ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-12-07, 09:48   #1
Ori-Silver
חבר פעיל

הסמל האישי שלOri-Silver

ברירת מחדל שאלה לגבי שרירים שפועלים\מסייעים\מייצבים בסקוואט.

לפני כמה ימים עשיתי סקוואט וסתם דיברתי עם המאמן שתמיד אומר לי כמה יפה אני מבצע את התרגיל,אני יודע שלפי EXRX בקוואט עובדים השרירים ברשימה כאן למטה,שאני עושה סקוואט אני בקושי נוגע במוט ורק שם את קצות האצבות על המוט לייתר ביטחון,שדיברתי עם המאמן הוא אמר לי שבסקוואט הידיים והכתף הקדמית מייצבים ועובדים בצורה איזומטרית,האם יש אמת בדבר?
TargetSynergistsDynamic StabilizersStabilizersAntagonist Stabilizers
Ori-Silver מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 13:20   #2
Ori-Silver
חבר פעיל

הסמל האישי שלOri-Silver

מקפיץ
ישן 07-12-07, 17:25   #3
Dubano
חבר פעיל

לא בצורה משמעותית.

רק בגלל שהכתף הקדמית מושכת את היד העליונה קדימה, וככה מצמידה את המוט לגוף,

זה באמת זניח ואין מה להתייחס לזה

"With a gun barrel between your teeth, you speak only in vowels. "
(Fight Club)
Dubano מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 17:36   #4
Tamir H
חבר פעיל

אתה לא מחזיק את המוט עם היד היא רק מצמידה אותו לגוף כשצריך
Tamir H מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 18:50   #5
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

לא חושב שהכתף הקדמית מייצבת משהו, לא נראה לי הגיוני. אבל הכתף האחורית ביחד עם הטרפזים וכל השרירים הקטנים האלה שנמצאים בין השכמות בהחלט מכווצים בזמן התרגיל בהנחה שהאחיזה שלך במוט היא צמודה יחסית וחזקה, בניגוד למה שאמרת שאתה רק שם את קצות האצבעות על המוט (לא מבין איך אפשר לעשות ככה סקוואט, איך המוט לא עף לך? אתה שם אותו על הצווואר?)
ישן 07-12-07, 19:05   #6
F][_aMe
חבר פעיל

הסמל האישי שלF][_aMe

עידן, איזה שריר עיקרי עובד בסקוואט, ההאמפס או הקוואדס?
היה לי וויכוח קטן עם goldben מהפורום, אצלנו במכון. אני טענתי שההאמפס והוא טען שהקוואדס, מי צודק?

פלקס וילר - האסתטיקה האהובה עליי:
http://www.youtube.com/watch?v=YsQ6ZRJjSWI
http://www.youtube.com/watch?v=JvWUKhEb2WA

F][_aMe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 19:26   #7
xZiPeR
חבר פעיל

קוואדס יותר לדעתי ..
וגמאני לא ממש תופס את המוט - הוא תקוע על הלמעלה של הגב- למה שהוא יזוז ?
ישן 07-12-07, 19:56   #8
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי F][_aMe
היה לי וויכוח קטן עם goldben מהפורום, אצלנו במכון. אני טענתי שההאמפס והוא טען שהקוואדס, מי צודק?
התכוונת כנראה להאמס (האמסטרינג).

בעיקרון שניכם טועים ושניכם צודקים.
אי אפשר להגדיר שריר עיקרי בתרגיל רב מפרקי. האמסטינרג פושט את האגן (ביחד עם הגלוטאוס) וקוואדס פושט את הברך. אם התכוונת לשאול איזה שריר מפיק יותר כח, אז אני לא יודע, את זה אפשר לבדוק רק בעזרת מחקרים.

ציטוט:
וגמאני לא ממש תופס את המוט - הוא תקוע על הלמעלה של הגב- למה שהוא יזוז ?
כי בהנחה שאתה לא עושה סקוואט כשהגב שלך כמעט מקביל לרצפה, או לחילופין כשהמוט יושב ממש על הצוואר כשבשני המקרים זאת לא צורה נכונה לבצע סקוואט, המוט אמור פשוט להחליק למטה. אולי עם משקל קטן יחסית הוא לא יחליק בגלל החיכוך, אבל ככל שתוסיף יותר משקל כח המשיכה בסופו של דבר יתגבר על החיכוך ולכן יש צורך לקבע את המוט עם הידיים (כח שיצמיד את המוט לטרפזים הכוונה).
ישן 07-12-07, 20:00   #9
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -

אי אפשר להגדיר שריר עיקרי בתרגיל רב מפרקי. האמסטינרג פושט את האגן (ביחד עם הגלוטאוס) וקוואדס פושט את הברך. אם התכוונת לשאול איזה שריר מפיק יותר כח, אז אני לא יודע, את זה אפשר לבדוק רק בעזרת מחקרים.

כי בהנחה שאתה לא עושה סקוואט כשהגב שלך כמעט מקביל לרצפה, או לחילופין כשהמוט יושב ממש על הצוואר כשבשני המקרים זאת לא צורה נכונה לבצע סקוואט, המוט אמור פשוט להחליק למטה. אולי עם משקל קטן יחסית הוא לא יחליק בגלל החיכוך, אבל ככל שתוסיף יותר משקל כח המשיכה בסופו של דבר יתגבר על החיכוך ולכן יש צורך לקבע את המוט עם הידיים (כח שיצמיד את המוט לטרפזים הכוונה).
גם אם מפעילים כוח הוא ממש קטן, אני לא מרגיש בכלל מאמץ בידיים כשהמוט עליי.
ישן 07-12-07, 20:07   #10
F][_aMe
חבר פעיל

הסמל האישי שלF][_aMe

ציטוט:

פלקס וילר - האסתטיקה האהובה עליי:
http://www.youtube.com/watch?v=YsQ6ZRJjSWI
http://www.youtube.com/watch?v=JvWUKhEb2WA

F][_aMe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 20:14   #11
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי F][_aMe
כמו שעידן ציין בתנועה מורכבת לכל מפרק יש את האגוניסט שלו אבל חשוב לציין שלכל תנועה מורכבת יש prime mover (פרמטר של טווח תנועה). לעניינו בסקוואט האמסטרינגס הם סינרגיסטים במפרק הירך בעוד שהגלוטאוס הוא האגוניסט, טווח התנועה בירך ובברך משתנה בין סוגים שונים של סקוואט ככה שההשוואה צריכה להיות בין הגלוטאוס לבין הקוואדס.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-07, 22:25   #12
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

כשאתה אומר שה- Prime Mover נקבע עפ"י טווח תנועה, למה הכוונה בדיוק? שהמפרק שלו יש את טווח התנועה הגדול יותר, הוא ה- Prime Mover? נראית לי הגדרה קצת משונה. אם מגדירים Prime Mover, זה אומר שה- Mover השני הוא כביכול זניח ואפשר לוותר עליו, אבל בלעדיו התנועה המורכבת לא קיימת.

אגב, הגבתי לגבי המחקרים שהצגת בשרשור של הסקוואט לאחר שמצאתי קצת זמן (וחשק ) לקרוא לעומק ולנסות להבין ולפלס את דרכי בין מיליון מונחים אנטומיים וביומכניים.
ישן 08-12-07, 00:00   #13
Ori-Silver
חבר פעיל

הסמל האישי שלOri-Silver

ציטוט:
לא חושב שהכתף הקדמית מייצבת משהו, לא נראה לי הגיוני. אבל הכתף האחורית ביחד עם הטרפזים וכל השרירים הקטנים האלה שנמצאים בין השכמות בהחלט מכווצים בזמן התרגיל בהנחה שהאחיזה שלך במוט היא צמודה יחסית וחזקה, בניגוד למה שאמרת שאתה רק שם את קצות האצבעות על המוט (לא מבין איך אפשר לעשות ככה סקוואט, איך המוט לא עף לך? אתה שם אותו על הצווואר?)
א.אני שם את המוט גבוה על השכמות לא על הצוואר כמו שכתבתי,אני שם את קצות האצבעות על המוט והמרפקים מקבילים לריצפה(משום מה זה עוזר לי לשמור על החזה ועל בחוץ ושיהיה את ההקשתה בגב).

ב.אז אין בכלל עבודת יצוב של הטרייספס אלא רק של הטרפזים וכתף אחורית במקרה שאני אוחזק חזק?

ג.שאני מבצע את התרגיל אני יורד דיפ,זה בלתי אפשרי לפחות מבחינתי שהברכיים לא יברחו קדימה ויעקפו את קו האצבעות האם זה בסדר?
ישן 08-12-07, 00:04   #14
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

עצם העובדה שמפרק אחד מוגדר כ prime mover לא הופך את המפרקים האחרים לחסרי חשיבות.
החלוקה הזאת בסה"כ מציינת את את התרומה היחסית של כל מפרק בביצוע התנועה וזה נקבע על ידי טווח התנועה שכל מפרק מצבע וכפועל יוצא את כמות הפעילות של השרירים שמפרקים השונים (כמובן בהתאם למכניקה של כל שריר).

ישן 08-12-07, 01:15   #15
tima999
חבר פעיל

הסמל האישי שלtima999

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

השריר העיקרי שעליו פועל תרגיל הסקוואט הוא הקוואדס עקב גודלו של השריר. למשל בלחיצת חזה במפרק הכתף העבודה היא על החזה ובמפרק המרפק העבודה היא על הטרייספס, התרגיל מיועד לחזה בגלל שהפקטורליס הוא גדול מהטרייספס. כך גם בסקוואט הקוואדס גדול יותר מהגלוטאוס או מההאמס לכן הסקוואט מיועד לקוואדס.

*מדריך חדר כושר מוסמך,מטעם וינגייט*
tima999 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-07, 01:39   #16
Avi
חבר פעיל

לא. הקוואדס מיועד להאמס בגלל שבשלב הקונצרטי אתה מכווץ ברוב התנועה את שרירי הקוואדס בזמן שאת הגלוטמוס וההאמס אתה מכווץ פחות.
Avi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-07, 01:45   #17
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tima999
השריר העיקרי שעליו פועל תרגיל הסקוואט הוא הקוואדס עקב גודלו של השריר. למשל בלחיצת חזה במפרק הכתף העבודה היא על החזה ובמפרק המרפק העבודה היא על הטרייספס, התרגיל מיועד לחזה בגלל שהפקטורליס הוא גדול מהטרייספס. כך גם בסקוואט הקוואדס גדול יותר מהגלוטאוס או מההאמס לכן הסקוואט מיועד לקוואדס.
קודם כל נתחיל מזה שהקוואדס לא יותר גדול מהגלוטאוס מקסימוס, הגלוטאוס הוא השריר הכי גדול בגוף. דבר שני, ההגדרה הזאת בכלל טפשית, כי אם הולכים על פיהה, אז השריר העיקרי במיליטרי פרס הוא הראש הקלויקולרי של הפקטורליס כי הוא עובד במיליטרי והוא יותר גדול מהדלתואיד הקדמי, וזה כמו להגיד שהשריר העיקרי בלחיצה צרפתית הוא גם הפקטורליס כי הוא גדול יותר מהטרייספס.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Ori-Silver
ב.אז אין בכלל עבודת יצוב של הטרייספס אלא רק של הטרפזים וכתף אחורית במקרה שאני אוחזק חזק?

ג.שאני מבצע את התרגיל אני יורד דיפ,זה בלתי אפשרי לפחות מבחינתי שהברכיים לא יברחו קדימה ויעקפו את קו האצבעות האם זה בסדר?
ב. אני לא חושב שיש עבודת ייצוב של הטרייספס אבל אני לא סגור על זה 100%.

ג. כן, כל עוד אתה ממש לא נשען על קדמת כף הרגל ואז הברכיים יוצאות הרבה החוצה. העיקר זה לשמור את מרכז הכובד על כל כף הרגל ולא לנתק את העקבים מהרצפה.
ישן 08-12-07, 01:52   #18
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tima999
אז לשיטתך, וגם אם נצא מנק' הנחה שהקוואדס אכן יותר גדול מהגלוטאוס, בביצוע תנועה שדומה לדד-ליפט רומני (אפילו עם כפיפה טיפה יותר גדולה בברך) מפרק הברך הוא ה prime mover כי הקוואדס יותר גדול?

ישן 08-12-07, 11:38   #19
Alon Big Guy
חבר פעיל

שלח הודעה דרך ICQ אל Alon Big Guy

תראה השרירים של הכתף ממש לא קשורים לתרגיל סקוואט בכלל... מנתחים את התרגיל באקצנטרי..
שזה שאתה דוחף את המשקל למעלה... זוקפי הגב הם המסייעים הכי משמעותיים שם..
Alon Big Guy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-07, 11:48   #20
ThaiB0X
חבר פעיל

הסמל האישי שלThaiB0X

למה אלוהים עשה את גוף האדם כל כך מסובך?
ThaiB0X מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא