|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() תפריט חדש (התפריט שהיה כבר התיישן ונמאס ממנו) -
ארוחת בוקר: 1 ליטר חלב. 150 גרם שיבולת שועל לא מבושלת. 1150 קלוריות 33 חלבון 145 פחמימות 40 שומן ארוחת ביניים (בצפר): 4 פרוסות לחם לבן. 2 חתיכות פסטרמה. 2 ביצים. 470 קלוריות 14 חלבון 63 פחמימות 12 שומן ארוחת צהריים: 150 גרם חזה עוף. 2 כוסות אורז. 560 קלוריות 35 חלבון 84 פחמימות 5 שומן ארוחת לפני אימון: פרי – תפוח או בננה. 80 קלוריות 0 חלבון 20 פחמימות 0.5 שומן ארוחת אחרי אימון: טונה במים. 4 תמרים. 190 קלוריות 25 חלבון 20 פחמימות 0.5 שומן ארוחת לפני שינה: 1 ליטר חלב. 2 כוסות קורנפלקס. 800 קלוריות 33 חלבון 94 פחמימות 30 שומן סך הכל: 3250 קלוריות 140 חלבון 425 פחמימות 88 שומן נתונים: גובה: 163 משקל: 60 שאלות: 1) זה בסדר ליטר חלב על הבוקר או שצריך פחות? 2) ספרתי חלבון רק ממוצרי חלב ובשר, לא כללתי את החלבון שבמוצרים אחרים (ש"ש, אורז, וכד'), זה בסדר או שצריך לספור את החלבון מהכל? 3) בכללי התפריט נראה טוב או שיש לי טעויות?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() 1. זה בסדר גמור
2. מה שעשית מעולה.. אל תתעסק בכל גרם שאתה מכניס מלחם וכל זה. 3. תפריט נראה סבבה נגמרי. תדאג לאכול אותו לא לפחד לגלוש ממנו קצת זה רק יוסיף לך כשאתה שוקל 60 ק"ג .. תתאמן חזק ,תאכל את הכל, תישן טוב, תעזר בסבלנות ,תתמיד ,תשאב ידע ,ותגיע להצלחה.. זה הכללים. בהצלחה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() הייתי משנה כמה דברים בתפריט:
1. אם אתה מאלה שאוהבים לשתות הרבה חלב, למה אתה לא שותה חלב דווקא לאחר האימון? ראה ערך אינדקס אינסולינמי של החלב. עוד כמה ימים יעלה חלק ב' של המאמר על חלב. בינתיים חפש באינטרנט. 2. מאותה סיבה, למה לשתות חלב לפני השינה? נקודה למחשבה... 3. איפה הירקות שלך? אל תוותר עליהם, חשוב מאוד בעליה במסה... ראה ערך ויטמינים ומינרלים. 4. למה לא לחם מחיטה מלאה/אורז מלא/פסטה מחיטה מלאה וכד'? סיבים תזונתיים חשובים מאוד. למרות שאנחנו בעליה במסה, היתרונות הבריאותיים שלהם אינם זניחים. 5. הייתי משלב גם אומגה 3 (שמן דגים) בתפריט. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל מקצועי
|
![]() א)תחליף את הארוחה לפני השינה
ב)תוסיף שומן לתפריט,בנוסף כמו שגל ציין,תוסיף אומגה 3 אם זה קפסולות או פשוט מקור טבעי |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() לדעתי תעיף את הטונה במים חבל סתם לאכול בכוח משהו לא טעים.. תחליף לשמן
תספור גם חלבון לא מלא גם תקרא את המאמר של גל על סוגי החלבון |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: ברזלים
חדר כושר: Gold Gym
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מה שגל כתב דייי מסכם את הכול אתה יכול להוסיף איזה סלט לארוחת צהוריים ולהחליף את הלחם
לחיטה מלאה. הייתי ממליץ לך להחליף תליטר חלב בבוקר לשייק חלבון מי גבינה עדיף לשתות אותו בבוקר מחלבון קזאין מפני שאתה אחרי צום של הלילה ומי גבינה נספג יותר מהר בהצלחה אחי |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
2. כמו ב 1, חשבתי זה מומלץ לפני שינה כי זה חלבון קזאין, האם יש עובדות חדשות על חלבון שאני לא יודע אליהם? 3. אני אוסיף 3 - 4 ירקות בארוחת צהריים. 4. אני ישנה את ארוחת ביניים ללחם מלא. 5. אני מתכוון לקנות שמן דגים שבוע הבא כשאני יהיה בירושלים (אני מאשדוד, אין סניף). תודה על העזרה, אני ישמח אם תענה לי על 1 ו 2. אם היה לי כסף פנוי לאבקת חלבון כבר מזמן הייתי קונה....
![]() |
![]() |
#10 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() לגבי שאלות 1 ו-2:
1. בעיקרון אתה צודק, אבל קודם כל יש מחקרים שמראים שמה שחשוב זוהי צריכת החלבון היומית ולא מה תיקח דווקא לאחר אימון. דבר שני, לחלב יש יכולת אדירה להעלות את רמת האינסולין בדם, גם ללא תוספת פחמימה. דבר שלישי, בחלב יש גם מי-גבינה לעומת טונה שבה אין בכלל. שלא תבין לא נכון, אני לא ממליץ לכולם לשתות רק חלב לאחר אימון, אבל בהחלט אפשר לשלבו. 2. מאותה הסיבה שחלב מקפיץ את רמות האינסולין בגוף בצורה חדה, אני לא ממליץ לשתות לפני השינה. תחליף אותו בגבינה, ככה תקבל יותר חלבון קזאין מאשר יש בחלב, וללא הקפצת אינסולין. מקווה שחלק ב' של המאמרים אודות החלב יסביר זאת בצורה טובה יותר. להערכתי הוא יעלה בשבוע הקרוב. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אז מה לאכול לפני שינה במקום החלב? אולי טונה בשמן, ואחרי אימון לשתות חלב?
![]() |
![]() |
#12 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() כן. עדיף.
בברכה גל ציון-פור
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אז חלב אחרי אימון וטונה בשמן לפני שינה, הבנתי.
תודה על העזרה.
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תפריט לאחר העצות בפוסט שלי החלטתי להכין תפריט מסודר. | The-Two | תזונה ותוספים | 32 | 19-08-09 20:56 |
[תפריט] בניתי לעצמי תפריט מבקש חוות דעת(תודה מראש) | Concept | תזונה ותוספים | 10 | 19-02-09 15:09 |
תפריט והפעם ניסיתי להכי לעצמי תפריט | HardcorE | תזונה ותוספים | 20 | 06-02-09 00:23 |
תפריט| תפריט מאסה +ערכים תתפריט Eliran_M התותח בנה לי | asulind | תזונה ותוספים | 28 | 15-11-08 10:08 |
[תפריט] פרסום תפריט עלייה במאסה אני אשמח לתיקונים | TAMIRSUS | תזונה ותוספים | 14 | 20-08-08 12:16 |