|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() כמה ליום?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() 6 קפסולות בחיטוב ובמסה כאחד.
![]() |
#3 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אתה יכול קצת לדייק כי יש כמויות שונות של ריכוז של אומגה 3 בכל מיני תוספים שונים, אצלי למשל יש לי 0.3 גרם בכל קפסולה אחת של גרם, כמה אני צריך לצרוך?
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אני לוקח 6 כפסולות ביום גם במסה וגם בחיטוב אבל לא ידעתי שככה צריך. פשוט קראתי בהוראות שצריך 3 אז אמרתי שבגלל שאני מאתאמן עדיף שאני אקח כפול.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() בדרך כלל בקפסולה של שמן דגים יש 0.3 גרם אומגה 3. ההמלצה היא על 6 קפסולות כאלה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() כמה ליצרוך אחרי אימון
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אפס .?
ובלילה 2? או 1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אני דווקא שמעתי על יותר כמו 6 קפסולות בחיטוב ו 3 במסה...
יש נימוק למה עדיף גם 6 גרם במסה?
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() האם החשיבות של אומגה3 בבאדיבילדינג כל כך חשובה?
אני יודע שהיחס המושלם בין אומגה 3 לאומגה 6 הוא 1:4 לטובת ה6. היום עם כל השמן סויה הזול והעלוב, והצריכה הנמוכה כל כך של הציבור בדגים, היחס עולה למימדים עצומים, מה שגורם לתחלואות רבות אצל הרבה מהאנשים. כמה קפסולות אומגה 3 "יש" בטונה והאם תספיק לי קופסאת טונה ביום וקצת אגוזי מלך בשביל כמות מספקת ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
חבר פעיל
|
![]() לאומגה 3 יש הרבה יתרונות מעבר לעזרה בבודיבילדינג, בין אם זה עזרה בזיכרון ועד להורדת הסיכויים להתקפי לב. קרא עליה באינטרנט.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() קראתי, קופסת טונה אמורה להספיק ביום מבחינת כמות.
הקטע זה כמה אומגה 6 אתה צורך ביום, שהיחס לא יהיה גבוה מדי. http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_08.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() בטונה בקופסא אין אומגה 3 כמעט. זה לא כמו דג טונה טרי. ההמלצה על צריכת אומגה 3 לא קשורה בכלל לבודיבילדינג, זאת המלצה לציבור הרחב. היחס "המושלם" הוא 1:1, מעל יחס של 4:1 מתחילים לראות בעיות/מפסיקים לראות חלק מהיתרונות.
(1) דן בנושא של היחס אומגה 3 : אומגה 6. (2) דן בכמויות המומלצות של אומגה 3. אפשר לראות שכאשר צורכים אומגה 3 ממקורות צמחיים דרושים 1.5-3 גרם ליום, מול 0.5-1.8 גרם ליום מן החי. 1: Biomed Pharmacother. 2002 Oct;56(8):365-79. The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Harefuah. 2004 Aug;143(8):585-91, 622, 621. :2 [Omega-3 fatty acids, fish, fish oil and cardiovascular disease--a review with implications to Israeli nutritional guidelines] |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() הממ דווקא יש טונה של ויליגר שהוא 8% שומן וכתוב שיש בה גרם אומגה3 בכל פחית
![]() |
#16 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() זאת הטונה היחידה וגם זה רק מוצר אחד של ויליגר.. יש גם לחם מתוסף באומגה 3, אתה לא תתחיל להמליץ עכשיו על לחם בכלל כמקור לאומגה 3 נכון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אז רגע, איזה מקור זמין וזול יש לאומגה 3 חוץ מטבליות ? משהו יותר יומיומי שקונים בסופר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() מקור צמחי: אגוזי מלך
ב-100 גרם אגוזי מלך יש 9 גרם של אומגה 3. אם אתה רוצה ללכת לפי מה שמשה אומר אני חושב שזה יוצא 4-8 אגוזי מלך ביום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |