צפיה בהודעה בודדת
ישן 31-07-09, 20:00   #7
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי max75kg צפה בהודעה
סתכל, ההבדל הוא שסקוואט ודד ליפט נבדלים ממכונות ותרגילים לא מורכבים בכך שאלה תרגילים רב מפרקיים (אם אני לא טועה ככה אומרים את זה). לדוגמא, אם נבודד את הסקוואט במכונות נצטרך לעשות 5 מכונות על מנת להפיק את האפקט של הסקוואט. במידה וטמפלר עשה את הסקוואט לא נכון בנפח נמוך ועשה את התרגילים בתוכנית נפח גבוה בסדר זה יכול להיות אחד הגורמים שהשפיעו על העליה שלו במשקל בשני התוכניות.
חוץ מזה ייתכן שנוצר פה אפקט של בלבול, מעניין מה יקרה אם הוא ימשיך לעשות סייקלים של תוכנית אימונים מקוצרת ואחריה תוכנית אימונים בנפח גבוה.
קודם כל אתה טועה. גם במכונות מסויימות התרגילים הם מורכבים (רב מפרקיים). הטענה שסקוואט זה תרגיל יותר טוב היא בגלל הסטרס על הגוף שהוא עושה (שחרור הורמון גדילה וכו'), וזאת טענה די נכונה, אבל לא נראה לי שהיא תופסת אם אתה עובד בנפח גבוה וגורם לגוף שלך בכל מקרה לשחרר את ההורמון. באתר של לייל הוא כתב שלא ראו הפרש ניכר כל כך בשחרור ההורמון גדילה בין סקוואט ללג-פרס, לא כזה שישפיע בצורה כל כך משמעותית על מסת הגוף בכל אופן.

מעבר לכך, עם ss אכן תתקדם הכי מהר במשקלים, אבל במסה? לא יודע, תסתכלו על הסרטונים של moo ותראו אם הוא נראה לכם אדם גדול במיוחד לאחד שמרים 210 קילו מהרצפה (הרבה כבוד). אני רואה לצערי יותר מדי אנשים עם מסת גוף דומה לשלו ואף יותר, שמרימים הרבה פחות. אני לא מאמין שכל כך הרבה מזריקים בתחת או בולעים כדורים וחבל שאין מחקרים יותר משמעותיים על זה (ממש השוואות בין תוכניות נפח נמוך לנפח גבוה על מסת השריר והכוח).

אגב, אני מאמין שמה שholy עשה, ככה צריכים כולם לעשות. כלומר גם מפתחי גוף שרוצים מסה, צריכים לעשות בהתחלה ss או תוכנית a לינארית, ולנצל מקסימלית את העליה במשקלים שלהם כל עוד הם מתחילים. לאחר מכן, שעוברים לנפח גבוה, יש בסיס עם משקל גבוה מצויין.
ככה שבעקיפין, גם בלי לעשות דדליפט וסקוואט (ממליץ מאוד לעשות), עליה במשקלים מאימון לאימון בנפח נמוך, תטיב עם כל מתאמן מתחיל באשר הוא.
Dark_Muse מנותק