ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 13-08-10, 10:55   #1
tomer90
חבר פעיל

ברירת מחדל שאלה לגבי ניפוח

אפשר לעשות ניפוח רק לשריר אחד??
כאילו אני מרוצה מקצב ההתקדמות של רוב השרירים שלי חוץ מהחזה, כרגע אני עושה את כל התרגילים שלי 4x8 אז רציתי רק את התרגילים של החזה להוריד ל4x4, אז רציתי לדעת אם זה אפשרי/כדאי ואיך זה ישפיע על היד אחורית, אם הניפוח ישפיע גם עליה או שלא כדאי כי אז היא תיהיה עייפה מידי לתרגילים שלה או לא יודע מה.
תודה.
tomer90 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-08-10, 11:08   #2
אנדרוליזם
חבר פעיל

עוסק ב:: מחובר 24 שעות למזרקים
חדר כושר: Go Kartiv

עבודה עם משקלים כבדים יותר בחזה (בנץ' פרס למשל) = ניפוח בחזה.
טוב?
אנדרוליזם מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-08-10, 11:14   #3
tomer90
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אנדרוליזם צפה בהודעה
טוב?
אני יודע שצריך משקלים כבדים יותר בגלל זה אמרתי 4x4 כי אם אני עושה פחות חזרות אז כמובן שאני אוכל להרים יותר אה ומשהוא ששכחתי להגיד אין לנו בנץ' במכון, אל תשאלו למה סיפור ארוך ולא אני לא יכול לעזוב את המכון לא כרגע בכל אופן, אז מה שאני עושה זה:

את זה:

(רק שאני עושה את זה בעמידה)
ואותו דבר כמו למעלה בעמידה יד-יד(זה מה שעשיתי אימון אחרון אבל צריך לשנות את הגירוי אז אני מחפש כרגע תרגיל אחר לעשות, אם למישהוא יש תרגיל טוב מוזמן לחלוק).
אבל עדיין אתה לא עונה לי על השאלה, זה אפשרי/כדאי/איך זה ישפיע על השרירים האחרים שפועלים גם כמו יד אחורית?
ישן 13-08-10, 11:52   #4
tomer90
חבר פעיל

תמונה ראשונה: http://www.exrx.net/AnimatedEx/Pecto...tandingFly.gif
תמונה שניה: http://www.exrx.net/AnimatedEx/Pecto...BSeatedFly.gif
לא יודע למה זה מחק לי את התמונות.....
ישן 13-08-10, 12:01   #5
אנדרוליזם
חבר פעיל

exrx לא מאפשרים להעתיק מהאתר שלהם.
הבנתי שזה "פרפר בדאמבלים".
ישן 13-08-10, 12:53   #6
Fatboy
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלFatboy

חדר כושר: bline
שלח הודעה דרך MSN אל Fatboy

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אנדרוליזם צפה בהודעה
טוב?
lol
the trading of true freedom for treats from our corporate oligarchs demonstrates a spirit worthy of animals and not humans. To sell short your divine inheritance only causes the dark cancers of ignorance and fear to grow collectively among us all - I.O.U
Fatboy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-08-10, 13:11   #7
אנדרוליזם
חבר פעיל

צריך לדעת לדבר בשפה שלהם
פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ
ישן 13-08-10, 14:09   #8
Godfather
חבר פעיל

חדר כושר: אונ' ת"א

4 חזרות עובדות יותר על שיפור כוח ופחות היפרטרופיה (ניפוח). ככה שתישאר עם ה-8 חזרות לסט, רק תעשה קצת יותר סטים. באופן כללי זה לא נכון לתת אותו מס' סטים לכל השרירים. שריר גדול דורש יותר סטים משריר קטן יותר.
Godfather מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-08-10, 14:43   #9
tomer90
חבר פעיל

אנדרוליזם- לא יודע באיזה שפה אתה מדבר אחי אבל אל תעשה ממני מטומטם אני לא איזה מישהוא שאתמול התחיל להתאמן בסדר?.
Godfather- תגיד המאמן שלי במכון הקודם אמר לי שיותר מ-16 סטים על אותו שריר זה כבר עושה נזק מאשר טוב, מה אתה אומר?
ואיך אתה היית מחלק את הסטים באימון? בכללי כאילו, על יד אחורית/קידמית וכו' כאילו תראה יש לי 3 תרגילים על יד אחורית, 3 על קידמית, 3 חזה, 2 כתפיים, 3 רגליים ו-3 על גב, איך היית מחלק את הסטים, כאילו כמה סטים וכמה חזרות כל תרגיל כשהמטרה זה ניפוח.
ד"א ניפוח ושיפור כוח זה לא אותו דבר?? לפי מה שהמאמן שלי אמר לי יותר חזרות,פחות משקל=סיבולת, פחות חזרות, יותר משקל=ניפוח(שזה שיפור כוח לפי מה שהוא אמר לי)
ישן 13-08-10, 15:12   #10
Godfather
חבר פעיל

יותר מ-16 זה בהחלט מוגזם לרוב המתאמנים. לדעתי עד 10 לשריר גדול זה בסדר, אפשר גם קצת פחות כמובן.

התרגילים לא משנים, משנה רק מס' הסטים (כלומר באופן עקרוני שני סטים של שני תרגילים שווים לארבעה סטים של תרגיל אחד). וכשאני מדבר על מס' סטים אני מתכוון לשקלול של כל התרגילים יחד. 4-5 סטים לשריר קטן ו-7-10 לשריר גדול זה די בסדר.

לגבי טווח חזרות:
1-6 חזרות: המרכיב העיקרי שמפותח הוא כוח.
8-12 חזרות: המרכיב העיקרי שמפותח היא היפרטרופיה ("התנפחות").
15 ומעלה - סיבולת שריר.
כשמדובר על טווח חזרות ומשקלים, יש להגיע לכשל (כלומר אי אפשר להמשיך עוד). כלומר אם אתה רוצה היפרטרופיה, "תכוון" לכשל אחרי 8-12 חזרות.

זה לא אומר שאם אתה עובד על 10 חזרות אז הכוח לא ישתפר ואם אתה עובד על 4 חזרות לא תהיה היפרטרופיה, פשוט לכל מרכיב יש את הטווח האידיאלי שלו.
ישן 13-08-10, 15:48   #11
tomer90
חבר פעיל

לגבי מה שאמרת שהתרגילים לא משנים, זה לא הכי נכון, תקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שאני יודע אם כרגע אני עושה 12 סטים לחזה 4 כל תרגיל אז זה שונה אם אני אעשה את זה ב-6 סטים עם שני תרגילים כי הגוף יתחיל להתרגל לגירוי ופחות יתפתח, המטרה של גיוון בתרגילים היא לגוון בגירוי שהשריר מקבל וכך לקבל תוצאה מקסימלית מהאימון.
אתה מוכן להסביר לי מה ההבדל בין פיתוח כוח לבין היפרטרופיה?? כי שני הדברים האלה זה תוצאה אחד של השני, אתה רוצה להגיד לי שאני יכול לעבוד יותר על ניפוח מאשר על כוח? ניפוח זה לא משהוא שבא בעקבות כוח?.
לגבי מספר הסטים אני עושה כרגע 12 סטים כמעט לכל השרירים חוץ מכתפיים שלהם אני עושה 8, עכשיו אם באמת הכי הרבה שאפשר זה 16 לכל שריר המטרה שלי היא לשאוף למשהוא קצת פחות מ-16 לא 7-10 כי כל סט זה עוד עבודה לשריר לא?.
תודה על ההתיחסות.
ישן 13-08-10, 16:51   #12
Godfather
חבר פעיל

אתה אכן טועה. השריר לא מתבלבל מתרגילים שונים ומקבל את אותו הגירוי. ההבדל בין התרגילים הוא התרומה של שאר השרירים. כך למשל החזה יותר דומיננטי בפרפר לעומת לחיצת חזה שם יש עזרה רבה של הטרייספס (יד אחורית).

כמו שאמרתי, כל המרכיבים גדלים בכל טווחי החזרות, אבל לכל מרכיב יש את הטווח האופטימלי שלו. זה עניין פיזיולוגי וכך בנויה הרקמה. כדי לנסות להבין, תסתכל על מרימי המשקולות האולימפיים לעומת הבודי-בילדרים. הבודי-בילדרים הרבה יותר גדולים ממרימי המשקולות, אך מרימי המשקולות מרימים משקלים כבדים מהם.

ולגבי מס' הסטים - צריך גם לדעת לא להתאמן יותר מדי. אני לא מכיר אותך ולא יודע איך אתה עובד ומה הנתונים שלך אבל 16 סטים זה הרבה יותר ממה שהמתאמן הנורמלי צריך.
ישן 13-08-10, 17:09   #13
tomer90
חבר פעיל

לא, 16 זה הרבה, אני מסכים בגלל זה אני לא עושה יותר מ-12 סטים, תראה אני 1.87, 71 קילו מבנה גוף רזה אני לא שחיף, כאילו בין רזה לבינוני, לא יודע.
בוא נגיד ככה מאיזה בחינה 12 זה יותר מידי כי לפי מה שאני מבין ממך 12 זה סבבה, מאיזה בחינה זה יותר מידי, כי שמע אני אחרי הסט ה-12 מרגיש שוואלה מיציתי את כל מה שהיה לשריר לתת או לפחות 90%, במיוחד באימונים על הידיים כנראה בגלל שזה שריר יותר קטן מהחזה.
ועוד שאלה איזה תרגיל שלישי היית ממליץ לחזה? כאילו אני עושה את 2 הראשונים למעלה שנתתי שם לינקים 4x8 ואני רוצה עוד אחד במקום היד-יד מה שכתבתי שם.
וד"א תודה רבה על כל העזרה עד עכשיו.
ישן 13-08-10, 17:21   #14
Godfather
חבר פעיל

כרגע לפי הנתונים שלך אין שום סיבה שתגיע ל-12 סטים. אל תקפוץ מעל הפופיק. אתה פשוט לא צריך עדיין להגיע לכמות סטים שכזאת, כמו שאתה לא צריך לנסות ישר לחיצת חזה של 100 קילו. הכל בהדרגה.

שני תרגילים לחזה זה מספק בהחלט, לא צריך עוד תרגיל.
ישן 13-08-10, 17:53   #15
tomer90
חבר פעיל

אתה חושב שאני אתפתח יותר אם אני אעשה 8 סטים במקום 12?
ישן 09-12-12, 02:57   #16
ta31
חבר פעיל

כן אחי אם תעשה 8 במקום 12 אתה תתפתח יותר..
ta31 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-12-12, 10:09   #17
גשש בלש
מתחרה golden desert cup PL RAW

חדר כושר: יום טוב. בי.

ניפוח הוא תוצאה של בלבול השריר והפתעתו, כך שהסיבים הורודים נכנסים לשוק וכתוצאה מכך מתחילים להתנפח.
סיבים ורודים - אחראים על ניפוח והחיטובים.

הבנת?
ישן 09-12-12, 11:06   #18
No_Troll
חבר פעיל

אבקת ניפוח תעשה את העבודה.
No_Troll מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה