקים הוא יכול להפוך לגלוקוז במקרה שהם מלאים הוא הופך לשומן ונאגר באיזור הכבד(לדוגמא בגב תחתון וכאלה)
פרוקטוז עובר את התהליך המטבולי בכבד זה נכון ומשמש למלוי מאגרי הגליקוגן הכבד (אם אני לא טעה הכבר יכול לאגור כ 50ג גליקוגן) במידה ומאגרי הגליקוגן בכבד מלאים אז זה יאגר כשומן אבל לאוו דווקא באיזור המותניים אין לך שליטה על איפה הגוף אוגר שומן בקיצור אחי אני לא מתווכח איתך פה אתה צודק חגבי התיפקוד של פרוקטוז אבל איך הגענו לפרוקטוז אני אנחנו מדברים על סוכלוז (סוכר) שהוא רק בחלקו פרוקטוז
ישן 21-12-08, 12:39   #10
adimenia
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mr big צפה בהודעה
נניח ואני מגיע למצב שאני פשוט לא יכול לאכול יותר?
מה זאת אומרת אתה לא יכול לאכול יותר? אחי תחשב את צריכת הפחמימות היומית שלך ותאכל אוכל
אפשר לחשוב שאתה צורך 1200ג פחמימה ביום
ישן 21-12-08, 12:41   #11
Mr Big
חבר פעיל

הסמל האישי שלMr Big

ציטוט:
מה זאת אומרת אתה לא יכול לאכול יותר? אחי תחשב את צריכת הפחמימות היומית שלך ותאכל אוכל
אפשר לחשוב שאתה צורך 1200ג פחמימה ביום
נניח ואני רואה את השלמת כמות הפחמימות בצורה קלה יותר עם מוצרים רוויים בסוכר? זה אפשרי?
ישן 21-12-08, 12:46   #12
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
פרוקטוז עובר את התהליך המטבולי בכבד זה נכון ומשמש למלוי מאגרי הגליקוגן הכבד (אם אני לא טעה הכבר יכול לאגור כ 50ג גליקוגן) במידה ומאגרי הגליקוגן בכבד מלאים אז זה יאגר כשומן אבל לאוו דווקא באיזור המותניים אין לך שליטה על איפה הגוף אוגר שומן בקיצור אחי אני לא מתווכח איתך פה אתה צודק חגבי התיפקוד של פרוקטוז אבל איך הגענו לפרוקטוז אני אנחנו מדברים על סוכלוז (סוכר) שהוא רק בחלקו פרוקטוז
ניראה לי זה יותר בכיוון של ה100 אבל זה לא כזה משנה..
חח כה פשוט אמרת הכל אותו דבר... לא משנה...

בגדול אתה יכול לעשות את זה אבל תצתרך כמויות גדולות שלא תחטוף הרעלה או משוה קיצרלא מומלץ
ישן 21-12-08, 12:52   #13
adimenia
חבר פעיל

ציטוט:
נניח ואני רואה את השלמת כמות הפחמימות בצורה קלה יותר עם מוצרים רוויים בסוכר? זה אפשרי?
כן זה אפשרי רק שם לב שאתה שולט בכמויות
ישן 21-12-08, 13:08   #14
Mr Big
חבר פעיל

הסמל האישי שלMr Big

סבבה תודה
ישן 21-12-08, 13:25   #15
The-One
Banned

דן תחברל מסנגר רוצה להתיעץ איתך בנוגע למשהו.
The-One מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-12-08, 20:17   #16
the animal
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
שלום חברים, מה שלומכם?
יופי.

יש לי שתי שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן:

1. האם צריכת סוכרוז (סוכר) היא פחות טובה באיזשהו אופן מאשר פחמימות אחרות? האם אין הפירוק המהיר של הסוכרוז (דו סוכר) והפיכתו לגלוקוז (חד סוכר) מקנה לו ערך דומה לזה של הקלוקוז? האם יש להמנע מסוכרוז רב בתפריט (מאסה)?

2. בחישוב הbmr יצא שאני שורף 1800 קל' במנוחה. לאחר הכפלת המספר ב1.4 (הפעילות היומיומית) והוספת 500 קל' יוצא שעליי לצרוך 3000 קל' ליום.
האם עליי להוסיף גם את מס' הקלוריות שנשרפות באימון (300 קל'), ומס' הקל' שנשרפות בפעילות ספורטיבית מתונה עד בינונית (הליכה של חצי שעה-100 קל')? כך ייצא שעליי לצרוך כ-3400-3500 ליום, ואין מצב שאני מסוגל לבלוס כל כך הרבה...

מצטער על החפירה ותודה מראש לעונים!!!!
1. ההשפעה על רמות האינסולין והסוכרים בדם שונה... עדיף לצרוך פחמימות מורכבות לאורך היום.
2. תכפול ב1.2 לפעילות יומיומית אלא אם כן אתה סבל או משהו... תוסיף 500 קלוריות יוצא 2660... עם אימון יוצא איזה 2900... מקסימום תקנה גיינר.

מסכימים איתי? הוסיפו גם אתם תזכורת בחתימה שלכם
the animal מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה