צפיה בהודעה בודדת
ישן 18-04-07, 13:06   #13
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
אתה צודק, אני מסכים. אבל הקטע ב-EXRX (קטע דפוק אני חייב לציין), שהם לא מנתחים את התרגילים לפי תנועות, אלא לפי שרירי מטרה. בגלל זה יש כ"כ הרבה חילוקי דעות איתם.
הקטע שאנשים לא מבינים, זה שבתרגיל מורכב אין שריר אגוניסט אחד, יש שריר אגוניסט לכל מפרק שמשתתף בתרגיל. למשל במתח, יש תנועה במפרק הכתף שהאגוניסט שלה הוא הלאטיסימוס דורסי, ויש גם תנועה במפרק המרפק שהאגוניסט שלה הם כופפי המרפק. לכן במתח יש שני אגוניסטים ולא כמו ב EXRX - שריר מטרה אחד כאשר כל השאר מתפקדים כסינרגיסטים ומייצבים.
ובכל זאת, יש אגוניסט הראשי, זה שעובד הכי הרבה מבין כל האגוניסטים.
האתר הזה ממש לא מדייק וסותר את עצמו בחלק מהתרגילים.
ד"א, יש כמה דברים שאני חושב שלא מלמדים בווינגייט, וזו בעיה. בסופו של דבר, קשה לקבוע מה האגוניסט הראשי בחלק מהתרגילים. כמובן שבאופן תאורטי זה פשוט, אבל במציאות זה שונה. בווינגייט קובעים את האגוניסט לפי אדם עם פרופורציות מושלמות בין שרירי הגוף רוב האנשים שאני מכיר, שלא מתאמנים או מתאמנים מתחילים, מרגישים את הידיים במתח הרבה יותר מאת הגב (אם בכלל), והיד הקדמית גם מגיעה לכשל קודם. במקרה כזה, מתח בשבילם יהיה תרגיל שהאגוניסט הראשי שלו הם שרירי היד הקדמית (לפעמים בייספס, לפעמים ברכיאליס- תלוי באדם), והלטיסימוס יהיה אגוניסט אבל משני.
האגוניסט בתרגיל מורכב נקבע לפי השריר החלש ביותר, זה שמתעייף קודם.
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט