צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-10-09, 17:12   #11
terminater135
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
העומסים על מערכת העצבים והדרישה ליציבות הגדולה שאתה מתייחס אליהן הן נגזרות ישירות של העצימות הנתונה, בדיוק כמו מבחינת ה"כוח" (הדרך שלך לומר עומס על מערכת השרירים אני מניח?). בהנחה שאתה בתור מאמן/מתאמן הוא זה שקובע את ההתנגדות הנתונה, אז בצורה אתה יכול בצורה מושכלת ושיטתית ליצור סרגל מאמצים הדרגתי שיתאים למתאמן לפי המגבלות שלו אם קיימות כאלה.

ההגיון לקוי גם בקביעה שלך על זה ש"עבודה לrm5 יכולה לגרום לו לפציעה" מהסיבה הפשוטה ששוב, ההתנגדות נבנית בצורה הדרגתית. אנחנו "עובדים על טכניקה" אם תרצה בשבועות הראשונים עם משקלים קלים כדי ללמוד את התנועות, והמשקלים נהיים כבדים רק בשלב יותר מאוחר בתכנית. בלי קשר, לrm5 יש אם כבר סיכוי יותר נמוך לפציעות בגלל שטכניקה מדרדרת ככל שהסט מתארך, וזה יכול להיות בעייתי למתאמן עם יכולת טכנית נמוכה כמו מתחיל.

כמו שאמרתי עבודה על מכונות בחודש הראשון היא במקרה הטוב בזבוז זמן, במקרה הרע הקניית טכניקה והרגלי עבודה גרועים, ובמקרה העוד יותר רע הגדלת הסיכוי לפציעה
תקשיב, מישהו שבא פעם ראשונה לחדר כושר ויעשה סקוואטים ודדליפט רוב הסיכויים שהוא לא יחזור
ואתה יודע את זה.
דבר שני לקפוץ ישר על ההתחלה ל rm5 זה פשוט עומס יותר מדי גדול על מי שהגוף שלא בכלל לא רגיל לעומסים.
אתה בעצמך אמרת פה שבשבועות הראשונים עובדים על טכניקה עם משקלים קלים, אז גם עם זה יהיה ל5 חזרות זה יהיה עם משקלים של rm10 נגיד, ולכן זה לא יחשב rm5.

זה שטכניקה מדרדרת במהלך הסט זה נכון, אבל זה תלוי במשקל, בrm10 זה יהיה בחזרה ה 9-10 ובrm5 זה יהיה בחזרה החמישית.

דבר אחרון, אני ממש לא מבין איך בעבודה על מכונות יש יותר סיכוי לטכניקה לקויה ופציעה, אז אני ישמח אם תסביר למה אתה מתכוון.