אז מה רע בסוכרוז?
אם נניח לרגע בצד את העובדה שסוכרוז פחות מומלץ מדקסטרוז לאחר האימון, מדוע יש בעייה בצריכת סוכרוז כחלק מהתזונה(בעיקר לעלייה במסה)?
האם לא עדיף דווקא להוריד פרוסת לחם-שתיים ביום, או כל פחמימה אחרת, ולהוסיף כפית-שתיים-שלוש של סוכרוז(בהתאם לכמות הפחמימות שמורידים - כמות הפחמימות שנוסיף מסוכרוז)? כך ניתן לאפשר את אותה הכנסה קלורית, אותו יחס של אבות המזון, אך יחד עם זאת פחות קושי באכילת כמות אוכל גדולה מאוד(ביננו, מי מאיתנו לא מפסיד פה ושם ארוחות? בעיקר בתקופות לחץ), וקצת יותר טעם מתוק.
אשמח לדעת מה הנימוקים שכנגד, כי אני מניח שהם קיימים. ככל שאני קורא עוד ועוד מאמרים ומחקרים, כך מתחזקת אצלי המחשבה שאין שום סיבה לא לעשות כן.
|