|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() היום עשיתי פולי תחתון במכון כושר והמדריך אמר לי שאני דופק את הגב- ישבתי כך שאני קצת "נשען" אחורה, הוא אומר שהגב צריך להיות ישר לחלוטין אבל כשאני יושב עם הגב ישר לחלוטין דווקא אני מרגיש את העומס.
אז איך באמת צריך לשבת בפולי תחתון? גב ישר או קצת מוטה אחורה?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אם זה פולי תחתון ללא תמיכה לחזה (ממה שהבנתי שזה כזה) המצב הכי אידיאלי לשבת זה קודם כל לשמר לורדוזה מותנית(מקווה שאתה יודע מה זה , זה העקומה הטבעית של הגב), ובאופן עקרוני אם אתה לא רוצה עומס על הגב אל תעשה תנועות עם הגב אלא רק עם הידיים , ואל תקח כל פעם את הגב אחורה בסוף תנועה.. קיצר אם כואב לך הגב אל תעשה צ'יטינג ותעבוד נקי... :]
מקווה שעזרתי ![]()
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() זה השקע שיש לך בין התחת לשאר הגב.. (עכשיו אתה מבין?
![]() ואגב זריזי , גם עם שמירה על לורדוזה יש אפשרות לכאבי גב, זה לא תורה מסיני הדברים האלה.
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() ישנם מקרים שגם שמירה על לורדוזה מותנית לא תמנע מאיתנו כאבים בגב תחתון, זה לא הגנה של 100% בכל מקרה, מה שכן זה תמיד מומלץ כי זה באופן אוטומטי מוריד את העומס על חוליות הגב התחתון, אבל יש כוחות אחרים חוץ מכוחות דחיסה (הכוחות ששמירה על לורדוזה מקטינים).. ויש הרבה פציעות שיכולות להגרם בגב תחתון , ואם רק נשמור על לורדוזה זה לא אומר שנוכל להצליח לשמור עלינו מכולן בכל מצב..
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ברור שיהיה לחץ כלשהו על העצמות באימון אבל לא משהו רציני |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() רציני או לו זה כבר שיקול שלך.. וזה יחסי.. וזה גם משתנה מתנועה לתנועה מתרגיל לתרגיל ממשקל למשקל..
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |