|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() רציתי לדעת אם יש פה אנשים שהתקבלו לשייטת,
יש לי עוד הרבה זמן עד שאני יתגייס[3 שנים אפילו יותר] ואני ממש רוצה להגיע לשמה... אומרים שממש קשה להתקבל, בנתיים התחלתי תוכנית אימון ביתית. האם כדאי להתחיל להתאמן עכשיו ואיך ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא מהשייטת אבל הייתי איתם מעל חצי שנה ואני קצת מכיר את הנושא..
ואני אומר לך מניסיון אישי - כמה שתתאמן יותר מוקדם ככה יהיה לך יותר קל. אצלנו השייטים כולם היו סוסים ולאו דווקא האלה עם היידים המנופחות הם הסוסים אלא דווקא כל הבחורים הקטנים הם אלה שעדיין בצוות ויש אפילו כמה שחיפים פשוט יש להם כושר סיבולת לב ריאה מטורף.. קיצר תעבוד מסודר עם מדריך וכל מה שצריך ותעבוד על סיבולת לב ריאה כי זה החלק הכי קשה בגיבוש ובמכין.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
חדר כושר: הולמס פלייס באר שבע
|
![]() בדיוק לפני יומיים חבר שלי עבר גיבוש (שייטת ) , שחיף מעצבן וחלש ברמות .
אבל , הבנזונה טרק בגיבוש ריצת 2000 ב- 6:21 ויש לו סיבולת מטורפת בכל סגנון של ריצה . אני לא יודע מה הדרישות שלהם ברמת הנפשית של הבנאדם אבל זה משהו שאת לא תוכל להתכונן עליו , תתן את המירב באימונים ואולי באמת יום אחד תגיע לשייטת .
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אני ממש רוצה להגיע, זה חלום בשבילי.
כרגע אני עושה בבית שכיבות סמיכה,מתח,פשיטות גו,מתח,מקבילים,כפיפות בטן. בתוכנית מסודרת של שלושה ימים בשבוע, כל יום אני עולה בחזרה אחת בכל אחד מהתרגילים הללו. ויש תרגילים של 2 סטים ויש תרגילים של 3 סטים. אחד שהיה גר בקיבוץ שלי פעם, עכשיו הוא כיתה י"ב עבר גיבוש שייטת ובאמת הוא נראה 10, הוא לא רזה יש לו גוף מעולה.. אני מאמין שהרזים עוברים את הגיבוש יותר מאשר האלו היותר כבדים בגלל שהמשקל שהם סוחבים פחות כבד, האם כדאי להתאמן בתוכנית הזאתי ולהשאר בתוכנית הזאתי? או שכדאי לבנות תוכנית אימון דומה לזאתי שכיבות סמיכה,מתח וכו' עם ריצות. יש לי הרבה שטח לרוץ, כי אני גר בקיבוץ ויש שדות שאתה יכול לחרוש אותם d: אשמח אם תעזרו לי, תייעצו לי, מה לעשות. תודה רבה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
עוסק ב:: חייל
חדר כושר: בסיס?
|
![]() אין לך בעיית ריאה? גם הסעיף הכי קטן פוסל שייטת אם אני לא טועה...
חוצמזה צריך לדעת גם לשחות טוב... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() זה די מורכב וקשה לומר מה הם מחפשים, אבל בגדול זה יהיה בנאדם חזק פיזית ונפשית שלא יישבר בקלות ממכשולים. בצורה יותר ספציפית אתה צריך להיות חזק מהרגיל, סיבולתי, עדיף אדם עם ידע מוקדם באומנויות לחימה בלי בעיות רפואיות קודמות ומורעל.
![]() |
#7 |
חבר פעיל
עוסק ב:: צייד אוצרות
חדר כושר: מריוט
|
![]() אני הייתי ממליץ לך ללכת לאיזה חוג אתלטיקה קלה, וכשתגיע לי"א תילך לקבוצות הכנה לצבא כגון יובל עילם ו"אחריי",
אתה יכול להתקשר לשאול מאיזה גיל זה, יובל עילם 09-9570562 "אחריי" 03-6393959 אלה דברים שיוכלו להכין אותכם טוב מאוד ולקרב אותך לחלום שלך, בהצלחה.
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מחזק את הדברים שמעלי.
הקבוצות הכנה כושר קרבי מכינות אותך בצורה הכי טובה לגיבושים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() צאו מזה ..
שייטת זה בכלל לא קשור לכושר !! כושר זה דבק שבונים אותו שם כדי להגיע צריך סיבולת לא נורמאלית ,וכח רצון . הם לוקחים אנשים עם סיבולת ,אנשים שיש להם את היכולת להתאבד על המשימה את הכושר הם כבר יבנו לך שם ,וזה אני אומר לכם בוודאות מדיבור עם מישהו שהיה בגיבוש שלהם
![]() |
#10 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() כן, אבל עדיף לבוא כבר מוכן עם נתונים ויכולות פיזיות
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() כדאי להתחיל להתאמן עכשיו?
מצאתי תוכנית של אחד שהלך לצבא והיא מותאמת לשייטת/שלדג. היא 5 ימים בשבוע אבל אני יעשה אותה 4 פעמים בשבוע ששתי אימונים יהיו אימוני ריצה ואימון פיזי. ושני אימונים יהיו אימון שחייה לשיפור סיבלות ריאה ושחייה למרחקים. הנה היא: תוכנית אימון: יום שני: אימון פיזי-מתח ומקבילים-ריצה יום רביעי:שחייה יום שישי: אימון פיזי-מתח ומקבילים-ריצה יום שבת: שחייה יום שני- חימום – לעשות חימום לכל הגוף בצורה יסודית: ידיים,רגליים,סיבובי אגן,סיבובי ראש,מפרקים. אימון פיזי- שכיבות סמיכה- סטים של 3-5 חזרות במשך 10-15 דקות. נפנוף רגליים- 3 סטים של 25 חזרות הרמת רגליים בתלייה- 3 סטים של 15-20 חזרות. כפיפות בטן- v- 3 סטים של 6-10 חזרות. קראנ'ץ- 3 סטים של 6-10 חזרות. שכיבות סמיכה[קצת יותר רחב]- 6 סטים של 5-10 חזרות. מתח ומקבילים: מתח- 3-5 סטים של 2-4 חזרות. מקבילים- 3-5 סטים של 2-4 חזרות. ריצות: לרוץ 10-15 דקות[כל שבוע להוסיף 2 וחצי דקות]. יום רביעי: לעשות חימום וללכת לבריכה לשחות. לשחות 10-15 דקות בלי הפסקה[למדוד]אפשרות לשחות חזה וחתירה. יום שישי: חימום – לעשות חימום לכל הגוף בצורה יסודית: ידיים,רגליים,סיבובי אגן,סיבובי ראש,מפרקים. אימון פיזי- שכיבות סמיכה- סטים של 3-5 חזרות במשך 10-15 דקות. נפנוף רגליים- 3 סטים של 25 חזרות הרמת רגליים בתלייה- 3 סטים של 15-20 חזרות. כפיפות בטן- v- 3 סטים של 6-10 חזרות. קראנ'ץ- 3 סטים של 6-10 חזרות. שכיבות סמיכה[קצת יותר רחב]- 6 סטים של 5-10 חזרות. מתח ומקבילים: מתח- 3-5 סטים של 2-4 חזרות. מקבילים- 3-5 סטים של 2-4 חזרות. ריצות: לרוץ 10-15 דקות[כל שבוע להוסיף 2 וחצי דקות]. יום שבת: לעשות חימום וללכת לבריכה לשחות. לשחות 10-15 דקות בלי הפסקה[למדוד] אפשרות לשחות חזה וחתירה. הערות: *תוך חודש או מתי שאני מרגיש שקל, לעבור לאמצעיים. *להשאר בטווח חזרות שרשום. *לרוץ את הריצות בשדות,ולמדוד את הזמן. *לפני השחייה לעשות חימום טוב מאוד!!! תודה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() ההמלצה הכי טובה היא להתעלם מכל מה שנרשם פה
אנשים עם אופי מאוד מסוים נבחרים ליחידות האלה, והטובים מבינהם גם מסיימים את המסלול (רק 50 אחוז נשארים בסוף מסלול בשייטת. סוציומטרי, פציעות, פרישות וכו') לא יעזור לך גם אם תעשה מעכשיו ועד גיל 30 שביכות סמיכה או דברים כאלה אם וכאשר תגיע לשם אתה בכל מקרה תשתפר בצורה מטורפת בפיזיות ובסיבולת יש מספיק סוסים שבאים לגיבוש ונשברים תוך שניה או דואגים לתחת של עצמם ובסוף הם מסיימים באיזה גדוד בצנחנים או בחירמ"כ פשוט תעשה תגיבוש הכי טוב שאתה יכול, תעזור לכולם, תהיה טוב בראיון, ותקווה שתתקבל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אם אני יעשה את התוכנית זה יעזור לי בכושר גופני,
שזה גם מרכיב חשוב מאוד בגיבוש, נכון שאסור להשבר והכול בראש גם על זה צריך להתאמן. למשל בריצות, אתה לא מרשה לך להפסיק, אתה ממשיך עד שאתה מתמוטט ככה אתה מוציא מעצמך 100% ולא נכנע. אי אפשר להגיד לא לעשות אימונים לפני הגיבוש כי חייבים, לדוגמה אח שלי הלך לגיבוש שייטת הוא לא עבר כי יש לו בעיות ברכיים והוא לא אמר את זה למפקדים ודפק לעצמו עוד את הברכיים, הוא נח קצת זמן ועכשיו הוא בפלס"ר נחל. אז לעשות את התוכנית הזאתי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]() אתה בן 14
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אז מה?
יש הרבה נערים שמתחילים להתאמן בגיל הזה במידה והם רוצים להגיע ליחידה מובחרת. כגון: שייטת/מטכ"ל/שלדג ועוד... כדאי להתחיל אותה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() כן, תתחיל להתאמן מעכשיו חד וחלק.
לא אומר שתקרע את עצמך כי אתה צריך לנוח במיוחד בגיל הזה, אבל תשקיע עד כמה שתוכל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם
|
![]() ציטוט:
אתה יודע מה הולך שם? אם אתה בלי כושר ומסתמך על אופי ונחישות.. אתה תזכה להערכה ואהדה מטורפת, אבל או שתתעלף באמצע או שיפרישו אותך כשתתחיל לדבר שטויות וללכת בזיגזג באמצע המסע..
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() Little צודק, חייבים כושר,
אחי אז כדאי להתחיל את האימון הזה???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() תתחיל זה רק יעשה לך טוב
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם
|
![]() ציטוט:
תקשיב... תתחיל לעשות ריצות, אבל אל תקרע את עצמך.. תהיה פעיל ספורטיבית.. תעשה תרגילי כוח עם משקל גוף... ועד אז יהיה בסדר.. ולא לזלזל בפסיכוטכני בצו ראשון ובמיונים.
![]() |