צפיה בהודעה בודדת
ישן 08-01-08, 21:55   #23
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arsan
ג.קופסה של קורנפלקס עולה ביימנו 20 שקל לערך , תעשה חישוב כמה אתה מבזבז על (פסטרמה , לחם , ש"ש , חזה עוף וכו' , תגיע לסכום גבוה הרבה יותר ליום עם אותו ערך קלורי).
אתה טועה ואני אסביר למה. קופסה של קורנפלקס עולה נגיד 20 והיא מכילה בערך 420 גרם פחמימות ו-40 גרם חלבון. חבילה של פסטה על אותו משקל (500 גרם) מכילה 375 גרם פחמימות ו-60 גרם חלבון והיא עולה רק 5 ש"ח. כנ"ל אורז. זה חסכון של עד פי 4.
חבילת לחם (750 גרם) עולה 10 ש"ח אם אני לא טועה ומכילה קצת פחות פחמימות. חבילת פיתות (5 פיתות - 500 גרם) אצלנו במאפיית אריאל נמכרת בפחות מ-4 שקלים, שתי חבילות זה יוצא בערך 7 שקל ומכילות 530 גרם פחמימות ו-80 גרם חלבון. כלומר גם יותר ערכים וגם זול פי 3. בש"ש שועל על אותו משקל (500 גרם) יש קצת פחות פחמימות אבל פי 2 יותר חלבון והיא עולה בערך 10 שקלים אם אני לא טועה.

מאיזה כיוון שלא תסתכל על זה קורנפלקס תמיד יוצא יותר יקר וזה ידוע שזה מוצר יקר זה לא חדש.

חלק מהדוגמאות שנתת פה אגב הן דוגמאות לחלבון ולא פחמימות, קורפלקס זה בעיקר מקור פחמימות. חזה עוף ופסטרמה זה נטו חלבון (וקצת שומן בפסטרמה). מוצרי חלבון הם גם תמיד יותר יקרים ממוצרי פחמימות.