|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Guest
|
שומן, משנה מאיפה?
התחלתי עכשיו להיכנס לעניין של תזונה נכונה ותפריטים קבועים.....
הבנתי כמה שהשומן הוא חשוב! אבל לא הבנתי למה רוב האנשים מעדיפים בתפקיט שלהם מצד אחד שהכל יהיה 0% שומן ומצד שני הם שותים כוס שמן פעם ביום (סתם דוגמא)! אי אפשר פשוט לאכול מזון עם נגיד 5% שומן ולחסוך מעצמי את כוס השמן? |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
תאריך הצטרפות: Oct 2006
הודעות: 4,142
כללי:: עד מתי?
גיל:: 21
עוסק ב:: טכנאי תקשורת
חדר כושר: קאנטרי באר שבע
|
![]() הכל שאלה של איזה שומן אתה צורך....השומן מתחלק להרבה סוגים ויש שומן איכותי ויש כזה שלא...למשל את השמן בטונה אתה לא רוצה לשתות , אבל כפית שמן זית תהיה לטובה
ככה גם שומן מאבוקדו,טחינה,חומוס,שקדים,אגוזים,זרעי פשתן וכו' ....הם נחשבים לאיכותיים.... הנושא נטחן בפורום תריץ חיפוש ותלמד
__________________
![]() ![]() עד מתי ספטמבר 07?:cry_1: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
השומן בגבינות הוא שומן רווי |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אנחנו אוכלים מוצרים עם 0% שומן, כדי שהמתבוננים מהצד יוכלו לצחוק עלינו שאחנו כוסיות - למרות שאנחנו אוכלים פי 2 יותר קלוריות ושומן מהם על בסיס יומי
![]() בשורה התחתונה, שומנים מתחלקים ל-3 קטגוריות עיקריות: 1.שומן רווי 2.שומן רב-בלתי רווי 3.שומן חד-בלתי רווי התפלגות אידאלית של צריכת השומן תהיה שליש שומן רווי, שליש שומן רב בלתי רווי ושליש חד בלתי רווי. לתשומת ליבך - רוב המאכלים המכילים אחוז שומן גבוה, כגון מוצרי חלב ובשר, מכילים שומן שהינו ברובו רווי, ועל מנת לנתב את צריכת השומן כך שתכלול יותר שומנים מהסוג הרב והחד בלתי רוויים - אנו בבוחרים בסוגי שמן המכילים אותם בכמות הנחוצה לנו - כגון שמן זית, שומשום, זרעי פשתן, אבוקדו, אגוזים למיניהם וכו'. אם משהו עדיין לא מובן, תשאל בכיף. יותם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() הבנתי, תודה רבה
|
![]() |