צפיה בהודעה בודדת
ישן 02-10-09, 00:20   #23
נעל
חבר פעיל

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikolm צפה בהודעה
אני אשמח אם תוכל להרחיב בעניין.

אני לא יודע כל כך הרבה בנושא, אבל ממה שהבנתי מאנשים שבדקו אותי ותוצאות במכון יש חוסר פרופורציה בין החזה לשכמות,הטרפזים והרומבואידים, זה נובע או מליקוי יציבה [ילד שרגיל ללכת עם כתפיים צמודות לגוף וכו'] או מאנשים שנגיד יעשו שכיבות שמיכה ויגיעו לרמה גבוהה אבל לא יעבדו על הגב, אז במקרים מסויימים יכולה להיווצר מצב שהכתף פשוט נוטה יותר קדימה [לא בטוח אם היא ממש שמוטה,אבל לא מצב הכי טוב ורואים את זה].
השריר בין השאר מתנוון, ואם החזה חזק זה יכול להוסיף לכך..
ברגע שאתה מחזק את הגב שלך, את הרומבואידים שבעיקר הטונוס שלהם הוא לקירוב שכמות והרמה של השכמות, הטרפזים כנ"ל וכו, זה מסתדר, אני הייתי על פי תמונות מגיל 13 פשוט נורא, חתירות פה ושם ב tbar וזה הסתדר, והיום הגב החלק הכי חזק שלי.
אני מתאר לעצמי שגם דדליפט יכול לעזור, אמרתי שחתירות עזרו ולא דדליפט כי העומס על הגב נטו גדול יותר בחתירה [העליון] וגם כי בגיל ההוא לא עשיתי דדליפטים, בכל מקרה הכוונה היא לשרירים העליונים, אני לא רואה קשר בין זוקפי גו לכתפיים שמוטות, אולי אם יש מצב של גיבנת אז הכתפיים ירצו לרדת למטה אבל הטרפזים יתנגדו, אבל מה שאמור לקרות זה דווקא עלייה בכוח של הטרפזים כי הם צריכים להתמודד עם המשקל הנוסף..
הא וגם כתף אחורית חזקה יכולה לעזור במצב כזה[כל השרירים שמקרבים את השכמות]
נעל מנותק   הגב עם ציטוט