|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני משוגע על חומוס פול אוכל בערך פעם בשבוע.
זה בריא לאכול עם בצל ופיתה ככה בצד לנגב? אני יודע שהפיתה זה לא בריא אבל מרשה לעצמי פעם בשבוע |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
כללי:: אני שמנמן מגניב
עוסק ב:: להתבטל
חדר כושר: בולבול
|
![]() למה פיתה זה לא בריא?
פיתה זה לחם. אתה יכול לאכול פיתה מחיטה מלאה שזה יותר בריא וכמעט אין הבדל בטעם.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() חומוס טבעי זה אחלה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() פיתה זה בסדר גמור, חיטה מלאה עדיף.
חומוס זה מקור לחלבון (ביחד עם פיתה זה חלבון מלא - דגנים וקטניות) ומקור לשומן איכותי.
"פושעי אוסלו \ ההתנתקות לדין" "החיטוב שלך זה 80% תזונה המסה שלך זה 80% אימונים החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים" ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) : http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg "סמים הם סטרואידים לנשמה" נמרוד מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אתה ממליצים לאכול או לא?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() כן יוצא שכן
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל ראשי
|
![]() אם זה מתאים לך מבחינת כל הערכים בהתאם לארוחה רגילה שלך לפי התפריט אז כן. רק שיהיו את כל אבות המזון בכמות הנכונה.
ופול אם אין לך חוסר באנזים G6PD אין לך בעיה לאכול חופשי (אם היתה לך היתה יודע) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ועם הוא מעוניין לעבור בדיקת דם לראות עם חסר לו מהאנזים הזה אז אני אחדד את דברך, זוהי בדיקה המבוצעת על דם היקפי ומהוהבדיקת סקירה לנוכחות חסר אנזים G6PD . זהו חסר גנטי הנפוץ ביותר בין יוצאי המזרחהתיכון, בעיקר בקרב הכורדים. מאחר וחסר זה קשור בכרומוזום X, הוא בא לידי ביטוייותר אצל גברים. כתוצאה מהחסר באנזים זה, כדוריות הדם האדומות אינן יכולות לתקן אתעצמן תחת מצבים של חסר חמצן. ישנם מספר מצבים כמו חשיפה למאכלים מסויימים (פוליפבה, "פול") או צריכת תרופות (כינין, תרופות המכילות סולפה) הגורמים להמוליזהוהורסים את כדוריות הדם האדומות בצורה קשה. חשוב ביותר לבני משפחה בעלי היסטוריהשל רגישות לפולי פבה להיבדק על מנת לודא באם הם נשאי תכונה זו. בדיקת מוטולסקינותנת את התשובה, ובמידה והינה חיובית, על הנשא להתייעץ עם המטולוג לקבלת מידעמדוייק באשר לתרופות או מאכלים מהם צריך להמנע.
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() לי יש חוסר ב G6pd ..
וגם להרבה מהמשפחה שלי .. אבל מה שמוזר זה שדוד שלי אכל פול עד גיל 18 בערך והוא G6pd .. לא קרה לו כלום. ואני לא כורדי .. אני עיראקי ![]() |
![]() |
![]() |