ציטוט:
[=shahaflol]עומרי, נכון שברגע שנכנס האיסור להכחיש את השואה הדבר מושך אנשים, אבל העובדה של אחד יודע על זה וכמו שאמרת "ברגע שנותנים לזה במה עולמית ,בתקשורת,על ידי השלטונות,והציבור האינטילגנטי(ולא אינטיליגנטי) רואה שעצרו אותו בגלל שהוא אמר משהו או בגלל דעותיו, אוטומטית זה יגרום לאנשים להתעניין בו." התקשורת בעיקר אשמה בפרסום של זה ולאו דווקא העובדה שזה אסור. לדעתי העולם לא צריך לדעת על קיום מכחישי השואה, כלומר ברגע שאחד מכחיש את השואה, שיכנס לכלא. למה לפרסם אותו? למה לספר את סיפורו לכולם? זה מיותר. אם זה לא היה כך, כנראה שהמכחישי שואה לא היו מקבלים תאוצה כזו.
|
אתה לא יכול לא לפרסם, התקשורת אמורה להיות חופשית, ברגע שהיא לא חופשית זאת דיקטטורה.
הרי גם ככה אתה מונע מאנשים חופש ביטוי שאתה אוסר הכחשת שואה, לעומת השואות האחרות של עמים אחרים, שאתה יכול להכחיש ולא להכנס לכלא. מבין את הבעיה?
מעצרים של אנשים בגלל דעות והסתרה מהתקשורת, זה דיקטטורה.
ציטוט:
ד"א, אני באמת חושב שזו חוצפה שרק השואה שלנו "חשובה". היו עמים אחרים שנפגעו משואות אחרות שחלקן אף יותר חמורות. צריך להיות יום שואה בינלאומי לא רק לעם היהודי אלא לכל העמים שנספו באיזשהי שואה. זה, לדעתי, גם יגרום לירידה בהתמקדות בשואה היהודית משום שלא רק אנחנו מקבלים תשומת לב אלא כל העמים שעברו מצב דומה.
|
אתה צודק, אבל אני אישית לא הייתי מוכן שיהיו פה "ימי שואה" אחרים של עמים אחרים.