|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2006
הודעות: 1,471
עוסק ב:: גויאבות, מישמיש... ירקות, פירות.
|
![]() כשרמות הגליקוגן בגוף נמוכות עד כדי הפקת אנרגיה של הגוף מתאי השומן,
מהיכן מגיעה בדיוק הסכנה של איבוד שריר בזמן חיטוב? אני רוצה להבין לעומק את העניין, אז רק מי שמבין 100%.
__________________
הייתי פה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מושעה
|
![]() כשהגירעון הקלורי גדול מידי והגוף מתחיל להשתמש במאגרי החלבון גם לאנרגיה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() קודם כל, תמיד יש הפקת אנרגיה משומן (במנוחה שומן הוא מקור השומן העיקרי). ככל שרמות הגליקוגן נמוכות יותר, יש יותר שימוש בשומן.
הסכנה מגיעה מזה שתמיד צריכים כמות מסויימת של גלוקוז בגוף - יש תאים שחייבים גלוקוז, למשל: כדוריות הדם האדומות. גם המח, למרות שהוא מקבל את רוב האנרגיה שלו במצבים כאלה מגופי קטון, עדיין דורש כמות מסויימת של גלוקוז. כל פעילות עצימה באופן עקרוני דורשת גלוקוז. הגוף יכול לייצר גלוקוז בעצמו ממספר מקומות, כאשר אחד מהם הוא חומצות אמינו. כך, יש פירוק חלבון על מנת לייצר גלוקוז (גם הסביבה ההורמונלית תומכת בפירוק חלבון). הצריכה המוגברת של חלבון בדיאטות כאלה אמורה למנוע פירוק של שריר בכך שיהיו מספיק חומצות אמינו שיגיעו מהתזונה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2006
הודעות: 1,471
עוסק ב:: גויאבות, מישמיש... ירקות, פירות.
|
![]() ציטוט:
__________________
הייתי פה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() 3-3.5 ג' חלבון לק"ג משקל גוף
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2006
הודעות: 1,471
עוסק ב:: גויאבות, מישמיש... ירקות, פירות.
|
![]() ציטוט:
בשביל אדם עם תפריט של 1500 קל' סה"כ, זה קצת בעייתי. 2-2.5 גר' חלבון לכל ק"ג, לא מספיק?
__________________
הייתי פה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() שוב, זה תלוי בכמות הפחמימות (אבל גם בגרעון סה"כ ובאחוז השומן). 2.5-3 זה בד"כ מספיק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מושעה
|
![]() אף פעם לא הבנתי למה אתם מחשבים פר קילו משקל גוף ולא פר קילו מסה רזה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Feb 2008
הודעות: 1,508
כללי:: שרירים גדולים,לא שחיף....
גיל:: שחייה תחרותית+חדר כושר
|
![]() מחשבים לפי מסת שריר נקייה...(רזה)
__________________
טרקס סוס הוא הילד הכי הומו בפפורום ויש לו היקף 16 |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|