|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אני רוצה לבנות 2 Fbw שונים.
בa1 אני שם תרגילים מסויימים, 5 לשריר גדול 2-3 לשריר קטן, טווח חזרות של 8-15 ובa2 אני שם תרגילים אחרים עם אותם סטים רק בטווח חזרות נמוך (4-8) החלוקה תיהיה A1xa2x מה דעתכם? יכול להסתדר טוב העניין?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() האמת שזה יכול להיות מעניין, אם אני לא טועה היו תומכים ברעיון של להגיע (לא כל שבוע) לחזרות נמוכות וכשל, 4-6 חזרות מקס' למשל, אבל פעם ב- לעשות שבועות כאלה.
למשל A1 - חזרות בטווחים הרגילים ללא כשל (לא באופן קבוע בכל מקרה) שתהיה התכנית הקבועה, ופעם ב לעשות A2 עם קצת חזרות לכשל (שבוע 1)
![]() |
#3 |
|
![]() A1
חזה לחיצת חזה דאמבלס ללא שיפוע 3x12 לחיצת חזה שיפוע עליון דאמבלס 2x12 גב מסור 3x12 פולי עליון 2x12 כתפיים הנפה לסנטר 2x15 יד קדמית כפיפת מרפקים מוט ישר 3x12 יד אחורית לחיצת חזה צר בסמית 3x12 רגליים כפיפת ברכיים 3x15 פשיטת ברכיים 3x15 A2 חזה לחיצת חזה מוט ללא שיפוע 3x5 לחיצת חזה שיפוע עליון מוט 3x5 גב חתירה 3*5 מתח 2*5 כתפיים לחיצת כתפיים בסמית 3x5 יד קדמית פריצ'ר 3x5 יד אחורית פרנץ' פרס 3x5 רגליים סקוואט 3x5 פשיטת ברכיים 3*5 מה דעתכם?
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() זה יכול לעבוד טוב ואם בא לך לעבוד בטווח חזרות נמוך אתה יכול לעשות 5x5.
רק ביום הראשון הייתי עובד בטווח חזרות של 8-10. בנוסף לא הייתי עובד על יד קידמית ואחורית בטווח חזרות כול כך נמוך אני חושב שהפוטנציאל לפציעה של גבוה מידי. ובמקום פשיטת בירכיים תעשה או כפיפת בירכיים או דדליפט.
![]() |
#5 |
|
![]() בa1 כולם זה 8-12, לא 12.
ובa2 זה 4-7
![]() |
#6 | |
|
![]() ציטוט:
אם אתה מתאמן כבר הרבה זמן וקשה לך לעלות במשקלי עבודה אז זה בסדר. אבל אם אתה עולה מאימון לאימון חבל על הזמן שלך בסיבוכים כאלה.
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() זאת סתם ואריאציה לfbw כדי לא לעשות כל הזמן את או8תו דבר, ובנוסף לכך לעבוד עם דגשים על כל טווחי החזרות, לכל סיבי השריר.
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא מבין למה אתה רוצה לעבוד על שרירים קטנים, אם אתה עובד בfbw בצורה הזאת.כל הרעיון הוא שתתקדם בתרגילים המורכבים. אתה לא רוצה שכפיפות מרפקים יהרוס לך את העבודה על הגב, או שעבודה במכונה לרגליים, תהרוס לך את ההתקדמות בסקוואט.
תרכיב 2 תוכנית רק מתרגילים מורכבים. תכלול בו את התרגילים האלה: מתח, בנץ' פרס, מילטארי פרס, סקוואט, דדליפט.אתה יכול להכניס לזה כמובן גם כפיפות בטן, אבל לא הייתי מגזים כמו שאתה רוצה בתרגילים לשרירים קטנים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() O.ם
אני לא מבין למה למה לא לשלב שרירים קטנים? בגלל שזה Fbw? או בגלל טווחי החזרות הנמוכים?
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]() לא עניתם לי
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() עוד עצה שלי - באימונים עם החזרות הנמוכות - להוריד תרגילים מבודדים.
ועוד דבר בa1 לדעתי מיותר לעשות 12 חזרות לגב ולחזה8-10 זה מספיק לגמרי.
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה בטח לא מבין למה, אבל- המטרה של התוכנית שלך היא להתקדם כמה שיותר, ובעצם להתקדם כמה שיותר בתרגילים המורכבים. אם תתקדם מספיק טוב בתרגילי גב, הבייספס שלך יתפתח יפה מאוד. אם תתקדם בתרגילי חזה, היד האחורית שלך תתפתח יפה מאוד. אתה לא צריך אותם כרגע, להפך, הם רק יפריעו להתקדמות שלך כרגע, ככה שאין בהם צורך. תשאל כל אחד שמתאמן בתרגילים מורכבים בלבד (ומשקיע, כלומר, מבחינת תזונה, אימונים ומנוחה), ותראה שהוא מאוד מרוצה. תראה את טאי בוקס למשל, הוא ניסה את זה קצת, ועכשיו הוא לא רוצה לחזור לאיזשהי תוכנית רגילה כמו של רוב המשתמשים פה, וזה לא סתם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() אני יודע שככה עושים באימוני כוח, וזאת הייתה השאלה שלי.
זה בגלל הטווחי חזרות בa2 לא בגלל שזה Fbw, נכון?
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() לפי דעתי אל תשנה את הטווחי חזרות כל אימון עדיף כל שבוע - שבועיים.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntr...700&passok=yes |
![]() |
![]() |