|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום,
רציתי להתייעץ אתכם לגבי תוכנית האימונים שלי, המצב הוא כזה: עד היום לא התאפשר לי ללכת לחדר כושר יותר מ-3 פעמים גג בשבוע בגלל העבודה... הייתי הולך פעמיים בשבוע ואם מתמזל מזלי, אז גם פעם שלישית, ותוכנית האימונים שלי היא AB עם פיצול כזה: A: חזה, יד אחורית, כתפיים B: גב, יד קדמית, רגליים עכשיו עקב שינויים בעבודה, אני אוכל ללכת 5 פעמים בשבוע בכיף... ואני חושב ש-AB 5 פעמים בשבוע זה לא הכי טוב למטרות שלי? (גדילה, מאסה עד סוף ינואר, פברואר) איזה פיצול אני כן אוכל לעשות ל-5 אימונים בשבוע שישרת הכי טוב את הגדילה? התרגילים שהייתי עושה הם ככה: A חזה: bench press: פירמידה, 3 סטים, 12,10,8 חזרות עם משקל עולה פרפר במכונה: פירמידה, 3 סטים לחיצת חזה עם משקולות ב-60 מעלות: פירמידה, 3 סטים כתפיים: shoulder press: פירמידה, 3 סטים חתירה לסנטר עם מוט W: פירמידה, 3 סטים shrugs: פירמידה, 3 סטים יד אחורית: dips, כמה שיותר, 4 סטים Close Grip Bench Press, פירמידה, 3 סטים B גב: פולי עליון אחיזה רחבה: פירמידה, 3 סטים חתירה במכונה: פירמידה, 3 סטים יד קדמית: פריצ'ר מוט אחיזה צרה: פירמידה, 3 סטים פריצר מוט אחיזה רחבה: פירמידה, 3 סטים פטישים: 3X12 רגליים: תאומים במכונה: 3 סטים, בין 20 ל-30 חזרות לג פרס במכונה: פירמידה, 3 סטים |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() קודם כל החלוקה שלך של הab מצוינת.
עכשיו יש לך כמה אפשרויות. לא רשמת את הנתונים שלך וקצת משקלי עבודה יעזרו כדי לדעת מה מצבך. וכדי לדעת אם אתה צריך אימוני כוח כמו ss או שהמשקלים שלך מספיק גבוהים כדי להתחיל לעבוד. אם אתה לא מוכן לעשות אימוני כוח אז החלוקות הטובה ביותר לדעתי הן: Ab או abc אבל שוב השאלה היא כמה זמן אתה מתאמן ועוד נתונים שלך. ועדיין לא הבנתי תחלוקה של הפירמידות האלה אתה ממש לא צריך אותן ברגע שתענה לי על השאלות האלו אני יוכל להמשיך לענות לך |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() קודם כל תודה על התשובה המהירה...
בקשר לעניין הפירמדיה, רק לאחרונה (שבועיים) התחלתי עם זה בגלל שלא ראיתי התקדמות ממשית עם 3 סטים רגילים של 12... אז חשבתי לשנות את זה אולי כדי להחיש את העלייה במשקלים... לגבי משקלי העבודה, אני מעריך שהם דיי נמוכים... אני מתאמן שנה בערך (אחרי הורדה של 70 קילו במשקל גוף) כרגע אני שוקל 92 (זה עלייה של 4 קילו מ-88, שחלקה מסה... אבל גם יחסית הרבה שומן) גובה 1.90 בפטישים אני משתמש בדאמבל של 15 ק"ג פולי שלי זה 90 קילו... חזה 60 קילו.. Ss ניסיתי בעבר... וזה ממש לא בשבילי... לא מעוניין בתרגילים האלה מסיבות שונות שאני לא אפרט... מה שגם, החלק הכי מפותח בגוף שלי הוא הרגליים... בגלל ששקלתי המון כל החיים שלי... אז עם מינימום עבודה עליהם, והם עדיין האיבר הכי מפותח אצלי... ככה שסקוואט אני ממש לא מעוניין (מה שגם הוא גרם לי לכאבי גב..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אני לגמריי איתך גם אני לא כל כך אוהב תוכניות כוח.
לדעתי יש לי מספיק כוח ואני מעדיף לשלב את התרגילים הבסיסיים(דדליפט סקוואט וחו..) עם התכניות אימונים שלי. עכשיו תראה, אני לא יכול להגיד לך באמת מה יעבוד עלייך הכי טוב מכיוון שכל תכנית משפיעה באופן שונה מאדם לאדם. לאחד ab יכול לגרום לו להראות יותר טוב מאשר abc וההפך. אני מאמין שabc עדיפה לאנשים יותר מתקדמים ועושים אותה אם אתה מתחיל להתקע בab והמשקלי עבודה שלך גבוהים ואתה יכול ללכת למכון 5 פעמים בשבוע. תתחיל עם ab ואם המטרה שלך היא הירפוטרפיה(מסה) אז אני מאמין שכדאי לעבוד בטווח של 6-10 חזרות רוב האימון כאשר המטרה היא להגיע ל8. אבל שאתה עובד תעבוד כבר מהסט הראשון הכי חזק שאתה יכול עד שאתה מרגיש שאתה נקרע. בכל מקרה הייתי מציע לך לנסות לשלב סקוואט ותרגילי כוח אחרים(יש מגוון של תרגילים) עם התכנית אימון שלך אלה אם אתה באמת לא יכול. לא צריך שום פירמידות ושטויות כאלה כי אתה עוד לא ברמה מספיק גבוהה שאתה צריך כל כך לגוון כי כל דבר יעבוד כרגע על הגוף שלך. לכן תעשה ab תקח תוכנית מהאינטרנט תקרא קצת ותנסה להתאים אותה לעצמך. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שינוי תוכנית אימונים | NewBB | אימונים | 11 | 11-10-11 23:31 |
שינוי תוכנית אימונים | GuidingLight | אימונים | 0 | 24-06-10 13:17 |
שינוי תוכנית אימונים | maorsh | אימונים | 12 | 25-10-07 10:03 |
תוכנית אימונים- שינוי | sandrik | אימונים | 52 | 22-05-07 12:16 |