חחחח' הופתעת מהדבר הזה הא?

גם אני בצבא נתקלתי בהפתעה דומה היה לי חבר בבסיס שמתאמן הרבה שנים והיו לו ידיים די מסיביות וגדולות, ממש בייספס וטרייספס גדולים שנראה כאילו עומדים לקרוע את החולצה הצבאית אחרי הקיפול.
היה גם עוד בנאדם שלא התאמן בחיים, ידיים רזות ורגילות למדי, כאשר שניהם היו עושים הורדת ידיים הרזה היה מוריד לו את היד בדיוק תוך חצי שניה...הייתי משתגע שהיתי רואה את זה.
מסתבר שהרזה הזה חולה הופנועים וטרקטורונים ויש לו ידיים כ"כ חזקות שהוא יכול להחזיק את העופנוע או טרקטורון ממש הרבה זמן באוויר תוך כדי נסיעה...ובאת דרוש לזה כוח פיזי רב ביידים ואמות.
זה שחבר שלך לא מתאמן וניצח אותך בתחרות שכיבות סמיכה לא אמור להפתיע..התשובה היא מהפן הסיבולתי כפי שציינו מעלי, והדבר הוא כמובן מאוד גנטי (שריריו עשירים בסיבים אדומים, הרבה יותר אדומים משלך, יש בהם הרבה מיטוכנדריות אברוני הנשימה ומרובות בכדוריות דם אדומות כלומר הרבה הרבה חמצן ומסוגלות להתכווץ ולהימתח לאורך זמן)
אצלך בשרירים הריבוי הוא של הסיבים הלבנים כמובן שזה מצויין כי אתה עוסק באימון אנאירובי וסיבים לבנים הם סיבים מאוד אנאירובים הם מתכווצים בעוצמה (כח מתפרץ) אבל מתעייפים מאוד מהר.