|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() טוב קודם כל קצת רקע: יש לי רקע די טוב בחדר כושר.
אני מתאמן כבר און אנד אוף 5 שנים בחד"כ מגיל 15-16 אבל עם הפסקות. השתחררתי לפני חודש מהצבא ככה שבזמן צבא לא היו לי אימונים סדירים. מהחודש האחרון התחלתי לעבוד 3 פעמים בשבוע, לפי תוכנית ab. פרטים: גיל - 21 משקל - 69 גובה - 1.73 מטרה - מסה רוב התוכנית עובדת על פירמידה עולה של rm12-rm6. מנוחה - דקה בתרגילים מבודדים, דקה וחצי בתרגילים מורכבים יותר. ולתוכנית: אימון a חזה 1. בנץ' פרס ללא שיפוע - 4*12,10,8,6 2. פלייס בראבל קרוס בעמידה, לחזה תחתון - 4*12,10,8,6 3. לחיצת חזה עם דאמבלים, שיפוע 30 - 3*10 רגליים 1. סקוואט - 4*12,10,8,6 2. כפיפת ברך במכונה - 4*12,10,8,6 יד קדמית 1. בורג עם דאמבלים, בשיפוע של 70-80 - 3*10 2. כפיפת מרפקים בעמידה, מוט w - 4*12,10,8,6 בטן 3 תרגילים, אחד ישר בטני השני רחב בטני והשלישי אלכסונים - כל אחד 15*3 אימון b גב 1. דד ליפט - 3*12 2. משיכה מטה באחיזה קצת יותר רחב מכתפיים, פולי עליון - 4*12,10,8,6 3. בנט אובר - 4*12,10,8,6 כתפיים 1. הרחקה אופקית בשכיבה על ספסל עם דאמבלים - 3*10 2. הנפות לפנים בישיבה על ספסל עם דאמבלים - 3*12,10,8 3. חתירה מעלה בעמידה עם מוט w - 3*12,10,8 יד אחורית 1. לחיצה צרפתית - 3*10 2. פשיטות מרפקים עם חבל כנגד פולי קרוס - 4*12,10,8,6 כמה דגשים והערות: - לפני כל אימון - 5 דקות חימום תנועתי - לפני כל עבודה על שריר גדול - סט 1 של 30-50% מ-rm10-12 - בסוף כל אימון - 5 דקות מתיחות והרפיה. - התרגילים מסודרים לפי הסדר שאני עושה אותם האימונים בשבוע נראים כך: Axbxaxx וכך הלאה. מה שחשוב לי זה התייחסות ל- א) סדר התרגילים ב) חלוקת השרירים באימונים ג) דברים שניתן לשפר בשיטת האימון, טכניקה, מורכבות וכו'.
![]() מדריך חדר כושר מוסמך - וינגייט נערך לאחרונה על ידי RappiN, 01-09-08 בשעה 08:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() התרגילים סבבה
רק תעשה חזה כתפיים ויד אחורי גב יד קדמית ורגלים |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() נשמעת כמו אחלה תוכנית אחי
שיהיה בהצלחה! ![]()
![]() |
#4 |
|
![]() אבל אם אני יעשה ככה, השרירים יקבלו גירוי שוב רק אחרי 4 ימים, בגלל שאני עובד יום כן יום לא.
ואם אני נשאר בחלוקה הזאת, אז לדוג' כשאני עובד על יד קדמית, ואז באימון הבא אני עובד על הגב, אבל בתוך העבודה על הגב היד קדמית גם עובדת באופן מינורי יותר... מה אתה אומר?
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
כללי:: Deus ex machina
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: אוניבסיטה
|
![]() ציטוט:
אגב אני יודע שראיתי אנשים פה שמכניסים את הדדליפט לאימון גב , אבל זה תרגיל שאמור להיות מבוצע באימון רגליים , ולמה אתה עושה כפיפות רגליים תרגיל שלא שווה את הזמן שלך . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() [quote=RappiN;631558]מטרה - מסה
QUOTE] לגבי הרגליים והגב - נכון שהדדליפט עובד על הרגליים, אבל שריר המטרה שלו זה זוקפי הגו ולכן שמתי את זה כחלק מהגב. לגבי הכפיפת ברכיים - זה ידוע שההאמסטרינגס זה שריר חלש יחסית לארבע ראשי, לכן רציתי לחזק אותו קצת. שוב אני יודע שאמור להיות יחס תקין שהארבע ראשי יותר חזק מההאמסטרינגס, אבל בכל זאת אני מרגיש שהוא יותר מדי חלש אצלי ולכן אני מעוניין לחזק אותו עד גבול מסוים כמובן.
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() [quote=RappiN;631744]
ציטוט:
בדדליפט כמו בסקוואט עובדים הרבה שרירים אבל השרירים העיקרים הם עדיין הרגליים . עדיין לא אמרת למה אתה מתאמן ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() [quote=Deus ex machina;631752]DEUS אתה WL \ PL \ BB?
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() יש בארץ תחרויות pl אבל בדרך כלל זה רק לחיצת חזה, לפעמים יש דדליפט, בדר"כ אין, ועל סקוואט אין בכלל מה לדבר.
ואגב אתם מצטטים את עצמכם כל הזמן. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]() אמרתי, המטרה שלי היא היפרטרופיה
![]() |
#13 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() ענו לך כבר , אגב מה שמגביל את רוב האנשים זה דווקא אחיזה חלשה .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() למה אתה מתכוון כשאתה אומר גב (פושטי כתף, מקרבי שכמות, זוקפי גו)? ואיזה עבודה עושים אותם שרירים?
![]() |
#19 |
|
![]() אין כזה דבר שריר שמבצע את רוב העבודה, לכל שריר יש את התפקיד שלו במפרק שלו. אם לא היו זוקפי גו - לא היה דדליפט, אם לא היו פושטי ירך - לא היה דדליפט, אם לא היו קוואדס - לא היה דדליפט (חוץ מדדליפט עם רגליים ישרות).
נראה לי מה ש ColdFire התכוון לומר זה שזוקפי הגו מתמודדים עם העומס הכי פחות טוב מאחר והם החוליה החלשה יחסית מבין השרירים הפעילים במפרקים השונים, ולכן הם מקבלים עבודה אינטנסיבית יותר באופן יחסי. תנסו אגב לעשות דדליפט כאשר הירך מקבילה או כמעט מקבילה לרצפה ולמשוך את המשקל כאשר הזווית הזאת בין ההגו לרצפה נשמרת עד שהמוט עובר את הברך. עם משקל מספיק כבד, אתם תגלו שגם הקוואדס עלולים להוות גורם מגביל ואוטומטית מה שיקרה זה שהתחת קודם יתרומם כדי לקצר את טווח התנועה בברך ורק אז המשקל יתנתק מהרצפה.
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
http://www.exrx.net/WeightExercises/...BDeadlift.html |
|
![]() |
![]() |