ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 19-05-07, 17:21   #1
Moshe
Banned

ברירת מחדל למה שמו תזבל הזה באתר :\?

http://israelbody.org/Index.asp?Arti...&CategoryID=81

חצי משם לא נכון בשיט
לא חבל :|
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 17:26   #2
מתן18
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי MosheB

חצי משם לא נכון בשיט
איזה וויכוח הולך להיות עכשיו וואי..:glare:
מתן18 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 17:31   #3
Moshe
Banned

אין שום וויכוח חצי ממה שהיא רשמה שם לא משהו :\
ואוסנת הראל בישראלבאדי לאן ירדנו
ישן 19-05-07, 17:33   #4
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

ציטוט:

חצי משם לא נכון בשיט
משפט אחד מגל T. ואתה כבר חושב שמוסכמות מוכחות ועובדות של שנים זה בולשיט מעניין עד מאוד... והכי חשוב זה כדאי שמישהו יעדגן את MR. גרנות שהשיטה שלו לא באמת עובדת....בעעע
chivas90210 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 17:35   #5
Mazoz3
חבר פעיל

כללי:: תלמיד תיכון

ציטוט:
אין שום וויכוח חצי ממה שהיא רשמה שם לא משהו :\
ואוסנת הראל בישראלבאדי לאן ירדנו
מה לא נכון שמה ?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי chivas90210
משפט אחד מגל T. ואתה כבר חושב שמוסכמות מוכחות ועובדות של שנים זה בולשיט מעניין עד מאוד... והכי חשוב זה כדאי שמישהו יעדגן את MR. גרנות שהשיטה שלו לא באמת עובדת....בעעע
חח מזל טוב XD
Mazoz3 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 17:36   #6
Moshe
Banned

ציטוט:
למה לא עובדת חח?
ולא קשור לגל.ט קראתי את המחקרים המלאים
למי אני האמין לאוסנת הראל(שרק לפי האתר שלה אפשר להבין שהיא לא רצינית)
או למחקרים של אוניבסיטאות ידועות בעולם וכדומה?
ישן 19-05-07, 17:38   #7
Moshe
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי mazoz3
מה לא נכון שמה ?

חח מזל טוב XD
הח"ח עם ה6 ארוחות ביום
והארוחת בוקר
וכמות המזון שנאכל
ישן 19-05-07, 17:39   #8
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

ציטוט:
למה לא עובדת חח?
ולא קשור לגל.ט קראתי את המחקרים המלאים

אני עדיין אין לי מושג מי זאת אוסנת הזאת וזה גם לא מעניין אותי....אבל הנקודות שציינה נכונות ביותר ומתאימות לכל אדם רגיל אפילו מי שלא מתאמן.... וכן בבסיסה היא דומה לתוכניות של גיל.
ישן 19-05-07, 17:42   #9
Moshe
Banned

ציטוט:
אני עדיין אין לי מושג מי זאת אוסנת הזאת וזה גם לא מעניין אותי....אבל הנקודות שציינה נכונות ביותר ומתאימות לכל אדם רגיל אפילו מי שלא מתאמן.... וכן בבסיסה היא דומה לתוכניות של גיל.
אשמח לראות שחור על גבי לבן
ישן 19-05-07, 17:44   #10
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל

ציטוט:
ל
עזוב את האתר זה שהיא לא נותנת סימוכים בכזה מאמר זה לדעתי מטופש מאוד

THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 17:45   #11
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

"לא כמות הקלוריות שתאכלו תקבע אם תרדו במשקל או לא"

בסדר chivas, הבנתי ששום הוכחה בעולם לא תשכנע אותך בשום דבר ומצידי תמשיך לחיות עם האמונות שלך. אבל אתה רוצה להגיד לי שמישהי שאומרת כזה משפט יודעת משהו מהחיים שלה?

עכשיו ראיתי- זאת הליצנית של הדיאטה הפרו-מטבולית. היתה לה איזה כתבה אידיוטית בynet שאני אפילו לא זוכר על איזו שטות היא היתה.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 18:00   #12
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

אז היה לה מישפט פתיחה גרוע.... SO WHAT :laugh:
אבל אחרי זה היא גם ככה מדברת על מאזן קלורי יומי....
לא אמרתי שהיא לא מפגרת, רק אמרתי שלפי דעתי הנקודות שלה דיי נכונות בקשר למטאבוליזם..

מה גם שיש לי טיאורית קונספירציה לגבי זה --- כמה אנשים שלא מהפורום כבר קוראים את כל המאמרים האלה?? ניראה לי פשוט ההנהלה רוצה לעורר פה פוסטים בפורום.......
ישן 19-05-07, 18:02   #13
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
אז היה לה מישפט פתיחה גרוע.... SO WHAT :laugh:
אבל אחרי זה היא גם ככה מדברת על מאזן קלורי יומי....
לא אמרתי שהיא לא מפגרת, רק אמרתי שלפי דעתי הנקודות שלה דיי נכונות בקשר למטאבוליזם..
והוכחות שלך... איפה ומה הן? שבן אדם סוס אמר את זה, או שאנשים לרוב נוהגים ככה וחושבים ככה, אז זה בוודאי נכון?
תגיד לי משהו צ'יוואס, האם אתה מעדיף לחשוב שמה שהאמנת בו כל חייך הוא נכון למרות שמוכיחים לך שהוא לא, רק בגלל שהאמנת בזה כל הזמן ופשוט קשה לשנות את התפיסה שלך?
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-05-07, 18:07   #14
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
והוכחות שלך... איפה ומה הן? שבן אדם סוס אמר את זה, או שאנשים לרוב נוהגים ככה וחושבים ככה, אז זה בוודאי נכון?
תגיד לי משהו צ'יוואס, האם אתה מעדיף לחשוב שמה שהאמנת בו כל חייך הוא נכון למרות שמוכיחים לך שהוא לא, רק בגלל שהאמנת בזה כל הזמן ופשוט קשה לשנות את התפיסה שלך?

האמת שאני דיי מחשיב את עצמי לעכבר מעבדה... וכל מה שאני מציע פה הוא על ניסיון אישי שלי עליי ועל אנשים אחרים , אז לא אני לא איזה דוקטור באחד הפקולטות במרילנד או וואטאבר, אבל אני כן יודע מה עובד עלי טוב או לא.... אם אתם רוצים אני יכול לירשום בכל סוף פוסט את הסימוכין שלי האישי אבל מישום מה זה עדיין לא יהיה לכם אמין.... ותהיה בטוח שניסיתי בחיי גם דברים שלא היו ניראים לי בכלל בהצצה ראשונית עליהם....
ישן 19-05-07, 18:09   #15
Moshe
Banned

חחח בא לי לשלוח לה מייל אבל אין לי כוח אליה
ישן 19-05-07, 18:15   #16
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

הו....ועוד משהו BULLET אני יודע ורואה שאתה בן אדם משכיל וכבודך מונך במקומו, אני דבר ראשון מחפש פוסטים שלך ושל משה ושל גלT כדי למצוא ריענונים ודברים חדשים, אבל ביניינו כמה אנשים כבר הובלת לדיאטת החלום שלהם ? כמה אנשים מעל גיל 35 הצלחת להביא לירידה במישקל ולמאזן קולסטרול טוב? אני לא מדבר על ילדים בניי 16 עם טוסט. בשמיים ומטאבוליזם ברמות גבוהות שרק מחכים ליפרוץ החוצה.... אז אל תיקח כל פוסט שלי כהיתנגדות וכאנטי שובר מוסכמות, פשוט קשה לעבוד אחרת עם האוכלוסיה שאני עובד איתה....
ישן 19-05-07, 19:57   #17
m0she
מנהל מחלקת התזונה

אני אנסה להסביר למה אני חושב בכל זאת שנסיון אישי עשוי להטעות אותנו ומה היתרון במחקר.

יש בעיה מאוד רצינית כשאנחנו מנסים דברים על עצמינו. קודם כל, אין קבוצת ביקורת מולינו שאפשר לבדוק עליה פלצבו למשל אם זה תוסף. דבר שני, אין לנו מכשירי מדידה אמינים כמו Dexa למשל בשביל לבדוק באיזו שיטת הזנה אנחנו עולים פחות בשומן ויותר בשריר. דבר שלישי, יש בעיה רצינית לבודד משתנים. למשל, נניח שהוספנו 20 גרם גלוטמין ביותר לתפריט וראינו שיפור. אין לנו כלים לבדוק האם השיפור נבע מתיסוף הגלוטמין או סתם כי אכלנו יותר קלוריות וחלבון. מעבר לזה שאנחנו חשופים להמון דברים ביום יום כך שקשה להגיד מה עוזר ומה לא. ישנן עוד בעיות אבל זה היה על קצה המזלג, כדי להבהיר את הנקודה.

מחקרים הם דרך סיסטמטית ויעילה לבדוק מה באמת עובד ומה לא, בצורה מובהקת מבחינה סטטיסטית מול שיטות אחרות ועל אוכלוסיה של אנשים ולא אדם אחד. אתה טועה לחשוב שאני מאמין לאיזה פרופסור רק כי הוא פרופסור. אני מאמין בגלל שניסו את זה על אנשים ומדדו בצורה מאוד מדוייקת ומאוד יעילה את הפרמטרים הרלוונטיים. אני לא מאמין לפרופסור, אני מאמין למדידות ולנסיון - בדיקות כמו שאתה מנסה לעשות אבל לפי דעתי מפספס בדרך. היתרון של הפרופסור נכנס בנקודה שהוא יכול להציע מכניזם שיסביר את הממצאים שלו ושאני אוכל ללמוד ממנו מה גורם לתופעות שונות ומכאן להניח יסודות להבנה וחשיבה הלאה בתחום.

MosheG@israelbody.org
ישן 19-05-07, 20:14   #18
chivas90210
משתמש ותיק

הסמל האישי שלchivas90210

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
אני אנסה להסביר למה אני חושב בכל זאת שנסיון אישי עשוי להטעות אותנו ומה היתרון במחקר.

יש בעיה מאוד רצינית כשאנחנו מנסים דברים על עצמינו. קודם כל, אין קבוצת ביקורת מולינו שאפשר לבדוק עליה פלצבו למשל אם זה תוסף. דבר שני, אין לנו מכשירי מדידה אמינים כמו Dexa למשל בשביל לבדוק באיזו שיטת הזנה אנחנו עולים פחות בשומן ויותר בשריר. דבר שלישי, יש בעיה רצינית לבודד משתנים. למשל, נניח שהוספנו 20 גרם גלוטמין ביותר לתפריט וראינו שיפור. אין לנו כלים לבדוק האם השיפור נבע מתיסוף הגלוטמין או סתם כי אכלנו יותר קלוריות וחלבון. מעבר לזה שאנחנו חשופים להמון דברים ביום יום כך שקשה להגיד מה עוזר ומה לא. ישנן עוד בעיות אבל זה היה על קצה המזלג, כדי להבהיר את הנקודה.

מחקרים הם דרך סיסטמטית ויעילה לבדוק מה באמת עובד ומה לא, בצורה מובהקת מבחינה סטטיסטית מול שיטות אחרות ועל אוכלוסיה של אנשים ולא אדם אחד. אתה טועה לחשוב שאני מאמין לאיזה פרופסור רק כי הוא פרופסור. אני מאמין בגלל שניסו את זה על אנשים ומדדו בצורה מאוד מדוייקת ומאוד יעילה את הפרמטרים הרלוונטיים. אני לא מאמין לפרופסור, אני מאמין למדידות ולנסיון - בדיקות כמו שאתה מנסה לעשות אבל לפי דעתי מפספס בדרך. היתרון של הפרופסור נכנס בנקודה שהוא יכול להציע מכניזם שיסביר את הממצאים שלו ושאני אוכל ללמוד ממנו מה גורם לתופעות שונות ומכאן להניח יסודות להבנה וחשיבה הלאה בתחום.

יש דברים בגו....
אבל מיצד שני אתה לא יכול גם לישלול את דרך העבודה שלי\מחשבה שאומנם לוקחת בחשבון נתונים חשובים ולא פופלארים בעניי רוב האטלטים הממוצעים פה - כמו סטרס- קורטיזול שעות שינה, חיבור נפש וגוף(יוגה..) ועוד רבים שאותם אף פעם לא אוכל לאמוד\לימדוד במדוייק כמו במחקרים אבל כן אוכל לקבל תמונה כללית על השינוי המיתבצע.....(אתה יורד לסוף דעתי?)
ישן 19-05-07, 20:47   #19
m0she
מנהל מחלקת התזונה

אני לא מסכים שאי אפשר לבדוק את הפרמטרים האלה. למשל - אפשר לתת לאנשים לעשות יוגה ולקבוצה אחרת לעשות פעילות מתונה אחרת אבל לא ספציפית כמו יוגה, ולראות אפקטים פסיכולוגיים וכו'. קורטיזול ושעות שינה ודאי שהם מדד שניתן לבדוק והמדדים גם נחקרים. נושא הגוף-נפש אפילו מאוד פופולרי בשנים האחרונות. אני לא אומר שאסור לאכול 6 ארוחות ביום למשל, אני אומר שזה פשוט לא יעיל יותר מ3 לפי הראיות שעומדות כיום. אם זה נוח לך, לך על זה. אבל אין סיבה לנמק את זה בטעוני תועלת, אלא בנימוקי נוחות.

בגישה שלך, אתה עשוי להקפיד על 10 דברים כשמתוכם רק 1 עובד מפני שאתה מסתכל על תמונה כללית ולא מבודד משתנים. בדיקה ספציפית של משתנים עוזרת לנו דווקא לעשות חיים קלים.

MosheG@israelbody.org
ישן 19-05-07, 20:55   #20
gil-Nissim
חבר פעיל

הסמל האישי שלgil-Nissim

ציטוט:
אז בוא נישמע למה השיטה שלו לא עובדת ?
שחכתי שאיזה ילד שקרא כמה מאמרים ניהיה מבין גדול בתנוזה..
בוא נישמע למה השיטה שלא לא טובה.