צפיה בהודעה בודדת
ישן 17-04-07, 09:42   #7
bladetriniti
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
שלום, אני אענה לך על השאלה אבל להבא תשים לב הכותרת שלך צריכה להיות בהקשר לתוכן שלה, שתיתן רמז לשאלה שמחכה בפנים, סיבה מאוד חשובה לכך היא אנשים שמבצעים חיפוש בפורום יוכלו להתסכל על הפוסט וכאשר כתוב רק "כמה שאלות" זה לא יעזור לאף אחד, מה גם שאתה תקבל אזהרה, היות ואתה מאוד חדש תסתפק בהערה המילולית שלי בלבד, ואם המנהלים ירצו הם כבר ישנו את השם של הפוסט, להבא פוסט כזה צריך להיקרא למשל "אימון כוח"

ועכשיו לשאלותך.

בהחלט.

נתחיל מזה שאימון כוח זה דבר מאוד מורכב ולא משהו שאתה יכול לזרוק באוויר ולשאול כמה חזרות אני צריך לעשות.

אז מהיא ההגדרה לאימון כוח?
ההגדרה היא: היכולת לגבור או לעכב התנגדות חיצונית בעזרת פעילות שרירית

מדובר ביכולת של שריר או קבוצת שרירים לפעול כנגד התנגדות חיצונית נתונה (משקל גוף, משקולת) בתנועה ובמהירות ספציפיים.
מהבחינה הפיזיקלית אם תרצה, מדובר ברכיב הגורם לשינוי גודל וכיוון המהירות של מסה נתונה.

ואיזה סוגי כוח יש לנו?

* נתחיל בכוח מירבי - זהו היכולת של שריר או קבוצת שרירים להפיק מקסימום כוח
כלומר, היכולת של שריר או קבוצת שרירים לייצר כוח במהירות ובתנועה ספציפיים, או במילים אחרות.. ההתנגדות החיצונית המקסימלית ששריר או קבוצת שרירים יכולים לפעול כנגדה.

* כוח מרבי דינמי - ההתנגדות המרבית שניתן להתגבר עליה בתנועה מוגדרת (טווח תנועה, מהירות)

* כוח מרבי סטטי - כוח מרבי שמפעיל הגוף על סביבתו מבלי שתתבצע תנועה במפרקים.

* כוח מוחלט - משקל (או כל התנגדות חיצונית) שמתאמן מתגבר עליו.

* כוח יחסי - ההתנגדות החיצונית המרבית שהמתאמן מתגבר עליה, יחסית למשקל הגוף שלו. (אז המרכיב הזה רלוונטי עבור תחום פעילות, שבה ההתנגדות העקרית היא משקל הגוף)

* כוח מתפרץ - היכולת של שריר או קבוצת שרירים להפיק מקסימום כוח במינימום זמן (הספק מקסימלי = כוח מקסימלי X מהירות מקסימלית)

אני חייב רק לציין שרכיבי הכוח המרבי והמתפרץ בתלויים בעיקר במערכת העצבים ובמערכת הפקת אנרגיה הפוספוגנית.

קאפיש?

לא, אבל אני חייב לציין שאתה לא סתם זורק את עצמך למים לראות אם אתה יודע לשחות, כל אימון שתבחר לבצע צריך להיות בתהאם למטרה שלך, ושהכין לך אותו מדריך חד"כ מוסמך.
אתה לא קם מחר בבוקר והולך לחדר כושר ומתחיל לבצע אימוני כוח שונים ללא השגחה וייעוץ של מדריך, כי בגדילה זה לא יפגע לך, אבל פציעות כן באות בחשבון (גם למתאמנים ותיקים) ומהם צריך לדעת להימנע.

אני לא מבין מה הכוונה שלך למכות גוף קשות, עם באים עליך חבורה של אנשים חלילה ומתחילים להרביץ לך עם מקל בייסבול? אז לא, כמובן ששומן ושריר חזק מגנים טוב יותר וחזק יותר על האיברים הפנימיים כי הם מבודדים אותם יותר, מאשר בחור שחיף ללא שומן כמעט ומסת שריר נמוכה.
אבל את הראש שלך חוץ מלגדל שיער שלו יתרום כלום, לא תוכל לגדל שם שריר ולצבור שומן עם מישהו יכניס לך שם מקל בייסבול, אז אל תתחיל להתאמן מהסיבות הלא נכונות.

רן.
אני ראיתי איפה שהוא אימונים מהסוג שגורם לגוף לספוג מכות קשות אני לא מדבר קירטיו כמו ליפול מגג אלא מאגרופים ובעיטות ולגבי אימון כוח נגיד אני שוקל 95 בן 15 אז עם איזה משקל כדאי לי לתאמן
וכמה סטים וחזרות ואולי אם אפשר כמה עצות לשיפור סיבולת לב ריאה
bladetriniti מנותק   הגב עם ציטוט