|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום
![]() הממ.. תראו. כמו שאפשר לראות, אני חדש פה, ולא רק פה אלא בכל הנושא הזה של בניית גוף, משקולות וכל זה. התחלתי להתאמן עם תכנית מסודרת שאבא שלי הכין לי, אני מתאמן בבית, יש לנו מיטת כל, משקולות בודדות וכל מה שצריך. עכשיו: הבנתי שהתוכנית שלי יותר מדי עמוסה, הגוף שלי לא ייגדל ואני גם אוכל להזיק לעצמי (תגובה של מישהו מהפורום, תקנו אותי אם אני טועה). לכן רציתי לפנות לפה שתעזרו לי לתקן... הנה התוכנית שלי: התוכנית מחולקת ל-2: ל-A ול-B. תכנית A בימים א',ג',ה' והיא: - לחיצת מוט (חזה פתוח - מיטת כח ישרה). - ישיבה זקופה על המיטה והנפת ידיים לצדדים (כתפיים). - יד קדמית - ישיבה זקופה על המיטה - משקולת כל יד ומרים אליי. - סוג של מוט בצורה של האות W רק רחב יותר, תופסים בשתי ידיים ומרימים אליי, ישיבה זקופה על המיטה. - יד אחורית בודדת (רגל על המיטה, גב זקוף ומרים משקולת ביד בצורה אחורית). - גב (שוכב על המיטה על הבטן ומרים ידיים לצדדים). - תרגיל לשוק יד. - כפיפות בטן על מיטת כחץ תכנית B לימים ב',ד',ו' היא: - לחיצת מוט (חזה יוצא - מיטת כח בשיפוע קטן למעלה). - "פרפר חזה" (אבא שלי קורא לזה), שוכב על המיטה (בשיפוע), משקולת כל יד ומרים למעלה לאמצע החזה - בקו ישר מעל החזה. - ידיים קדמיות אבל שעובד על שריר ארוך. - חתירה לחזה (לוקח את ה-"W", תופס עם 2 הידיים באמצע ומרים לכיוון החזה) - רגליים קדמיות. - בטן תחתונה. *** כתבתי לכם איך אני עושה את התרגילים בסוגריים כי אני לא יודע אם תבינו את השמות של התרגילים שאני קורא להם. תראו, סה"כ אני מתאמן 6 פעמים בשבוע, כל יום, מראשון - שישי כולל. אני לא עושה אימוני כח (הכוונה שאני לא מרים / לוחץ את המקסימום שלי, אלא עובד יותר על סיבולת). אבא שלי הכין לי את כל התכנית הזאת לסיבולת. מה הכוונה? אם אני מרים לדוגמא 40 קילו במוט משהו כמו 12 פעם, במקום להתקדם אני לא מוסיף עוד משקל ומרים לדוגמא 8, אלא אני מרים עם ה-12 פעם יותר פעמים ויותר מהר... הכוונה שאני עובד כאן נטו על סיבולת בכל התרגילים עד שלב מסויים. למה ציינתי את זה? כדי שלפני שתגיבו ותגידו שזה לא בריא להתאמן הרבה וכל יום על אימוני כח, היה חשוב לי לציין שזה סיבולת וזה לא כזה מעייף את השריר (או שעדיין זה לא טוב?) בכל מקרה, אשמח לייעוץ... אני באמת חייב ייעוץ. לפי מה שהבנתי מאבא שלי זאת תוכנית מעולה, 360 מעלות לכל הגוף. אבל חשוב לי גם לקבל עצה ממכם.... אז השאלות שלי: 1. התוכנית טובה? מבחינת בריאות לשריר... זה טוב להתאמן כל יום? 2. איך אתם מציעים לי לחלק את התוכנית? AB? או ABC? ומה לעשות בכל סט? איזה ימים? 3. יש לכם הצעות לשיפור? הוספה? שינוי או משהו? 4. בטן.. תשמעו, אני לא אחד שמתלהב או מתאמן רק בשביל קוביות. אני לא אשקר, אבל זה גם בסדר העדיפויות שלי. בימים שאני מתאמן אני משלב בטן בשביל עיצוב. הבטן שאני עושה היא: שכיבה על המיטת כח (בצורה ישרה), שם את הרגליים למטה איפה שהמתקן של התרגיל לרגליים רק לצורך אחיזה, פשוט כאילו נועל שם את הרגליים ועולה עם הגוף למעלה. עולה ויורד, עולה ויורד.. כפיפות בטן על מיטת כח. אז רציתי לשאול: זה התרגיל שעושים בבטן? זה טוב איך שאני עושה? בשביל קוביות, ריבועים, עיצוב בטן... איך בדרך כלל עושים? מה אני צריך לעשות בשביל קוביות? (שוב, לא לחוץ לי... אבל בשביל לדעת כי אני משלב את זה באימונים) זהו, מצטער על החפירה הארוכה אבל הכל בבת אחת ![]() אשמח נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא לקבל תשובות אם אפשר בהקדם ... תודה ענקית מראש לעוזרים!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() 1. לא, התכנית חרא. מה זה בריאות לשריר דרך אגב? ולא, להתאמן כל יום זה לא אופטימלי בתור מתאמן מתחיל.
2. להתאמן כל אימון על כל הגוף. 3. כן, תזרוק תתכנית לפח, בעצם לא לפח, כדי שהנייר לא יגיע למחזור. 4. אין דבר כזה להתאמן בשביל עיצוב, ולאמן את הבטן לא ייתן לך קוביות. קוביות זה אחוז שומן |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() פשש.. מה זה תודה.. לא הבנתי כלום =_=
בתור אחד שמגיב על "תכנית חרא", "לא אופטימלי להתאמן כל יום", הייתי מצפה ממך שתגיב גם, באיזה ימים להתאמן? מה לעשות בימים האלה? יש לך תכנית אחרת? ... אשמח לקבל עוד תגובות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר מתחיל
|
![]() יחס בבקשה? S:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() fbw 3 אימונים בשבוע. אידיאלי למתחיל.
![]() |
#6 |
חבר מתחיל
|
![]() אבל אפשר בבקשה הרחבה?
תשובות לכל השאלות? ואם אתם אומרים "3 פעמים", אפשר הסבר? מה לעשות? איזה תכנית? אני באתי לקבל עזרה מעבר לחוות דעת.. אם אפשר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מתחיל
|
![]() בבקשה עזרה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|