|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אני מתאמן הרבה בחדר כושר אבל לצערי לא היה התקדמות.
לקח לי הרבה זמן להבין מה לא בסדר בתזונה שלי .... בתקופה האחרונה התחלתי לשחות ולאכול מייד אחרי השחייה חלבון בצורה של טונה או גבינה וגרעינים שונים ... פתאום רואים שהזרועות שלי ממש גדלו והגוף מתעצב ואפילו מאבד משקל(שזה טוב). אני מעוניין להמשיך במגמה הזו. לצערי אני לא אכלתי מספיק חלבון בעבר גם בגלל שאני צמחוני ולכן יש לי כמה שאלות 1) האם גרמתי נזק מסויים, ורצוי שאני יעשה בדיקות מסוימות כדי לראות אם יש לי חסרים (בדיקת דם רגילה מראה שהכול בסדר...) 2) אני מפחד קצת לאכול טונה או בייצים על בסיס יומי האם אבקת חלבון יכולה לעזור לי בזה.משהו שלא מזיק לגוף 3) כמה ביצים מותר לאכול (אני יודע שזה נושא שנשאל הרבה פעמים אבל עד עכשיו אני רואה כתבות שוניים ואני כבר לא יודע מה נכון...) 4) ראיתי שיש אבקה של סולגר אבל היא מכילה כמות קטנה באופן משמעותי משאר האבקות שאתם מוכרים גם באותו מחיר ורציתי לדעת מהי הסיבה תודה. וחג שמח ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
עוסק ב:: זיונים
חדר כושר: Holmes place
|
![]() יותר עדיף שתוכל טונה וביצים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
חדר כושר: Your R your Own Gym
|
![]() ציטוט:
בעצם אי אפשר היה להיות טבעוני עד לשנת 1860 כי היתה מקבל הרבה מחלות שקשורות לחוסר ויטמין זה. היום אפילו לחלב וליוגורטים דוחפים תוספות של ויטמין d ו a וcalcium או יותר נכון tricalcium phosphate. אז אם אתה נמנע מלאכול חלב,בשר ודגים עדיף תשלים ממולטי ויטמין(למרות שיש מחקרים שמראים שצריכת b12 כתוסף לא יעילה מספיק). 2). אם להמנע ממשהו הייתי נמנע מאבקת חלבון- הסיבה הראשונה זה תוסף תזונה ולא יכול להחליף אוכל מוצק . ביצים תאכל כמה שאתה רוצה יש מספיק מחקרים שמוציאים שם רע לשומן רווי ולאחרונה גם מחקרים שתומכים בו בריאותיות(מעלה hdl כולסטרול טוב ושומן רווי מעלה טוסטסטרון טבעי כמו ויאגרה). ואם תחפש תוסף חלבון נקי בלי צבע מאכל טעם וחומרים מגבישים אתה לא תמצא: לפחות כששאלתי על זה בארץ אמרו שאין אפשר להזמין מארה"ב אבל זה באמת באמת טבעי ולפעמים מגעיל, תלוי אם יש ממתיק טבעי. 3). כמה שתוכל- לפי רמת הטקסט רואים שאתה לא בחור "גדול", תשאף לכמה שיותר, יש פה משתמשים ותיקים כמו demon שאכלו 5 ביצים כמה כמה שנים. יש הרבה מחלוקת: Scooby טוען שהשומן הוא artery clogging fat שסותם את העורקים, lalane טען שרק ביצים מחוות "נקיות", ועוד 1001 דברים שונים: כל אחד מפתח דעה של עצמו לנושא בדיוק כמו לחלב,תוספי מזון וכו. 4. תצטרך לחכות שמישהו שמבין באבקות יגיב לך, אני אישית זכיתי בsan 2.4 kg, שוקולד שוויצרי, מתמוסס לא משהו אבל טעים... ועשה אותי עצלן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() איזה צבועים אתם "צמחוניים" עלק אוכלים דגים וביצים, שותים חלב - אבל "צמחוניים" אל תגיד שאתה צמחוני, צמחוני אמור להיות צמחוני-טבעוני, אתם סתם אחד שמסרב לאכול בשר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() צמחוני שאוכל דגים... צמחוני אתה לא. בן כמה אתה? לא כל כך חכם לרשום בכותרת צמחוני ובגוף הפוסט שאתה אוכל דגים. הייתי חייב את זה כי יש לי חברים מאוד טובים צמחוניים. אמיתיים.
על כל פנים, מזון (100 גרם / יחידה) b12 (מק"ג) דג סלמון מבושל 4.4 דג פורל צלוי 3.8 דג טונה משומר במים 3.0 דג טונה משומר בשמן 2.2 דג סול 2.5 בשר בקר רזה צלוי 2.6 חזה הודו 0.4 חזה עוף 0.3 1 ביצה קשה 0.5 גבינה לבנה 5% 0.3 כוס חלב 3% 0.6
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() כאילו כל דבר שאני יכתוב מישהו ימצא משהו אה?
טבעוני לא אוכל אף חלבון מהחי לכן הוא 100% יקבל אנמיה מחוסר ויטמין זה. צמחוני שמדי פעם אוכל קצת מוצרי חלב גם יש סיכוי גדול שהוא יפתח את המחלה אלא אם הוא בילדר וכל מה שהוא עושה זה בולע ביצים חלב דגים, אני אישית מכיר בחורה צמחונית אנמית- עכשיו תגידו לי מה יותר זול דג ב-60 שקל לקילו או כנפיים או חזה עוף ב-20. ואני לא צמחוני, את הכמות החלבון מן החי שאני אכלתי לגיל שלי, לא תמצא הרבה אנשים שאכלו כל כך הרבה- אצלי היתה שיטה tgomad ולא gomad- ודווקא בגלל עודף של חלבון מן החי אני מודע לבעיות שזה יכול לייצר כמו שיניים קהות וכו-וכל מי שיגיד אחרת שילך ללמוד קצת רפואה או תזונה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם תבדוק, תתפלא לקרוא שרוב צמחונים אינם אנמים. דרך אגב כמות מקסימלית של ויטמין b12 לא בבשר. אני לא צמחוני ולא אוכל בשר אדום. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אנשים טיפשים רובם לא תזונאים מומחים וכאשר מתחילים מעבר לצמחונות או טבעונות שוכחים מדברים כמו מחלות עד שלא מקבלים אותן. ולגבי בשר אדום.. ואי הלווי שיכלתי לאכול כל יום,פשוט באסה המחירים פה של הבקר צריך שתהיה פה אמריקניזציה עם הבשר למה 60 שקל לקילו לא כל אחד יכול להרשות, וכדי שיהיה חוסר בB-12 אתה צריך לאכול דייטה חרא במשך תקופה קצרה. חבל שאתה מוציא בקר מהתפריט שלך(ואני אומר את זה עם כל הכבור ליורובסקי). http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B12_deficiency נערך לאחרונה על ידי Lеon, 14-04-12 בשעה 22:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אבל הוא טעים ופעם או פעמיים בשנה אני אוכל כבש. B-12 יש בדגים בשפע וכמות עדירה של ויטמין הזה ישנה בפירות ים (לא כשר- לא להתנפל עלי). חוץ מזה אני אוכל עוף\הודו בערך פעמיים בשבוע ומשלים עם מולטי ויטמינים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר מתחיל
|
![]() קנה ויטמינים ופרוטאינים ואם אתה לא אוכל ביצים וטונה אתה אבוד
שחייה או הליכה זה חיטוב אם כבר אתה לא משתמש במשקולות תעשה ריצות שכיבות שמיכה יש כמה סוגים מתח וכפיפות בטן אין קיצורי דרך! לצימחוני יש ספירולינה תנסה בכל זאת להזמין |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
יש הרבה ספורטאים טבעוניים כבר עשרות שנים, אנשים בריאים וחזקים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() תלמד לקרוא. ואפילו מקורו של B12 בקורנפלס בא אפשר להגיד מהחי . רק באצות ובצדפות יש B12 ויש הרבההה מחלוקות לגבי איך בגוף קולט הויטמין ממקור צמחי יסחית למקור מהחי.
Vitamin B12 is a collection of cobalt and corrin ring molecules which are defined by their particular vitamin function in the body. All of the substrate cobalt-corrin molecules from which B12 is made, must be synthesized by bacteria. ותלמד מה ההבדל בין צמחוני לטבעוני. כי טבעוני שלא חי ביפן (צדפות,אצות) ולא אוכל B12 ממקורות כמו קורנפקלס אלא אוכל טבעי שלא עבר איבוד ע"י בני אדם ולא אוכל בשר ביצים דגים דבש - מקבל תסמינים של חוסר B12 כמו עייפות,תשישות,אנמיה,דיכאון כו. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
צמחוני התחלתי להתאמן (שחייה | אלמוג אש | תזונה ותוספים | 1 | 08-04-12 19:46 |
התחלתי צבא איך להתאמן במקביל??? דחוף | ORs | אימונים | 3 | 12-03-12 16:49 |
חדש בעניין, התחלתי להתאמן לפני שבועיים וכמו כן גם התחלתי לאכול נכון, השאלה מזה נכון? | LioR.P | תזונה ותוספים | 6 | 04-12-11 01:36 |
התחלתי בדיאטת חלבונים | matanh | תזונה ותוספים | 6 | 11-08-10 01:25 |
התחלתי להתאמן על תרגילי דגל | Mr.Bazooka | פיתוח גוף-כללי | 1 | 23-08-07 18:05 |