צפיה בהודעה בודדת
ישן 04-03-12, 01:09   #6
MeniAnti
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ANABOL צפה בהודעה
אני לא מסכים איתך על דבר אחד
לתת למתאמן מתחיל לעבוד על ss , סקוואט , דד ליפטים עלול להיות מאוד מסוכן.
לפחות מה בעומסים שהתוכנית דורשת.
אני מתאמן שנים, הגעתי לתוצאות מעולות וכלל המתאמנים שלי, עוד לפני שה ss הגיע לארץ.
שיטת ה ss לא רעה בכלל, אבל אחוז הפציעות בה גבוה, גם בקרב ותיקים.
מה גם, אם אתה רוצה "לתקן" אזורים בעיתיים זה די קשה, נניח ידיים קטנות באופן יחסי לגוף.
השם של התוכנית זה: starting strength (כוח למתחילים) תוכנית כוח למתחילים - הרעיון שעומד מאחורי התוכנית היא לבנות את השרירים הכי חשובים בגוף האדם שהם רגליים והגב והחזה, שזה הבסיס לכל הגוף, הידיים הם לא הבסיס והשריר אומנם הכי סקסי ומגניב אבל מה שוות ידיים ענקיות עם רגליי שיפודים או גב של שחיף?
ומה יכול להיות מסוכן בתרגילים סקוואט דדליפט ומתח?
סקוואט = לשבת כמעט עד הריצפה - תנועה טבעית של הגוף.
דדליפט = להתכופף ולהרים - מי לא עושה את זה כל יום...
מתח = אני אפילו לא אסביר...

מה שאמרת שאחוז הפציעות גדול ממש ממש לא נכון,
אחוז הפציעות גדול אצל כל מתאמני המשקלות שלא יודעים להתאמן והטכניקה לקויה,
אבל כאשר טכניקה נכונה אין שום סיבה שבעולם שתיהיה פציעה אלא אם התזונה בריצפה וישנם בעיות בריאותיות או שלא נחים היינו עושים אימון יתר.
אתה יכול לבדוק את אחוז הפצועים באימוני כוח ותראה שהוא ממש ממש נמוך לעומת שאר תחומי הספורט.

ומה שאמרת שהידיים קטנות ביחס לגוף כי עיקר התוכנית היא על הרגליים כי בכל אימון אתה עובד על הרגליים בעוד נגיד על הידיים אתה כמעט ולא עובד, אבל אפשר לשפצר את התוכנית ולהוסיף לה תרגילים לידיים, אבל שוב אדגיש שזה לא המטרה של התוכנית, המטרה של התוכנית לבנות לך את הגוף לא רק השרירים אלא המפרקים והגידים שיתאימו לך לכל תוכנית אימונים שרק תרצה.

ואם הבעיה שלך זה הידיים אז אל תעשה SS תעשה AB מבוסס על תרגילים מורכבים והידיים יהיו בפרופורציה לשאר הגוף.
MeniAnti מנותק   הגב עם ציטוט