![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום, לפני חודשיים בערך התחלתי לנסות להיכנס לכושר ולרדת במשקל.
כשהתחלתי שקלתי 90 קילו (גובה 1.75 מטר) ובייתי בקושר ממש גרוע (כמעט ולא עשיתי ספרט בכלל כל החיים שלי, אני בן 18). התחלתי לעשות ריצה על הליכון 3-4 פעמים בשבוע ולהיכנס לגירעון קלורי. לפני כמה שבועות החלו להתפתח לי כאבים ברגליים, בברך ימין ובקרסול שמאל. בהתחלה לא הפסקתי בפעילות, אבל לפני שבוע בערך החלטתי לקחת מנוחה ולא לרוץ לזמן הקרוב. היום (כעבור שבוע) ניסיתי לרוץ ועדיין הרגשתי את הכאבים (לכן הפסקתי אחרי 2 דקות), יש לציין שאני יכול להמשיך לרוץ, אבל זה פוגע לי בביצועים וזה כואב לי. השאלה שלי- מה כדאי לעשות? לנסות לנוח עוד שבוע ולראות אז? יש אולי דברים לעשות כדי לזרז את ההחלמה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() עם איזה נעלים הייתה רץ ? ואיזה מסלול. (עליות, ירידות, כביש, מרחק)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() אני רץ עם נעלי New Balance, הנעל שאני רץ איתה דיי ישנה.
אני רץ על הליכון ללא שיפוע, אני רץ 4 ק"מ, בגלל שאני לא בכושר אני רץ 2 ק"מ, הולך, רץ ק"מ, הולך ואז רץ את הק"מ האחרון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() יש מצב זה בגלל הנעל, אני הייתי רץ בשטח עם נעלים חיוקי של ניק הכל פלסטיק וכל מכה שהייתי נותן בריצפה היה לי זעזוע בברך, ואחרי כמה חודשים כאב לי ממש חזק, תנסה לחליף נעלים ולרוץ קצת, תקנה משהו טוב, אבל לפני הקניה תנסה בחנות לרוץ עם הנעל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() אוקיי תודה, אני אעשה את זה.
עכשיו יש לי עוד שאלה לא כל כך קשורה, אתמול עשו לי תפרים ברגל (בשוק) ואמרו לי שיורידו לי אותם עוד 10 ימים. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול לרוץ עם התפרים או שאני צריך לחכות שהם יחלימו לגמרי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() עידף שתחכה עד שיחלימו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מתחיל
|
![]() יש לי עכשיו עוד שאלה, ואני מבקש תשובה רק מאנשים שמבינים.
תראו, חיפשתי במקרה באינטרנט מידע על כאבי רגליים ונתקלתי בכתבה על טרשת עורקים בגפיים, שם נאמר שטרשת עורקים יכול לגרום לכאבים ברגליים בעיקר במאמץ. בנוסף לכך הדאגה גדלה אחרי שראיתי שסימפטום אפשרי של זה הוא הופעה של פצע לא מוסבר על הרגל, דבר שאכן יש לי (זו הסיבה שיש לי כרגע תפרים על הרגל- הסירו לי את הפצע הזה, שלא ידעו מה הגורם שלו). עכשיו השאלה שלי האם יש לי ממה לדאוג? זאת אומרת יכול להיות שלמישהו בן 18 יהיה את המחלה הזאת? (זכרו שאני נמצא בעודף משקל). בנוסף לכך הבנתי שהבדיקה של זה מאוד פשוטה- בדיקת לחץ הדם בקרסול וביד והשוואה. יש לי בבית מכשיר לבדיקת לחץ דם שרציתי להשתמש בו, אבל לא הצלחתי למדוד את לחץ הדם בקרוסל, אתם אולי יכולים להסביר לי איך למקם את המכשיר? *דרך אגב אני יודע שהשאלות פה הן לא תחליף לבדיקת רופא, פשוט אני הולך להסיר את התפרים עוד בערך 10 ימים ולכן לפני זה אני לא אלך לרופא, בינתיים אני מאוד מודאג מכך ואני רוצה לדעת אם זה מוצדק או שאני יכול קצת להירגע (במיוחד יעזור לי אם אוכל לעשות את הבדיקה, לפחות באופן ראשוני, בבית ולראות מה התוצאות). תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כאבים מעל הקרסול | CRonaldo9 | פציעות ספורט | 6 | 22-07-10 15:43 |
כאבים בין הקרסול לברך. | dorswissa21 | פציעות ספורט | 1 | 31-12-08 08:37 |
אירובי חילופי בגלל כאבים בקרסול. | megashape | פציעות ספורט | 2 | 18-10-08 05:48 |
כאבים בקרסול | powergainer | פציעות ספורט | 1 | 02-08-07 18:53 |
כאבים בברך + כאבים באיזור היחד האחורית. די נואש... | F][_aMe | פציעות ספורט | 15 | 01-06-07 17:55 |