|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() שלושתם פחמימות, את שלושתם אפשר לשלב מצויין עם חזה עוף וסלט וביכלל עם קמעת כל דבר אחר..
אלו שלושת הפחמימות הנצרכות ביותר (חוץ מלחם) מי מבין השלושה עדיף, ומה ההיבדל בינהם..? לא רק למפתחי גוף אלא ביכלל לכל אדם מה נחשב כיותר טוב..? אצלי אורז ופסטה מככבים במקום הראשון, פעם בא לי זה פעם בא לי זה את שניהם אני נורא אוהב, תפוחי אדמה פחות...
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מושעה
|
![]() אורז מלא זה מצויין אם הרבה סיבים.
פסטות גם בן זונה..תפוחי אדמה טעים אבל פחות מומלץ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() מה עם כוסמת?
מקום ראשון פסטה, שני כוסמת |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אצלי זה בורגול ותפוחי אדמה P: שונא פסטה.
לדעתי אין הבדל משמעותי בינהם... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() מפתחי גוף פחות אוכלים פסטה אם ביכלל ואוכלים יותר אורז מלא וכדומה נכון..?
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() אורז ופסטה מקום ראשון !
אבל צריך לגוון,כצת מפה,כצת משם, ויוצא פשוט טיפ טעם ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
תאריך הצטרפות: Nov 2005
הודעות: 0
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
לעומת זאת תפוח אדמה לא יוצא כ"כ הרבה, אבל טעים ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() ומה עם פתיתים?
וכוסמת כמו שציינו זה גם טוב וכמעט ככה רושמים |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
![]()
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() יש גם קינואה ויש עוד הרבה פחמימות בריאות
פסטה אם כבר אז מחיטת דורום ואורז או בסמתי או חום(מלא) בקשר לתפוח אדמה הרבה חילוקי דעות בגלל הא"ג , אפשר לאכול עם מוסיפים ירקות וכדומה שמאזנים את הא"ג אבל בכל מקרה הא"ג הזה גם אם הוא נכון התוצאות כאלה מזעריות... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() במקרה והיתה מוסיף היתי נעלץ לפתוח משתמש חדש,לא רוצה להיסתובב אם מוניתין שלך ![]() אה ויש גם בטטה 20-30% פחמימות בבטטה מבושלת ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]() בפיתה יש מלא פחמימות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() כל הפחמימות הללו הן פחמימות עמילניות, אין בינהן הבדל. ההבדל בין מקורות המזון כמו שכבר ציינו, הוא בהרכב הסיבים התזונתיים. ככל שיש יותר סיבים תזונתיים במזון, כך האינדקס הגליקמי נמוך יותר. כך למשל באורז מלא יש יותר סיבים תזונתיים וא"ג נמוך יותר לעומת תפוחי אדמה.
אפשר אם ככה להבין, שאם תוסיף בעצמך את הסיבים (ירקות למשל), אז ההבדל בין האינדקסים של המזונות יהיה זניח. ישנם הבדלים נוספים ברכיבים תזונתיים שונים, כמו ריכוזי נתרן/אשלגן, מינרלים וויטמינים נוספים שאם אתה מספיק פדאנט, אתה תתחשב בנתונים הללו. ![]() בזמן האחרון יוצא לי לאכול הרבה תפוחי אדמה כל יום (אני מבשל בסביבות ה-500 גרם כמעט כל יום). הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר קל מאשר בישול פסטה למשל. אני פשוט חותך לקוביות וזורק לתוך סיר מים עם מלח. לא צריך לערבב, לא צריך לדאוג לתפוחי אדמה (בניגוד לספגטי, שצריך כל שניה לערבב כדי שהספגטי לא ידבקו בינהם). אם מתחשק לי בהחלטה של רגע, אני אפילו יכול להפוך את קוביות התפוחי אדמה לפירה. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() שלתפוחי אדמה מתוקים יש ערך גליקמי נמוך יותר...
בקשר לאורז, אורז סושי, וסוגי אורז Parboiled, שאתה גם מבשל בקצרה נחשבים עם א"ג נמוך (היה לי פעם עמוד שלם של הסבר על זה). פסטה היא מחיטת דורום, זה מה שנהדר בה. כל הנ"ל במאסה, תתפנן! בחיטוב, מאידך גיסא.... :'( |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
__________________
People who say it cannot be done should not interrupt those
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אני מת על תפוחי אדמה מטוגנים ככה עם פרגיות,יוצא משהו טעים רצח.
|
![]() |
![]() |