צפיה בהודעה בודדת
ישן 25-07-09, 11:04   #68
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי subzero1122 צפה בהודעה
holy templar

אתה מוזמן להעיר את עיניי לגבי זה שמה שאמרתי זה בולשיט
עצוב שאתה לא רואה בעצמך שמה שאתה כותב זה בולשיט.
יש הרבה אנשים בחדרי כושר שהם חזקים והם עובדים בטווח של 10 חזרות. פעם אחרונה שבדקתי בלוח החשבון שלי, 10 יותר קרוב ל-15 מאשר ל-1.
אם נהיה קטנונים, גם שמונה חזרות זה נופל באמצע.

אז להגיד:
ציטוט:
עבודה ב15 חזרות בבנץ' פרס למשל, לא תשפר לך בשום אספקט את ה1rm
מהצד השני, עבודה בטווחים הקרובים ל1rm תשפר את העבודה לחזרות גבוהות
זה בולשיט. עכשיו תגיד שהתכוונת ל 15 חזרות (ומעלה בלבד) ואם מישהו עושה 12 זה מבחינתך קרוב ל rm1 שלו? זה עדין לא נכון באופן כללי לרוב המתאמנים, כי אם הם יתחזקו ב rm15, אז גם ה rm1 שלהם ישתפר במידה מסויימת.
(ועכשיו תגיד שהתכוונת למתאמנים מתקדמים שמיצו את ההתקדמות הלינארית...).
בכל אופן, מלבד אלו שעושים HST , רק טמבלים שרוצים להתחזק ולצבור מסה עובדים ב-15 חזרות.

ציטוט:
אולי אותך המשקלים והכושר של הבנאדם לא מעניין. אני חושב שמישהו שהכוח שלו מפגר בהרבה אחרי הגודל שלו הוא די פתטי ובכלליות חסר תועלת יחסית
ולהיות חזק ולהראות כמו עלה נידף ברוח זה לא פתטי? מה גם שמסה זה כוח. למשל, לאדם מסיבי יותר יהיו אגרופים חזקים יותר בד"כ (אם נקח שני אנשים בעלי יכולת אגרוף דומה שאחד פשוט יותר מסיבי).
ומה תועלת? מה התועלת בחיים שלך בלהרים משקלים של 120-200 קילו? להרים מדפסות שלוש קומות? כמו שאתם נגד מרתון כי זה לא מועיל לגוף - להרים משקלים כאלו זה גם מיותר באותה מידה. בשביל להרים מדפסת שלוש קומות לא צריך להרים 200 קילו דדליפט. תראה את כל הסבלים, הם שמנים ונוהגים במשאית, אבל הם מרימים מקררים שרוב השחיפים הליצנים היו קורסים תחתם, והכל מעבודה איזומטרית.

אגב, אני בחיים לא ראיתי מישהו עם מסת שריר גדולה במיוחד שהוא חלש. בד"כ המסיבים כבר לוחצים 120 קילו חזה ומשתמשים בדאמבלים הגדולים.

נערך לאחרונה על ידי Dark_Muse, 25-07-09 בשעה 11:11.
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט