צפיה בהודעה בודדת
ישן 23-05-13, 01:46   #14
denous
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלdenous

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלברט ברכה צפה בהודעה
1. הסמכנו
- אין צורך באירובי כי אפשר להגדיל את הגרעון ולהמנע מהקורטיזול שיופרש, או לחילופין ללכת לעשות כמה מקצים של ספרינטים שיעיפו שומן מהגוף, יטיסו את החילוף חומרים (עד ל24 שעות) וישמרו את הגוף במצב אנטי קטבולי לתקופה קצרה (שעות). (לכל ענייני הספרינטים יש רפרנסים ומחקרים תומכים, אתה מוזמן לחפש, אם לא תמצא אני אמצא לך).
- גם אני למדתי את זה, אבל ברור לך שלא מדובר בפחמימות עצמן, אלא בגליקוגן.
--> בגלל המחסור או לעיתים העדר מוחלט של השומן בגוף, השומן שאתה אוכל, ולצערנו גם קצת מהחלבון שאתה צורך יעברו מסלול אנרגטי בו הם יתפרקו ויהפכו לגליקוגן, שילך למוח, לכבד ולשאר האיזורים החיוניים.
אז לפי מה שאתה אומר הדרך הטובה ביותר לשרוף שומן היא בעצם פעילות בעצימות גבוהה (אנ-אירובית) ו"כמה שיותר בכמה שפחות זמן" כביכול ? (קרוספיט בערך)
אני זוכר שקראתי שפעילות כזאת מסייעת רק בניוד השומן וכדי לשרוף אותו יש צורך באירובי.. פרוטוקולים שומן עיקש..
אני מבין שמדובר בגליקוגן, אבל השאלה היא האם בהעדר פחמימות, הגוף יודע לנתב את החלבונים והשומנים לאגירת גליקוגן ושימוש בו לתפקוד מוח לדוגמא, או שבהעדר פחמימות, החלבונים והשומנים מיועדים כמקור אנרגיה, אך ורק כשיש צורך באנרגיה מיידית, לדוגמא ריצה ?
ד"א לפי מה שלמדתי, המשפט שלך הפוך..
"השומן שאתה אוכל, ולצערנו גם קצת מהחלבון שאתה צורך יעברו מסלול אנרגטי..."
למדתי שדווקא החלבון יהווה כמקור אנריה ראשוני וגדול יותר ורק אז השומנים יכנסו לתמונה.
denous מנותק   הגב עם ציטוט